recap2

Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin vahvisti asemaansa maalipörssin kärjessä. Venäläinen rohmusi neljä tehopistettä, kun Capitals kukisti Blackhawksin. Capitals on voittanut kolme ottelua peräkkäin. Toronto Maple Leafsin Frederik Andersen ja Anaheim Ducksin Ryan Miller olivat hyvässä torjuntavireessä.

Washington Capitals - Chicago Blackhawks 6-2
Capitalsin Aleksandr Ovetshkin oli jälleen hurjalla pelipäällä. Venäläistykki rohmusi pisteet 1+3, kun Capitals aiheutti Blackhawksille viidennen peräkkäisen tappion. Ovetshkin nappasi syöttöpisteen joukkueensa 1-0, 4-1 ja 5-1-maaleihin. Hän teki itse 3-0-maalin ja kasvatti kauden maalisaldonsa 21:een. Ovetshkin johtaa maalipörssiä kahden osuman erolla maanmieheensä Nikita Kutsheroviin. Keskiviikon ottelussa Ovetshkinin lisäksi Capitalsin muut tehomiehet olivat Tom Wilson (2+2) ja Nicklas Bäckström (1+2). Puolustaja Matt Niskasen plus-miinuslukema oli komea +4.

Toronto Maple Leafs - Calgary Flames 2-1 vl.
Maple Leafsin maalivahti Frederik Andersen torjui varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla yhteensä 47 kertaa, mikä on hänen kauden korkein lukemansa. Vain Flamesin Mark Giordano pystyi yllättämään Andersenin viimeistelemällä ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä. Toisen erän lopussa Maple Leafsin Morgan Rielly iski tasoituksen. Voittolaukauskilpailussa Maple Leafsin maalintekijät olivat Auston Matthews ja William Nylander. Flamesin tasoituksen teki Matthew Tkachuk. Maple Leafsin Leo Komarov laukoi kahdesti kohti maalia ja taklasi kolmesti, mutta hän jäi pisteittä. Jaromir Jagr oli sivussa Flamesin kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi.

Edmonton Oilers - Philadelphia Flyers 2-4
Flyers katkaisi maanantaina kymmenen ottelun tappioputken ja otti keskiviikkona toisen peräkkäisen voiton. Leon Draisaitl vei Oilersin 1-0-johtoon toisen erän alussa, mutta Flyers nousi tasoihin ja ohi Jordan Wealin ja Dale Weisen täysosumilla. Michael Raffl laukoi päätöserän alussa Flyersin kolmannen maalin. Erän puolivälin jälkeen Ryan Nugent-Hopkins toi Oilersin maalin päähän, mutta Flyersin Wayne Simmonds viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Valtteri Filppula nappasi syöttöpisteen Simmondsin täysosumaan. Jori Lehterä ei ollut Flyersin kokoonpanossa. Oilersin Jesse Puljujärvi jäi pisteittä.

Anaheim Ducks - Ottawa Senators 3-0
Viime viikolla Devilsistä Ducksiin siirtynyt Adam Henrique teki kaksi maalia, kun Ducks kukisti Senatorsin. Henrique laukoi joukkueensa avausmaaliin ja teki vielä tyhjään maaliin 3-0-loppulukemat. Ducksin 2-0-maalin teki Ondrej Kase, joka osui toisessa erässä hetki Henriquen avausmaalin jälkeen. Ducksin maalilla Ryan Miller torjui 28 kertaa ja piti maalinsa koskemattomana.

Toronto Maple Leafsin maalivahti Frederik Andersen oli mielissään voitosta.
- Oli hauskaa, kun pelissä oli tunnetta ja laukauksia tuli paljon. Tunsin oloni hyväksi. Teimme hyvin hommia maalinedustan puhtaana pitämiseksi, ja pystyin näkemään kiekot hyvin, Andersen sanoi NHL.comin Dave McCarthylle.
Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin, Nicklas Bäckström ja Tom Wilson summasivat yhteensä 11 tehopistettä.
- Meidän ketjumme osalta peli tuntuu nyt todella hyvältä. Saamme paljon peliaikaa ja nautimme pelaamisesta. Erityisesti kovia joukkueita vastaan täytyy kamppailla kovasti, ja voiton jälkeen olo on uskomaton, Ovetshkin kertoi NHL.comin Brian McNallylle.