KotkaniemiPrime

Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi, Buffalo Sabresin Rasmus Dahlin ja Carolina Hurricanesin Andrei Svetshnikov tekivät harvinaisen tempun, kun kolme 18-vuotiasta pelaajaa onnistui samana päivänä maalinteossa. Vastaava tapaus sattui NHL:ssä viimeksi vuonna 1984, jolloin 18-vuotiaat Dan Quinn, Cam Neely ja Steve Yzerman sytyttivät punalampun. Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin nousi kaikkien aikojen venäläispistelingoksi ohi Sergei Fedorovin.

Montreal Canadiens - Anaheim Ducks 4-1
Jesperi Kotkaniemi pääsi maalin makuun jo kolmannessa ottelussa peräkkäin, kun hän viimeisteli Montrealin 2-0 maalin Ducksin verkkoon. Joel Armia teki esityön Kotkaniemen täysosumaan. Canadiensin tehomies oli Brendan Gallagher, joka saalisti pisteet 2+1.

MTL-ANA: Kotkaniemi kasvattaa johtoa

Washington Capitals - Vancouver Canucks 3-2
T.J. Oshien 1-0 maaliin kakkossyötön napannut Aleksandr Ovetshkin nousi yksin venäläissyntyisten pelaajien kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen ohi Sergei Fedorovin. Ovetshkin on kerännyt NHL-uransa varrella runkosarjaotteluista 1 180 tehopistettä. Markus Granlund nosti Canucksin toiveita kolmannen erän alkupuolella 1-2 kavennuksellaan, mutta Jakub Vrana palautti Capitalsin johdon kahteen maaliin. Elias Petterssonin 2-3 kavennus syntyi kahdeksan sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

WSH-VAN: Ovetshkin tekee venäläisten piste-ennätyksen

Florida Panthers - St. Louis Blues 2-3
Henrik Borgströmin ja Aleksander Barkovin maaleillaan hankkima etumatka ei riittänyt Panthersille. Blues puski väkisin tasoihin ja voittoon kolmannen erän osumillaan. Bluesin pelaajista maalinteossa onnistuivat Colton Parayko, Ryan O'Reilly ja Vince Dunn.
Boston Bruins - New York Islanders 3-1
Bruinsin Patrice Bergeron juhlisti NHL-uransa 1 000. runkosarjaottelua kahdella osumalla. Hän viimeisteli ottelun avausmaalin toisen erän alussa ja teki loppulukemat varsinaisen peliajan päätösminuutilla. Voittomaaliksi jäi Peter Cehlarekin kolmannen erän alun 2-1 osuma. Tuukka Rask jatkoi vahvaa työskentelyään Bruinsin maalilla ja pysäytti 28 Islandersin laukausta. Islandersin suomalaisista Leo Komarov kokeili Raskin virettä kerran ja Valtteri Filppula kahdesti.

BOS-NYI: Lehner torjuu kiekon yli maalin

Buffalo Sabres - Minnesota Wild 5-4 vl.
Wild nousi varsinaisella peliajalla tasoihin kolme kertaa. Zach Parise viimeisteli tasoituksista viimeisen alle kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ja venytti pelin jatkoajalle. Ratkaisua piti hakea voittolaukauskilpailusta, jossa Sam Reinhart ratkaisi voiton Sabresille. Wildin Mikael Granlund sai tililleen yhden syöttöpisteen, mutta Mikko Koivu jäi pisteittä. Rasmus Ristolainen alusti yhden Sabresin osumista.
New Jersey Devils - Los Angeles Kings 1-5
Kings jatkoi nousujohteista menoaan ja nuiji vieraskaukalossa Devilsin. Los Angelesin viimeisen maalin teki Ilja Kovaltshuk , joka vieraili ensimmäistä kertaa entisen seuransa kotihallissa Pohjois-Amerikkaan paluunsa jälkeen. Kingsin ratkaisija oli kaksi täysosumaa tehnyt Tyler Toffoli, joka osui kahdesti kolmannessa erässä. Kingsin päätöserän alun tehohetken aikana maalin makuun pääsi myös Dion Phaneuf. Hän viimeisteli 4-1 maalin ajassa 41.52 reilu puoli minuuttia Toffolin toisen osuman jälkeen.

