talbotPrime

NHL:ssä pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Edmonton Oilers jatkoi vahvaa virettään uuden päävalmentajansa Ken Hitchcockin alaisuudessa, kun se kaatoi St. Louis Bluesin voittolaukauksilla.

Oilersin maalivahtitilanne on puhuttanut jo pitkään. Mikko Koskinen on pelannut itsensä vahvoilla otteilla kiinni ykkösmaalivahdin viittaan, mutta Cam Talbot näytti keskiviikkona, että hän on valmis haasteeseen.
St. Louis Blues - Edmonton Oilers 2-3 vl.
Oilers jatkoi vahvaa virettään kaatamalla Bluesin vieraskentällä. Edmontonin ylpeys on napannut viidestä viime ottelustaan neljä voittoa. Cam Talbot torjui Oilersin maalilla 28 kertaa ja päästi taakseen kaksi kiekkoa (93,3 %).
Kotijoukkue sai otteluun vahvan alun, kun Ivan Barbashev vei joukkueen kuuden minuutin pelin jälkeen johtoon, ja avauserän puolenvälin jälkeen Brayden Schenn lisäsi johdon kahteen maaliin. Oilers kampesi itsensä vielä peliin mukaan, kun Ryan Nugent-Hopkins kavensi ottelun ajassa 24.04. Connor McDavid syötti kiekon varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla viivaan Oscar Klefbomille, joka laukoi ottelun tasoihin. Ratkaisua haettiin loppujen lopuksi voittolaukauskilpailusta, jossa Oilers oli parempi Nugent-Hopkinsin ja McDavidin osumilla.
Oilersin Jesse Puljujärvi jäi ilman tehopisteitä. Hän sai peliaikaa lähes 11.45, laukoi kerran Bluesin maalia kohti ja oli plus-miinustilastossa yhden pykälän verran plussan puolella. Mikko Koskinen oli Edmontonin varamaalivahtina.

STL-EDM: McDavid ohittaa Allenin

San Jose Sharks - Carolina Hurricanes 5-1
Hurricanesin vaikeat ajat saivat jatkoa, kun joukkue kärsi tappion Sharksin vieraana. Carolina sai otteluun sysimustan alun, kun Sharks karkasi avauserän ensimmäisellä puoliskolla jo kahden maalin johtoon Barclay Goodrow'n ja Tomas Hertlin osumilla. Kun Timo Meier ja Joe Pavelski lisäsivät toisessa erässä isäntien johdon jo neljään osumaan, tilanne alkoi näyttää pahalta. Vaikka Hurricanesin Lucas Wallmark käynnisteli kiriä kauden ensimmäisellä osumallaan toisen erän lopussa, se ei kuitenkaan riittänyt enää voittoon. Sharksin tehomiehet Meier (1+2) ja Joe Thornton (0+3) alustivat kolmannessa erässä Marcus Sörensenin osuman, joka sinetöi loppulukemat 5-1.
Sharksin Joonas Donskoi ja Antti Suomela eivät päässeet tehopisteille. Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jäivät ottelussa niin ikään ilman tehopisteitä ja kirjauttivat plus-miinuslukemakseen -1.

SJS-CAR: Hertl vie Sharksin johtoon ylivoimalla

Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks 4-2
Vahvassa vireessä oleva Ducks nappasi Blackhawksin kustannuksella jo viidennen peräkkäisen voittonsa. Ankat aloittivat ottelun vahvasti, kun Ben Montour ja Daniel Sprong onnistuivat pölisyttämään verkkoa 20 sekunnin välein avauserän alkupuolella. Blackhawks ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan kampesi pelin tasoihin toisessa erässä. Erik Gustafsson kavensi ottelun juuri ennen toisen erän puoliväliä, ja Alex DeBrincat tasoitti ottelun erän loppuhetkillä.
Chicago ei kuitenkaan ehtinyt juhlia tasoitustaan kauan, sillä Ducksin Ondrej Kase osui heti kolmannen erän alussa. Anaheimin ruotsalaishyökkääjä Jakob Silfverberg viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.
Blackhawksin puolustaja Henri Jokiharju jäi ilman tehopisteitä.

ANA-CHI: Kase ohittaa Crawfordin

Oilersin päävalmentaja Ken Hitchcock oli tyytyväinen joukkueensa maalivahtipeliin.
- Maalivahtipeli on meidän vahvuutemme. Meillä on kaksi loistavaa maalivahtia, jotka antavat meille mahdollisuuden voittaa joka ilta. Se luo meille hyvän pohjan kohti tulevaisuutta. Et voi voittaa Stanley Cupia vain yhdellä hyvällä maalivahdilla, tuumi Hitchcock.
Bluesin hyökkääjä Brayden Schenn oli harmissaan tappiosta.
- Näin käy, kun nostaa selkää pystyyn ja rupeaa vain puolustamaan johtoasemassa. Me passivoiduimme 2-0 tilanteessa, ja he pääsivät vyöryttämään pelin tasoihin, Schenn totesi.