ARI-CAR: Aho viimeistelee Svetshnikovin syötöstä

Carolina Hurricanesin hyökkääjä Sebastian Aho kunnostautui tehomiehenä, kun Hurricanes peittosi Arizona Coyotesin. Muita suomalaismaalintekijöitä olivat Winnipeg Jetsin Patrik Laine ja Nashville Predatorsin Mikael Granlund.

Arizona Coyotes - Carolina Hurricanes 3-5
Sebastian Aho rohmusi pisteet 2+1, kun hän alusti toisessa erässä Andrei Svetshnikovin 3-2 maalin ja teki kaksi maalia kolmannessa erässä. Teuvo Teräväinen nappasi yhden syöttöpisteen, mutta Erik Haula jäi pisteittä. Antti Raanta torjui 26 kertaa Coyotesin maalilla, mutta pystyi vain vähän hidastamaan Hurricanesin pudotuspelipaikkajahtia.
Montreal Canadiens - Anaheim Ducks 3-2 ja.
Joel Armia oli jälleen mukana ratkaisupaikoissa, kun hän pohjusti Canadiensin Jeff Petryn voittomaalin jatkoajan alussa. Varsinaisella peliajalla Canadiens hukkasi kaksi kertaa maalin johdon. Canadiensin toinen suomalainen Artturi Lehkonen jäi pisteittä. Pudotuspelipaikkaa jahtaava Canadiens on voittanut kahdeksasta viime ottelustaan kuusi.

MTL-ANA: Petry laukoo voittomaalin ranteella

Ottawa Senators - Colorado Avalanche 1-4
Avalanche otti neljännen voiton viidestä viime ottelusta ja venytti Senatorsin peräkkäisten tappioiden sarjan neljään. Tulokaspuolustaja Cale Makar jatkoi tehovirettään ja saalisti pisteet 1+1. Mikko Rantanen ja Nathan MacKinnon pohjustivat Makarin toisen erän 3-1 maalin. Joonas Donskoi jäi pisteittä.
Minnesota Wild - Vancouver Canucks 4-2
Pudotuspelihaaveita elättelevä Wild yllätti naapuridivisioonan kärkikahinoissa olevan Canucksin. Wild pelasi tehokkaan avauserän, kun Brad Hunt (1+1), Ryan Hartman ja Kevin Fiala (1+1) onnistuivat maalinteossa. Mikko Koivu pohjusti Hartmanin täysosuman. J.T. Miller iski Canucksin kavennuksen, mutta Zach Parise palautti johdon jälleen kolmeen maalin päätöserässä. Canucksin puolustaja Chris Tanev pelasi 500. NHL-ottelunsa.
St. Louis Blues - Winnipeg Jets 2-4
Jets yllätti lännen kärkijoukkueen ja otti pudotuspelipaikan kannalta elintärkeät pisteet. Samalla katkesi Bluesin yhdentoista peräkkäisen kotipisteen sarja. Patrik Laine teki toisessa erässä Jetsin 2-0 maalin, mutta Blues nousi tasoihin. Kolmannen erän puolivälissä Andrew Copp iski Jetsin takaisin johtoon, ja Nikolaj Ehlers viimeisteli loppulukemat viimeisellä minuutilla. Sami Niku jäi pisteittä Jetsin alakerrassa.
Laineesta tuli NHL:n yhdeksäs pelaaja, joka on tehnyt 130 maalia ennen 22. syntymäpäiväänsä.

STL-WPG: Laine rokottaa nopealla laukauksella

Calgary Flames - Nashville Predators 2-3
Central-divisioonan tasaisen keskikastin joukkueista myös Predators otti voiton torstain kierroksella, kun se kukisti Flamesin. Mikael Granlund jatkoi hyvää maalivirettään ja iski voittomaaliksi jääneen 3-1 osuman toisen erän puolivälissä. Granlund nappasi lisäksi syöttöpisteen Dante Fabbron maaliin. Mukana oli myös Roman Josi, jolle piste oli 400:s. Lisäksi sveitsiläinen alusti Granlundin maalin. Juuse Saros torjui Predatorsin maalilla 37 laukausta.

