Aho

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho oli oivassa vireessä perjantain NHL-kierroksella, kun hän johdatti joukkueensa voittoon Columbus Blue Jacketsista. Päivän toisessa ottelussa kohtasivat kalifornialaiset San Jose Sharks ja Los Angeles Kings. Sharksin Antti Suomela teki ottelussa NHL-uransa ensimmäisen tehopisteen.

Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes 1-3
Carolina ja Columbus väänsivät tasaisesti, mutta loistava maalivahtipeli käänsi ottelun vieraille. Hurricanesin Curtis McElhinney torjui ottelussa 31 kertaa. Hyökkäyspäässä Hurricanesin peliä johtivat Sebastian Aho ja Micheal Ferland tehoillaan 1+1. Teuvo Teräväinen saalisti syöttöpisteen Ahon tekemään 2-1 voittomaaliin. Voitto oli Hurricanes-luotsi Rod Brind'Amourin päävalmentajauran ensimmäinen.
Columbuksen suomalaisista Markus Nutivaara jäi pisteittä, Joonas Korpisalo avasi luukkua ja Markus Hännikäinen joutui seuraamaan ottelun katsomon puolelta.

CBJ-CAR: Aho nostaa kiekon rystyltä Bobrovskin yli

Los Angeles Kings-San Jose Sharks 2-3 ja.
Kalifornian taisto meni tällä kertaa vierasjoukkueen nimiin jatkoajalla, kun Kevin Labanc iski ratkaisevan osuman Logan Couturen esityöstä. Suomalaiskaksikko Antti Suomela ja Joonas Donskoi alustivat Sharksin toisen maalin, jonka viimeisteli Evander Kane. Tehopiste oli toisen NHL-ottelunsa pelanneen Suomelan ensimmäinen taalajäillä.

LAK-SJS: Kane ampuu tarkasti yläkulmaan

Toronto Maple Leafsin alkuviikosta waiver-listalle laittama Curtis McElhinney löysi uuden osoitteen Carolinasta. Debyytti uudessa seurassa oli mallikas, kun hän torjui joukkueelleen kauden avausvoiton.
- Oli upeaa tehdä hyvä ensivaikutelma. Olen aina kiitollinen, kun saan pelata tässä sarjassa. Tämä on silti ollut vaikea viikko sekä minulle että perheelleni, McElhinney kertoi.
Sebastian Aho pääsi pisteille myös kauden toisessa ottelussaan. Suomalainen vastasi ottelun voittomaalista toisessa erässä.
- Meidän kentällinen oli melko huono ensimmäisessä erässä, mutta paransimme toisessa erässä ja pääsimme omalle tasollemme, Aho sanoi hänen, Teuvo Teräväisen ja Micheal Ferlandin muodostamasta kolmikosta.
Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella antoi kehuja Carolinan suuntaan.
- Carolina on nopea joukkue, joka ei anna vastustajalle paljoa tilaa. Heille täytyy nosta hattua siitä, kuinka he paineistavat. He tekevät sen erinomaisesti, Tortorella ylisti.
Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]