DAL-COL: Faksa tekee ylivoimamaalin reboundista

Dallas Stars jatkoi Colorado Avalanchen tappioputkea Central-divisioonan huippukohtaamisessa. Idässä New York Islanders otti jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa.

Dallas Stars - Colorado Avalanche 4-1
Stars kukisti toisen kerran viikon sisällä Avalanchen maalein 4-1 ja aiheutti vastustajalleen viidennen peräkkäisen tappion. Jason Dickinson vei Starsin johtoon jo 19 sekunnin kohdalla, ja Radek Faksa tuplasi johdon ennen avauserän puoliväliä. Toisessa erässä Faksa vei ylivoimalla Starsin 3-1 johtoon, ja maalivahti Ben Bishop (36 torjuntaa) piti huolen, ettei Avalanche päässyt mukaan peliin. Suomalaisista Starsin Esa Lindell merkkautti yhden syöttöpisteen, mutta Miro Heiskanen ja Avalanchen Joonas Donskoi jäivät pisteittä. Roope Hintz ei ollut Starsin kokoonpanossa, ja Avalanchen Mikko Rantanen potee yhä loukkaantumistaan.
New York Islanders - Ottawa Senators 4-1
Islanders otti kymmenennen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti Senatorsin. Cal Clutterbuck (1+1) nosti Islandersin tasoihin avauserän alkupuolella, ja toisessa erässä Cole Bardreau iski johtomaalin. Päätöserän puolivälissä Casey Cizikas (1+1) ja Josh Bailey rokottivat Senatorsia 40 sekunnin välein ja ratkaisivat pelin. Leo Komarov ei ollut Islandersin kokoonpanossa.

NYI-OTT: Bardreau avaa maalitilinsä rankkarilla

Columbus Blue Jackets - Vegas Golden Knights 1-2
Blue Jacketsin peräkkäisten voitottomien otteluiden jakso venyi viiteen, kun Reilly Smith hääri Golden Knightsin ratkaisijana. Smith yllätti sinitakkien maalivahti Joonas Korpisalon ensimmäisen kerran avauserän viimeisellä minuutilla. Boone Jenner tasoitti toisessa erässä, mutta Smith vei Golden Knightsin jälleen johtoon. Alivoimamaali jäi ottelun viimeiseksi. Korpisalolle kertyi 23 torjuntaa. Columbuksen Markus Nutivaara jäi pisteittä, ja Markus Hännikäinen ei ollut kokoonpanossa.

CBJ-VGK: Smith tekee toisen maalinsa alivoimalla

Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 4-1
Flyers yllätti Hurricanesin, kun maalivahti Carter Hart poimi 33 torjuntaa ja aiheutti vastustajalleen toisen peräkkäisen tappion. Kahden tehopisteen miehinä kunnostautuivat Sean Couturier (1+1), Claude Giroux (1+1) ja Matt Niskanen (0+2). Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jäivät pisteittä. Erik Haula ei ollut kokoonpanossa.
Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings 3-1
Auston Matthews ja William Nylander käänsivät pelin Maple Leafsin eduksi kolmannessa erässä. Matthews teki Nylanderin syötöstä 2-1 maalin ajassa 52.36, ja puoli minuuttia myöhemmin oli Nylanderin vuoro viimeistellä Matthewsin tarjoilusta. Maple Leafsin Kasperi Kapanen jäi pisteittä.

TOR-LAK: Nylander päättää ylivoimahyökkäyksen

Montreal Canadiens - Boston Bruins 5-4
Canadiens jätti Bruinsin voittoputken kuuden ottelun mittaiseksi, kun Ben Chiarot'n kolmannen erän puolivälissä tekemä maali jäi voitto-osumaksi. Chiarot'n (1+1) lisäksi kahteen tehopisteeseen ylsivät voittajilta vain Tomas Tatar (1+1), Jeff Petry (0+2) ja Victor Mete (2+0). Joel Armia syötti Meten 1-0 maalin ja Artturi Lehkonen teki esityön Meten 4-3 osumaan. Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 26 kertaa.

Winnipeg Jets - New Jersey Devils 1-2 vl.
Devils sai piristystä alavireiseen kauteensa, kun se yllätti vieraskaukalossa Jetsin. Sami Vatanen alusti Nico Hischierin avauserässä tekemän 1-0 maalin. Jets nousi tasoihin Andrew Coppin toisen erän maalilla. Voittolaukauskilpailussa Nikita Gusev ja Jesper Boqvist veivät Devilsin karkumatkalle, ja peli päättyi Patrik Laineen epäonnistuneeseen yritykseen.
Calgary Flames - Arizona Coyotes 4-3 ja.
Coyotes johti kahteen otteeseen kahdella maalilla, mutta Flames kiri tasoihin Matthew Tkachukin (2+1) ja Mark Giordanon (1+1) kolmannen erän lopun maaleilla. Jatkoajalla Tkachuk yllätti Antti Raannan (39 torjuntaa) ja ratkaisi pelin. David Rittich torjui Flamesin maalilla 34 laukausta.

CGY-ARI: Tkachuk yllättää Raannan jatkoajalla

Anaheim Ducks - Minnesota Wild 2-4
Mikko Koivu nappasi syöttöpisteen, kun Wild kukisti vieraskaukalossa Ducksin. Wildin pelaajat saivat laajasti onnistumisia, ja kahteen tehopisteeseen ylsi vain Mats Zuccarello. Hän teki kolmannen erän alussa 2-2 tasoituksen ja syötti hetken päästä Eric Staalin 3-2 maalin.
San Jose Sharks - Chicago Blackhawks 4-2
Sharks palkitsi kotiyleisönsä helpottavalla voitolla, kun Timo Meier (1+1) ja Tomas Hertl (1+1) heiluttivat tahtipuikkoa. Kotiyleisöä miellytti myös veteraani Patrick Marleaun kauden kolmas maali. Blackhawksin suomalaispakki Olli Määttä jäi pisteittä.
Vancouver Canucks - St. Louis Blues 1-2 ja.
Blues väänsi Jaden Schwartzin maalilla jatkoaikavoiton. Varsinaisella peliajalla Blues oli kiinni voitossa Tyler Bozakin osumalla yli puolentoista erän ajan, mutta Quinn Hughes iski Canucksin tasoituksen kolmannen erän lopulla.
Bruinsin osalta illan kohokohdaksi jäi Zdeno Charan 1 500. ottelu ja yleisön osoittama suosio slovakkikonkarille. Tuukka Raskilla oli vaikea ilta maalilla.
- Tämä oli yksi niistä otteluista, kun peliväline tuntuu kiekon sijaan golfpallolta. Vaikea ilta minulle, mutta mielestäni taistelimme hyvin. Olisimme voineet helposti voittaa pelin, mutta en saanut torjuntoja, Rask ruoski itseään.
Ensimmäisen NHL-maalinsa tehnyt Islandersin Cole Bardreau oli tyytyväinen rangaistuslaukaukseensa, jolla hän upotti avausmaalinsa.
- En valehtele. Olin hitusen hermostunut. Onnekkaasti se meni sisään. Oli kiva saada apina pois selästä, ja tulen muistamaan tämän ikuisesti, Bardreau tunnelmoi.