NHL:ssä pelattiin torstaina kymmenen ottelun kierros. Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Juuse Saros nollasi Dallas Starsin ja torjui joukkueelleen erittäin tärkeän voiton. New York Rangersin Mika Zibanejad oli hurjalla pelipäällä ja laukoi viisi täysosumaa Washington Capitalsin verkkoon.

Nashville Predators - Dallas Stars 2-0
Juuse Saros pysäytti Starsin 33 laukausta ja pohjusti osaltaan Predatorsin paluun voittokantaan kolmen peräkkäisen tappion jälkeen. Filip Forsberg teki johtomaalin avauserän lopun ylivoimalla. Toisen erän puolivälissä Matt Duchene osui ylivoimalla ja tuplasi johdon. Starsin suomalaisista Esa Lindell laukoi peräti neljästi kohti Saroksen vartioimaa maalia, mutta jäi tehopisteittä Roope Hintzin ja Miro Heiskasen tavoin. Predatorsin Mikael Granlund ei myöskään saanut lihotettua pistepottiaan. Voitto vahvisti Predatorsin haaveita pudotuspelipaikasta.
New York Rangers - Washington Capitals 6-5 ja.
Mika Zibanejad oli illan nimi New Yorkissa, kun ruotsalaishyökkääjä murjoi Capitalsia peräti viidellä maalilla. Zibanejad teki 1-1 tasoituksen, 2-1 maalin, 4-3 maalin, 5-4 maalin ja kruunasi iltansa voitto-osumalla jatkoajalla. Kolmas erä oli Zibanejadin ja Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin maalintekokilpailu, kun Zibanejad vei Rangersin kahdesti johtoon, mutta Ovetshkin nosti Capitalsin kummallakin kerralla tasoihin. Rangersin Kaapo Kakko saalisti syöttöpisteen 5-4 maaliin.

NYR-WSH: Zibanejad osuu viidesti ja ratkaisee pelin

Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 4-1
Flyers hyödynsi tilaisuutensa, otti voiton ja nousi tasapisteisiin Metropolitan-divisioonan kärjessä olleen Capitalsin kanssa. Flyersille voitto oli jo kahdeksas peräkkäinen. Carter Hart oli vaikea ohitettava ja torjui 28 laukausta. Flyersin maalintekijät olivat Ivan Provorov, Michael Raffl, Nicolas Aube-Kubel ja Sean Couturier. Justin Williams nosti Hurricanesin toiveita 1-2 kavennuksellaan, mutta esimerkiksi Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen paikat jäivät vähiin.
Florida Panthers - Boston Bruins 1-2 ja.
Bruins otti neljännen peräkkäisen voiton, ja Panthers kärsi kahdeksannen peräkkäisen kotitappion. Mackenzie Weegar vei kissapedot johtoon toisessa erässä, mutta Patrice Bergeron tasoitti 1-1:een vielä saman erän aikana. Jatkoajalla Torey Krug nousi Bruinsin sankariksi ja paalutti joukkueen johtoa Atlantic-divisioonassa. Jaroslav Halak torjui Bruinsin maalilla 32 laukausta. Panthersin Aleksander Barkov ja Erik Haula kokeilivat Halakin virettä kumpikin kolme kertaa, mutta jäivät tehoitta.

