Barkov

Aleksander Barkov johdatti Florida Panthersin kahdella osumallaan hienoon kotivoittoon Vancouver Canucksista. Harri Säteri jatkoi loistavia otteitaan Panthersin maalilla ja kirjautti jo neljännen peräkkäisen voittonsa. Boston Bruinsin Tuukka Rask puolestaan torjui voiton Detroit Red Wingsistä ja venytti pisteputkeaan jo 21 ottelun mittaiseksi. Mikko Koivu ja Mikael Granlund olivat vahvasti esillä, kun Minnesota Wild murjoi vakuuttavasti vieraskaukalossa St. Louis Bluesin.

Vegas Golden Knightsin maalilla nykyään torjuva Marc-Andre Fleury sai lämpimän vastaanoton entisessä kotihallissaan Pittsburghissa. Chicago Blackhawksin tilanne on käymässä erittäin hankalaksi joukkueen kärsittyä kotitappion Calgary Flamesille.
Florida Panthers - Vancouver Canucks 3-1
Panthers haki täyden pistepotin suomalaistähti Aleksander Barkovin kahdella osumalla. Barkov vei toisessa erässä ensin joukkueensa uudelleen johtoon ja kruunasi iltansa päätöserän loppuminuuteilla iskemällä kiekon tyhjään maaliin. Kotijoukkueen maalin suulla torjunut Harri Säteri (26 torjuntaa) pelasi jälleen vakuuttavasti ja sai tililleen neljännen peräkkäisen voiton.
Lisää aiheesta: [Jagr jätti pysyvän jäljen Floridaan]
Canucksin ainoasta maalista vastasi Markus Granlund, joka rokotti Panthersia alivoimalla.

Detroit Red Wings - Boston Bruins 2-3
Loistavia otteita esittänyt Tuukka Rask (26 torjuntaa) oli ottelun suurimpia hahmoja, kun Bruins haki maukkaan vierasvoiton Red Wingsistä. Valokeilaan nousivat nuoret vastuunkantajat, kuten ykkösketjuun nostettu Danton Heinen (1+1), joka viimeisteli ottelun voitto-osuman.
Huimassa vireessä oleva Rask on hävinnyt ottelun varsinaisella peliajalla viimeksi marraskuun lopulla. Hänen pisteputkensa on nyt jo peräti 21 ottelun mittainen (19-0-2).

St. Louis Blues - Minnesota Wild 2-6
Kotijoukkue Blues jäi lupaavasta ottelun alusta huolimatta täysin vieraiden jyrän alle. Blues sai kamppailuun todellisen unelma-alun, kun Jaden Schwartz onnistui ohittamaan Devan Dubnykin pelikellon pysähtyessä 45 sekunnin kohdalle. Mutta siihen ilonaiheet lopulta jäivät.
Wildin kone alkoi käydä kovemmilla kierroksilla, ja vierailijat iskivät avauserän aikana kolmesti kiekon ohi Bluesin maalia vartioineen Carter Huttonin. Toiseen erään kotijoukkueen maalin suulle vaihdettu Jake Allen ei pystynyt herättämään joukkuettaan, ja Wild meni menojaan.
Minnesotan suomalaisduo Mikko Koivu - Mikael Granlund oli maalijuhlissa vahvasti mukana. Kapteeni Koivu iski tehot 1+1 ja Granlund 0+2. Lisäksi molempien herrojen plus-miinussarake näytti hienosti lukemaa +2.

Pittsburgh Penguins - Vegas Golden Knights 5-4
Vegasin maalivahti Marc-Andre Fleury sai raikuvat suosionosoitukset palatessaan vanhaan kotihalliinsa. Kotijoukkue Penguins ei kuitenkaan kunnioittanut entisen veskarinsa paluuta, kun kiekko putosi jäähän, vaan rullasi tuhoisan hyökkäyskalustonsa turvin voittoon.
Kotijoukkueen tehotrio Sidney Crosby (0+2), Jevgeni Malkin (1+1) ja Phil Kessel (1+1) viettivät kaikki kahden tehopisteen iltaa. Golden Knightsin tehokkaimpia olivat Jonathan Marchessault (1+1) sekä Reilly Smith (0+2).
Penguinsin Olli Määtälle merkattiin jääaikaa vajaat 18 minuuttia ja kaksi laukausta Vegasin maalia kohti. Penguins nousi voitollaan Itäisessä konferenssissa viidenneksi ohi New Jersey Devilsin.

Chicago Blackhawks - Calgary Flames 2-3
Kotijoukkue Blackhawks ei pystynyt hyödyntämään avauserässä Alex DeBrincatin tekemää johto-osumaa, vaan suli lopulta kahdessa viimeisessä erässä Flamesin lisättyä isompaa vaihdetta silmään.
Flamesin tuttu tehokaksikko Sean Monahan (1+1) ja Johnny Gaudreau (0+2) piti liikettä yllä, ja maalin suulla pelannut Mike Smith teki muutaman tärkeän pelastuksen.
Päätöserän loppusekunneilla Patrick Kanen tekemä kavennusosuma oli lopulta laiha lohtu Joel Quennevillen suojateille, joiden tilanne alkaa Läntisessä konferenssissa käydä hyvin tukalaksi. Playoff-viivalle on tuskallisen pitkä matka.
Buffalo Sabres - Anaheim Ducks 3-4 ja.
Ducks onnistui lopulta punnertamaan voiton tiukkojen vaiheiden jälkeen ja katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa. Kotijoukkue Sabres kiusasi Randy Carlylen luotsaamaa ryhmää aina päätöserään asti ja pakotti Ryan O'Reillyn tekemällä 3-3 tasoitusmaalilla kamppailun jatkoajalle. Lopulta Adam Henrique vapautti ratkaisumaalillaan vierailijat piinasta.
Kamppailun tehokkaimpina häärivät Sabresin Jack Eichel (1+1) sekä Ducksin Ondrej Kase (1+1). Sabresin puolustuksessa luutineelle Rasmus Ristolaiselle kertyi jääaikaa huimat 32 ja puoli minuuttia, mutta tehopisteille hän ei tällä kertaa yltänyt.

Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 1-2 ja.
Vieraiden ykkösvahti Brian Elliott palasi tolppien väliin loukkaantumisten jälkeen ja varmisti torjunnoillaan joukkueelleen voiton. Jatkoajan sankariksi nousi Jordan Weal, joka ohitti Cam Wardin hienolla soolomaalillaan. Valtteri Filppula sai osumaan syöttöpisteen. Varsinaisella peliajalla maaleista vastasivat Hurricanesin Elias Lindholm sekä Flyersin Wayne Simmonds. Teuvo Teräväinen merkittiin toiseksi syöttäjäksi Lindholmin osumaan.
Flyersin Jori Lehterä pelasi reilut seitsemän minuuttia ja sai yhden laukauksen Hurricanesin maalia kohti. Sebastian Aholle kertyi jääaikaa vajaat 21 minuuttia, mutta tehopisteille hän ei päässyt.
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 2-3
Capitalsin ruotsalaissentteri Nicklas Bäckström antoi kylmän suihkun Blue Jacketsin niskaan viimeistellessään voitto-osuman vain 43 sekuntia ennen loppusummeria. Vieraiden toisena sankarina hääri maalivahti Braden Holtby, joka venyi kiekkojen tielle yhteensä 37 kertaa. Bäckströmin (1+1) ohella kahden tehopisteen iltaa vietti ketjukaveri Aleksandr Ovetshkin (0+2).
Blue Jacketsin Markus Nutivaara sai syöttöpisteen joukkueensa toiseen osumaan, jonka viimeisteli loukkaantumisista pelikuntoon toipunut Brandon Dubinsky.
Ottawa Senators - New Jersey Devils 5-3
Joko tästä vihdoin alkaisi senaattorien säännöllisten voittojen putki? Maalinteon kanssa kamppailut Senators sai maalihanansa kunnolla auki kotiyleisönsä edessä. Erityisen ilahduttavaa oli nähdä syyskaudella Ottawaan saapuneen Matt Duchenen vahva peliesitys. Liukasliikkeinen mutta ailahtelevuudesta usein kärsivä hyökkääjä oli pelipäällä ja iski tehot 1+2. Duchene on viime peleissä löytänyt hyvin ketjukaverinsa Mike Hoffmanin (1+1), ja kaksikon yhteispeli tuntuu toimivan tehokkaalla tavalla.
Sami Vatanen urakoi jälleen Devilsin alakerrassa liki 20 minuuttia ja sai neljä laukausta Senatorsin maalia kohti. Suomalaispuolustaja oli myös plus-miinustilastossa yhden pykälän plussalla.
Winnipeg Jets - Arizona Coyotes 4-3
Molempien joukkueiden puolustajat ottivat vahvaa roolia tiukassa kamppailussa. Kotijoukkueen järkälemäinen pakki Dustin Byfuglien (1+1) seurasi avauserässä hienosti maalintekotilanteen loppuun asti ja jatkoi ilmasta Bryan Littlen laukauksen paluukiekon maaliin. Toisessa erässä Jetsin kolmospakkiparissa pelannut Dmitri Kulikov laukoi kotijoukkueen neljännen maalin. Coyotesin puolelta maalinteossa onnistui puolustaja Kevin Connauton, joka iski joukkueensa avausosuman ja samalla kauden kolmannen maalinsa.
Jetsin suomalaishyökkääjät Patrik Laine sekä Joel Armia jäivät tällä kertaa kiikaritehoille. Molemmille herroille kirjattiin kuitenkin kaksi laukausta Coyotesin maalia kohti. Vieraiden maalilla pelannut Antti Raanta torjui 19 kertaa.

Colorado Avalanche - San Jose Sharks 3-1
Ilman ykköshyökkääjiään Nathan MacKinnonia sekä Mikko Rantasta pelannut Avalanche esiintyi erittäin kurinalaisesti kotikaukalossaan eikä antanut Sharksille saumaa tulla peliin mukaan. Vierasjoukkue laukoi ahkerasti kohti Coloradon maalia mutta pystyi yllättämään Jonathan Bernierin (38 torjuntaa) vain kertaalleen. Sharksin virkaveli Martin Jonesille (17 torjuntaa) tuskin tuli edes hiki.
Kamppailun maaleista vastasivat Gabriel Bourque, Tyson Jost (1+1) sekä J.T. Compher (1+1). Sharksin ainoan osuman iski Joel Ward.

Voitto-osuman iskeneestä Nicklas Bäckströmistä tuli samalla Capitalsin seurahistorian viides 200 maalia tehnyt pelaaja.
- Saavutus on tietenkin kunnia-asia. Haluan antaa kiitosta pelikavereilleni, joiden kanssa on ollut hienoa pelata ja jotka ovat auttaneet minua urallani tähän saavutukseen, Bäckström kiitteli ottelun jälkeen NHL.comille.
Golden Knightsin päävalmentaja Gerard Gallant harmitteli tiukasta kamppailusta huolimatta tullutta tappiota.
- Tappio harmittaa kovasti. Pelasimme mielestäni erittäin hyvin 30 minuuttia ottelusta, mutta hallitsevaa mestaria vastaan se ei vain riitä. He pystyivät luomaan lukuisia hyviä maalipaikkoja, Gallant ruoti ottelun jälkeen.