NSH-BOS: Pastrnakin kova lämäri ohittaa Rinteen

Nashville Predators ei onnistunut voittamaan uuden päävalmentajan komennossa vaan törmäsi Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Raskiin. Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin osui kahdesti ja nousi kaikkien aikojen maalipörssissä tasoihin Teemu Selänteen kanssa.

Nashville Predators - Boston Bruins 2-6
Bruins jatkoi Predatorsin ahdinkoa ja otti voiton selkein lukemin. Predatorsin uusi päävalmentaja John Hynes ei onnistunut palauttamaan joukkuetta voittokantaan. Hynes aloitti kauden Devilsin päävalmentajana, mutta sai potkut joulukuun alussa. Hänet nimettiin tiistaina Predatorsin päävalmentajaksi, mutta ei lyhyellä valmistautumisajalla saanut joukkueen kelkkaa kääntymään. Bruinsin pelaajista Danton Heinen ja Charlie Coyle rohmusivat pisteet 1+1. Tuukka Rask torjui 33 laukausta, mutta joutui antautumaan Filip Forsbergin (1+1) ja Mikael Granlundin laukausten edessä. Pekka Rinne torjui Predatorsin maalilla 30 kertaa.
Washington Capitals - Ottawa Senators 6-1
Capitals höykytti kunnolla Senatorsin. Aleksandr Ovetshkin viimeisteli Capitalsin 3-1 ja 6-1 maalit, joilla hän nousi kaikkien aikojen maalipörssissä tasoihin Teemu Selänteen kanssa. Jaettu 11. sija on kaksikon hallussa 684 täysosumalla. Myös T.J. Oshie kunnostautui kahden maalin miehenä, kun hän teki Capitalsin 1-1 ja 4-1 osumat.
Florida Panthers - Arizona Coyotes 2-5
Coyotes otti neljännen peräkkäisen voittonsa, kun Adin Hill oli loistovireessä maalilla ja torjui 37 kertaa. Puolustaja Oliver Ekman-Larsson napsi pisteet 1+2 ja hyökkääjä Phil Kessel 0+3. Panthersin suomalaiskippari Aleksander Barkov jäi pisteittä ja plus-miinuslukemaan -2.
Tampa Bay Lightning - Vancouver Canucks 9-2
Lightning oli tyly isäntä Canucksille ja otti kahdeksannen peräkkäisen voittonsa. Hyvässä vireessä viime aikoina olleen Canucksin voittoputki jäi seitsemän ottelun mittaiseksi. Lightningin tehomiehinä häärivät Carter Verhaeghe (3+0), Brayden Point (1+3) ja Steven Stamkos (1+2).

TBL-VAN: Verhaeghe tekee ensimmäisen hattutemppunsa

Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 5-4 ja.
Dougie Hamilton (1+1) ratkaisi maukkaan jatkoaikavoiton Hurricanesille, joka taistelee Flyersin kanssa idän viimeisistä pudotuspelipaikoista. Kumpikin joukkue hukkasi varsinaisella peliajalla kahden maalin johdon. Sebastian Aho pohjusti jatkoaikamaalin lisäksi myös Jake Gardinerin (1+1) tekemän 3-2 osuman. Erik Haula nappasi syöttöpisteen Joel Edmundsonin 4-2 maaliin. Teuvo Teräväinen jäi pisteittä.
New Jersey Devils - New York Islanders 3-4 ja.
Devils nousi varsinaisella peliajalla kaksi kertaa tasoihin ja karkasi kolmannessa erässä 3-2 johtoon. Islandersin Tom Kühnhackl tasoitti vajaat kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa ja venytti pelin jatkoajalle. Anders Lee viimeisteli Islandersin voittomaalin jatkoajalla. Islandersin suomalaishyökkääjä Leo Komarov saalisti syöttöpisteen joukkueensa 1-0 maaliin. Devilsin suomalaispuolustaja Sami Vatanen jäi pisteittä.
New York Rangers - Colorado Avalanche 5-3
Avalanchen Nathan MacKinnon pelasi 500. runkosarjaottelunsa, mutta Rangers pilasi juhlat. Ryan Strome (1+1) teki 4-3 johtomaalin toisen erän lopulla, ja Artemi Panarin (1+2) viimeisteli loppulukemat varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Igor Shestjorkin torjui Rangersin maalilla NHL-debyytissään 29 laukausta. Avalanchen suomalaiset Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi sekä Rangersin Kaapo Kakko jäivät pisteittä.
Detroit Red Wings - Montreal Canadiens 4-3
Artturi Lehkonen viimeisteli vuoden kolmannen maalinsa, kun hän yllätti Red Wingsin alivoimalla. Avausmaalin jälkeen Nick Suzuki tuplasi Canadiensin johdon, mutta Red Wings kiri mukaan peliin. Kolmannessa erässä Suzuki (1+1) ja Ilja Kovaltshuk (0+2) pohjustivat vielä Victor Meten 3-2 maalin, mutta Red Wings nousi tasoihin Frans Nielsenin (2+0) maalilla ja vielä ohi Filip Zadinan osumalla. Valtteri Filppula nappasi syöttöpisteen voittomaaliin. Canadiensin suomalaisista Jesperi Kotkaniemi jäi pisteittä. Joel Armia oli sivussa loukkaantumisen vuoksi.