FLA-BOS: Krug laukoo jatkoaikamaalin lämärillä

Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers 4-3
Blackhawks horjutti Oilersin menoa ja piti pienet pudotuspelihaaveensa elossa. Kotijoukkue karkasi 3-0 johtoon Patrick Kanen, Jonathan Toewsin ja Alex DeBrincatin täysosumilla. Ryan Nugent-Hopkins kavensi, mutta DeBrincat palautti johdon nopeasti kolmeen maaliin Olli Määtän syötöstä. Päätöserässä Oilers kavensi kahdesti, mutta Corey Crawford ei ollut yllätettävissä neljättä kertaa. Mike Smith aloitti Oilersin maalilla, mutta väistyi toisen erän loppupuolella. Hän koki neljä takaiskua ja torjui 17 kertaa. Mikko Koskinen torjui kymmenen laukausta eikä häntä yllätetty kertaakaan.
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 2-4
Penguins pelasi toisena iltana peräkkäin ja voitti jälleen. Patric Hornqvist kunnostautui kahden maalin miehenä, kun hän viimeisteli 1-0 ja 3-1 maalit. Kahteen tehopisteeseen ylsi myös Evgeni Malkin, joka napsi kaksi syöttöpistettä. Sabresin suomalaispuolustajat Rasmus Ristolainen ja Henri Jokiharju jäivät kiikaritehoille.
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 4-0
Andrei Vasilevskiy nollasi Canadiensin 32 torjunnallaan ja loi pohjan Lightningin voitolle. Victor Hedman ruoski kaksi täysosumaa ja Nikita Kucherov keräsi pisteet 1+1. Canadiensin suomalaisista Joel Armia ja Artturi Lehkonen hätyyttelivät molemmat Vasilevskia kolmella laukauksella, mutta venäläismaalivahtia ei yllätetty.

TBL-MTL: Hedman tekee kaksi maalia 4-0 voitossa

Ottawa Senators - New York Islanders 4-3
Senators suisti Islandersin viidenteen peräkkäiseen tappioon, vaikka Mathew Barzal laittoi kampoihin pistein 1+2. Senatorsin pelaajat keräsivät laajasti onnistumisia. Mikkel Boedker tasoitti 2-2:een toisen erän puolivälissä, ja Anthony Duclair ehti tehdä johtomaalin vielä ennen erätaukoa. Kolmannessa erässä Brady Tkachuk tuplasi Senatorsin johdon. Barzal pohjusti vielä Ryan Pulockin viimeistelemän kavennuksen, mutta tasoihin asti kiri ei riittänyt. Leo Komarov ei ollut Islandersin kokoonpanossa, mutta Otto Koivula pelasi ja jäi pisteittä.
San Jose Sharks - Minnesota Wild 2-3
Wild otti maukkaan voiton ja piti pudotuspelihaaveensa elossa. Ryan Suter, Alex Galchenyuk ja Zach Parise kunnostautuivat Minnesotan maalintekijöinä, mutta Sharks hilasi itsensä kerran tasoihin ja vielä maalin päähän kolmannessa erässä. Wildin kapteeni Mikko Koivu nappasi syöttöpisteen ottelun ensimmäiseen maaliin. Toissa kierroksella loistanut Sharksin Antti Suomela jäi tällä kertaa pisteittä.

SJS-MIN: Parise jatkaa Kuninin syötön Jonesin taakse

Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs 1-0 vl.
Kings taivutti Maple Leafsin lopulta voittolaukauskilpailussa, kun Anze Kopitar ja Adrian Kempe juonivat maalit. Kaksikon välissä William Nylander teki pakkotasoituksen Maple Leafsille, mutta Kempen maali sekä Mitch Marnerin epäonnistuminen varmistivat voiton Kingsille. Frederik Andersen torjui Maple Leafsin maalilla 30 ja Jonathan Quick Kingsin maalilla 36 kertaa. Maple Leafsin Kasperi Kapanen pelasi 17.28.
Predatorsin maalivahti Juuse Saros oli tyytyväinen voittoon.
- Se oli tärkeä voitto. Emme olleet tyytyväisiä kahteen viime otteluumme. Tänä iltana ero edellisiin oli iso. Saimme hyvän voiton, Saros tuumaili Predatorsin tiedotteessa.
Predators syttyi taistelemaan Oilersille (3-8) ja Wildille (1-3) kärsittyjen tappioiden jälkeen.
- Blokkasimme paljon laukauksia, ja jätkät todella uhrautuivat. Puolustuksemme teki hyvin töitä, kun he siivosivat paluukiekot. Ottelu oli meiltä kaiken kaikkiaan hyvä, Saros sanoi.