NJD-LAK: Kovaltshuk osuu New Jerseyssä

Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 0-4
Hurricanes kukisti Penguinsin puhtaasti, mutta ylsi voittoon poikkeuksellisesti ilman suomalaispelaajiensa pisteitä. Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Saku Mäenalanen jättivät pistesarakkeeseen kiikarit, kun Jordan Martinook, Brett Pesce, Micheal Ferland ja Andrei Svetshnikov vastasivat maalinteosta. Curtis McElhinney torjui 23 Penguinsin laukausta. Juuso Riikola ja Olli Määttä kokeilivat molemmat McElhinneyn virettä kerran. Penguinsin suomalaispakeista Riikola jäi plus-miinustilastossa miinukselle kolme ja Määttä kaksi maalia.
Winnipeg Jets - San Jose Sharks 2-3 ja.
Voitto oli tarjolla Jetsille, sillä se pääsi pelaamaan ylivoimaa jatkoajalla. Sharksin Joe Pavelski kuitenkin viimeisteli voittomaalin alivoimalla. Jets johti varsinaisella peliajalla kahteen otteeseen, mutta Sharks kuittasi ensin Logan Couturen ja sitten Marcus Sörensenin maalilla. Jetsin Patrik Laine jäi maaleitta kahdeksannessa ottelussa peräkkäin. Hän laukoi neljästi kohti Sharksin maalia. Myös Sharksin Joonas Donskoi jäi pisteittä.

WPG-SJS: Pavelski tekee alivoimamaalin jatkoajalla

Nashville Predators - Arizona Coyotes 5-2
Sveitsiläispakki Roman Josi keräsi pisteet 1+2, kun Predators kukisti Coyotesin. Josi pohjusti toisessa erässä ylivoimalla Filip Forsbergin 2-1 maalin ja nappasi syötön myös Calle Järnkrokin 4-2 maaliin. Josi viimeisteli loppulukemat kolmisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Pekka Rinne torjui Predatorsin maalilla 24 kertaa.
Colorado Avalanche - Columbus Blue Jackets 3-6
Mikko Rantanen jäi pisteittä toisessa ottelussa peräkkäin ja plus-miinuslukemaan -3, kun Avalanche kärsi kirvelevän tappion Blue Jacketsille. Avalanche johti peliä toisen erän lopulla, mutta Cam Atkinson tasoitti 19 sekuntia ennen erätaukoa. Päätöserässä Josh Anderson, Alex Wennberg ja Pierre-Luc Dubois johdattivat maaleillaan sinitakit voittoon. Blue Jacketsin suomalaiset Markus Hännikäinen ja Markus Nutivaara jäivät pisteittä.

COL-CBJ: Atkinson yllättää Grubauerin

Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks 2-6
Blackhawks pelasi tehokkaan kolmannen erän, jonka aikana se teki viisi maalia. Oilersille tappio oli kuudes peräkkäinen. Leon Draisaitl nosti avauserässä Oilersin takaa-ajoasemasta 2-1 johtoon. Kolmannessa erässä Blackhawksilta osuivat John Hayden, Dylan Strome, Patrick Kane, Drake Caggiula ja Dominik Kahun. Kane venytti pisteputkeaan jo 12 otteluun. Oilersin Jesse Puljujärvi jäi pisteittä. Oilersin maalilla aloittanut Cam Talbot (23 torjuntaa) jätti pelin kesken kolmannessa erässä neljännen takaiskun jälkeen. Mikko Koskinen ehti torjua viimeisten 15 minuutin aikana kuusi kertaa ja joutui antautumaan kahdesti.
Tampa Bay Lightning - Vegas Golden Knights 2-3 vl.
Golden Knights palasi voittokantaan neljän peräkkäisen tappion jälkeen, kun se kellisti sarjan kärkijoukkue Lightningin. Golden Knights oli varsinaisella peliajalla kahden maalin tappioasemassa, mutta nousi tasoihin Cody Eakinin ja Valentin Zykovin osumilla. Voittolaukauskilpailun ainoan maalin teki Alex Tuch.
Kauden 30. voittonsa ottanut Canadiens ohitti viime kauden voittomääränsä yhdellä.
- En tiennyt tuota, mutta sehän on kivaa. Emme ole kuitenkaan siinä asemassa, missä haluaisimme olla. Töitä on vielä jäljellä. Asemamme on kuitenkin kelvollinen, ja meillä on mahdollisuus taistella pudotuspelipaikasta. Se on todella tavoitteemme, Brendan Gallagher mietiskeli tehokkaan iltansa (2+1) jälkeen.
Vince Dunn on tyytyväinen Sabresin peli-ilmeeseen.
- Löydämme nyt keinot voittaa otteluita, jopa silloin kun peli ei lähde sujumaan haluamallamme tavalla. Pystymme nousemaan takaisin peliin. Niin myös useimmiten teemme ja voitamme pelejä, Dunn tuumi.

PIT-CAR: McElhinney torjuu McCannin paikan