CGY-NSH: Granlund osuu ylivoimalla reboundista

Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins 4-2
Andrei Vasilevski torjui Lightningille pisteitä jo 17. peräkkäisessä ottelussaan, mikä on seuraennätys. Mihail Sergatshjov, Steven Stamkos, Anthony Cirelli ja 500. NHL-ottelunsa pelannut Nikita Kutsherov kunnostautuivat Lightningin maalintekijöinä, kun joukkue vahvisti Atlantic-divisioonan kakkossijaansa. Vasilevskille kertyi 29 torjuntaa.
New York Islanders - Los Angeles Kings 5-3
Tulokas Kieffer Bellows nousi Islandersin sankariksi, kun hän teki NHL-uransa kaksi ensimmäistä maalia. Bellows viimeisteli 2-3 kavennuksen toisen erän puolivälissä ja 4-3 johtomaalin kolmannen erän puolivälin jälkeen. Se jäi voittomaaliksi. Islandersin hyökkääjä Leo Komarov jäi pisteittä, mutta kirjautti plus-miinuslukeman +2.
Florida Panthers - Vegas Golden Knights 2-7
Viime aikoina alavireisesti pelannut Golden Knights höykytti kunnolla Panthersia ja otti maukkaat kolme pistettä. Mark Stone hurjasteli peräti viisi pistettä, kun hän teki Golden Knightsin 1-0 ja 2-1 maalit ja oli lisäksi syöttäjänä mukana 3-2, 6-2 ja 7-2 maaleissa. Max Pacioretty säesti pistein 2+1. Panthers pelasi kolmannen ottelun ilman polvivammaa potevaa Aleksander Barkovia.

FLA-VGK: Stone ajaa maalille ja laukoo ranteella

Buffalo Sabres - Detroit Red Wings 3-4 vl.
Red Wings palasi voittokantaan yhdeksän peräkkäisen tappion jälkeen. Helppoa ei ollut tälläkään kertaa, kun Dylan Larkinin hankkima 2-0 johto kuihtui ja sitten vielä Tyler Bertuzzin 3-2 johto. Rasmus Ristolainen pohjusti Evan Rodriguesin 3-3 tasoituksen varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla ja venytti pelin jatkoajalle. Ratkaisu löytyi voittolaukauskilpailussa, missä Larkin ja Andreas Athanasiou tekivät Red Wingsille tarvittavat maalit. Red Wingsin Valtteri Filppula nappasi syöttöpisteen Bertuzzin maaliin, mutta Sabresin Henri Jokiharju jäi pisteittä.
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 0-5
Mackenzie Blackwood nollasi Flyersin 46 torjunnallaan ja hidasti philadelphialaisten matkaa kohti pudotuspelejä. Miles Wood oli Devilsin tehomies päätöserän kahdella täysosumallaan. Sami Vatanen ei ollut Devilsin kokoonpanossa.
Flyersin Jakub Voracek pelasi 900. NHL-ottelunsa ja Ivan Provoroville ottelu oli 300:s.
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 3-6
Sharks sai maukkaan päänahan, kun se kukisti Oilersin. Timo Meier hääri Sharksin tehomiehenä ja iski pisteet 2+1. Joe Thornton säesti tehoin 1+1, Kevin Labanc 0+2 ja Brent Burns 0+2. Mikko Koskinen torjui Oilersin maalilla 25 laukausta.

EDM-SJS: McDavid tuplaa Oilersin johdon

Bluesin päävalmentaja Craig Berube oli pettynyt avauserään, mutta myönsi vastustajan hyvyyden.
- Ensimmäisessä erässä emme pelanneet hyvin, mutta sen jälkeen pelasimme ehjän ottelun. Emme ole keksineet tarpeeksi hyviä keinoja (Connor) Hellebuyckin yllättämiseen parissa viime kohtaamisessa, Berube kehaisi Jetsin maalivahtia.
Lightningin seurahistoriaa torjunut Andrei Vasilevski keräsi kehut.
- Mielestäni hän on maailman paras maalivahti. Hän tekee kovasti hommia jokaisessa harjoituksessa. Hienoa, että meillä on tuollainen maalivahti, puolustaja Mihail Sergatshev sanoi.