St. Louis Blues - San Jose Sharks 3-2
Blues palasi voittokantaan, kun Jordan Binnington pohjusti voiton 27 torjunnallaan. Tyler Bozak ja Ivan Barbashev viimeistelivät Bluesin maalit toisessa erässä, ja David Perronin kolmannessa erässä tekemä 3-1 maali jäi voitto-osumaksi. Erik Karlsson (1+1) hätyytteli vielä 2-3 kavennuksella kolmisen minuuttia ennen loppua.
Chicago Blackhawks - Calgary Flames 1-2
Flamesin Elias Lindholm teki kaksi maalia 500. runkosarjaottelussaan. Hän viimeisteli toisen erän ensimmäisellä minuutilla 1-1 tasoituksen ja erän lopussa vielä johtomaalin, joka jäi ottelun voitto-osumaksi. Flamesille voitto oli kolmas peräkkäinen. Cam Talbot torjui voittajien maalilla 31 kertaa. Blackhawksin suomalaispuolustaja Olli Määttä jäi pisteittä.
Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets 3-4
Ducks siirtyi toisen erän alussa Ondrej Kasen maalilla 2-1 johtoon, mutta Blue Jackets rokotti kahdesti erän lopussa. Puolisentoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Zach Werenski teki ottelun toisen maalinsa ja siirsi Blue Jacketsin 4-2 johtoon. Kase kavensi vielä kerran viimeisellä minuutilla, mutta tasoihin asti kiri ei riittänyt. Markus Nutivaara jäi pisteittä sinitakkien takalinjoilla.
Vegas Golden Knights - Pittsburgh Penguins 3-4
Juuso Riikola joudutti Penguinsin karkumatkaa yhdellä syöttöpisteellä, kun hän oli mukana Dominik Kahunin 3-0 osumassa. Golden Knights kiri toisessa erässä maalin päähän, mutta Brandon Tanevin päätöserän alun 4-2 maali jäi voitto-osumaksi. Reilly Smithin 3-4 kavennus toi jännityksen ottelun viimeisille minuuteille.

VGK-PIT: Tanev osuu Letangin syötöstä

Adin Hill torjui Coyotesin maalilla vasta kauden kolmannen NHL-ottelunsa, mutta Antti Raannan ja Darcy Kuemperin tuuraaminen onnistui mainiosti.
- Olin pikkuisen hermostunut, mutta kun pääsee kaukaloon ja tekee rutiininsa ennen peliä, niin kaikki hermostuneisuus katoaa ja pelaa vain peliä, jota rakastaa. Tunsin oloni hyväksi. Näin hyvin kiekot, ja jätkät tekivät hyvin hommia edessäni. Erikoistilanteet olivat avain voittoon, Hill jutteli pelin jälkeen.
Kaikkien aikojen maalipörssissä Teemu Selänteen saavuttanut Aleksandr Ovetshkin tyytyi rutiinivastauksiin.
- Ilman joukkuetovereitani en olisi koskaan saavuttanut tätä lukemaa (684 maalia), ja tähän joukkoon kuuluminen on ihan iso asia. Pitkä tie on kuljettavana ja yritän parhaani, Ovetshkin sanoi.