CHI-BOS: DeBrusk alustaa McAvoyn jatkoaikamaalin

Keskiviikon kierroksella pelattiin vain kaksi ottelua. Boston Bruins kukisti Chicago Blackhawksin ja nousi sarjassa piikkipaikalle. New York Rangers puolestaan otti voiton Toronto Maple Leafsista.

Chicago Blackhawks - Boston Bruins 1-2 ja.
Bruins jatkoi voittokulkuaan, mutta kaksi pistettä ei irronnut helpolla, sillä ratkaisu venyi jatkoajalle. Sankariksi nousi puolustaja Charlie McAvoy, joka ohitti Robin Lehnerin jatkoajan toisella minuutilla. Osuma oli miehen kauden ensimmäinen.
Blackhawksin voitto oli todella lähellä, sillä kotijoukkue teki 2-1 johtomaalin vain minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Drake Caggiulan maalia ei kuitenkaan hyväksytty, sillä tilannetta edelsi Olli Määtän käsisyöttö.
Varsinaisen peliajan molemmat maalit nähtiin toisessa erässä: avausmaalin iski Blackhawksin Alex DeBrincat ja tasoituksesta vastasi Sean Kuraly.
Vieraiden maalissa pelasi Jaroslav Halak, joka antoi huiliaikaa Tuukka Raskille. Halak nappasi 21 torjuntaa. Isäntien Lehner oli selvästi työllistetympi, ja ruotsalaisveskari pysäyttikin kiekon 38 kertaa.
Voitto oli Bruinsille viides peräkkäinen. Se on voittanut All-Star-tauon jälkeen kaikki neljä otteluaan ja päästänyt niissä vain kolme maalia. Bruins nousikin voittonsa myötä Itäisen konferenssin ja koko NHL:n ykkössijalle ohi Washington Capitalsin. Bruinsilla on nyt kasassa 78 sarjapistettä, ja se on pisteen Capitalsia edellä.
Blackhawksin puolustaja Määttä kellotti jääaikaa reilut 21 minuuttia. Hän jäi ilman tehopisteitä.
New York Rangers - Toronto Maple Leafs 5-3
Toronton John Tavares onnistui tekemään ottelun avausmaalin ajassa 7.36, mutta se ei johdattanut vieraita huippulentoon. Rangers teki avauserän aikana kolme osumaa, ja siitä Toronto ei pystynyt enää nousemaan. Filip Chytil teki tasoituksen vain reilu minuutti Tavaresin maalin jälleen, ja kaksikko Mika Zibanejad-Chris Kreider värkkäsi 2-1 ja 3-1 maalit vain kuuden sekunnin sisään kolmisen minuuttia ennen taukoa.

NYR-TOR: Kreider ja Zibanejad maalaavat peräkkäin

Toronton Auston Matthews teki kavennusosuman toisen erän loppupuolella, mutta Pavel Butshnevits antoi välittömän kuitin puoli minuuttia myöhemmin tehden isäntien neljännen rysän, joka jäi myös ratkaisumaaliksi. Päätöserässä vierailta osui vielä Matthews ja Rangersilta Greg McKegg.
Rangersin avainnimiä olivat Butshnevits (1+2), Kreider (1+1) ja Zibanejad (1+1). Lisäksi tulokasvahti Igor Shestjorkin oli oivassa vedossa ja merkkautti 27 torjuntaa.
Torontolta puuttui loukkaantumisen takia ykkösvahti Frederik Andersen, jota tuurasi Michael Hutchinson (30 torjuntaa). Kasimir Kaskisuo puolestaan oli Toronton luukkuvahtina. Maple Leafsin tehomiehet olivat Tavares (1+1) ja Matthews (2+0), joka on tehnyt viimeiseen 23 otteluun yhtä monta maalia. Hän nousi keskiviikkona NHL:n maalipörssin toiseksi David Pastrnakin ohi, ja jenkkitähden ero kärkimies Aleksandr Ovetshkiniin on vain yksi maali.
Toronton Kasperi Kapanen saalisti yhden syöttöpisteen, kun hän oli alustamassa Matthewsin avausmaalia. Hyökkääjä kellotti jääaikaa reilut 15 minuuttia. Rangersin Kaapo Kakko (11.24) jäi pisteittä.

NYR-TOR: Matthews tekee toisen maalinsa ylivoimalla

Tappio oli Torontolle toinen peräkkäinen. Itäisen konferenssin 10. sijalla oleva Maple Leafs on yhä pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta, mutta se on pelannut nyt kaksi ottelua enemmän kuin kahdeksantena oleva Florida Panthers. Rangersin ero pudotuspeliviivaan on voiton myötä kahdeksan pistettä.
Tärkeitä aikoja elävä Maple Leafs ei ole viime otteluissa ollut parhaimmillaan, ja se aiheuttaa huolta. Kasperi Kapasen mukaan avauserällä oli keskiviikkona iso merkitys koko ottelun kannalta.
- Vähän harmittava tappio taas. Kun on ensimmäisen erän jälkeen pari maalia jäljessä, on aina vaikeaa tulla takaisin peliin. Tämä ei ollut paras esitys joukkueeltamme, Kapanen kertasi.
- Jos vastustaja tekee vajaan kymmenen sekunnin sisään kaksi maalia, se on aina huono esitys omalta joukkueelta. Ei noin voi tapahtua. Toisessa erässä pelasimme paremmin kiekon kanssa ja saimme paljon laukauksia. Kolmannessa erässä emme vain saaneet kirivaihdetta päälle, Rangers ansaitsi voiton, suomalaishyökkääjä jatkoi.
Kapanen antoi kunniaa myös Rangersin nuorelle venäläisvahdille Igor Shestjorkinille.
- Hän pelasi tosi hyvin. Olisimme voineet tehdä muutaman maalin enemmän, mutta hän pelasi joka tapauksessa hyvin.