COL-ANA: Rakell tekee voittomaalin jatkoajalla

NHL:ssä pelattiin keskiviikkona neljä ottelua. Colorado Avalanchen voittoputki jäi seitsemän ottelun mittaiseksi, kun se hävisi jatkoajalla Anaheim Ducksille. Philadelphia Flyers sen sijaan venytti peräkkäisten voittojen sarjansa seitsemään.

Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 3-4 ja.
Avalanche tavoitteli voittoa ja nousua lähemmäs lännen kärkijoukkue St. Louis Bluesia, mutta Ducks onnistui hidastamaan menoa. Colorado johti ottelua alle kahden minuutin ajan, kun Vladislav Namestnikovin 1-0 osuman tuoma etumatka kesti vain neljänneltä kuudennelle minuutille. Andrew Agozzino tasoitti nopeasti, ja Brendan Guhle siirsi Ducksin johtoon erän puolivälin jälkeen.
Gabriel Landeskog nosti Avalanchen tasoihin vielä ensimmäisen erän lopussa, mutta Sam Steel iski Ducksin takaisin johtoon toisessa erässä. Kotijoukkuepelasti vähän kasvojaan kolmannessa erässä, kun Nathan MacKinnon teki 3-3 maalin ja venytti pelin jatkoajalle. Ducksin sankariksi nousi voittomaalin tehnyt Rickard Rakell.
Voittoa juhli myös suomalaispuolustaja Jani Hakanpää, joka pääsi pelaamaan ensimmäisen NHL-ottelunsa. Hakanpää, 27, kellotti jääajan 15.08, laukoi kerran kohti vastustajan maalia ja taklasi neljä kertaa. Avalanchen suomalaisista Joonas Donskoi jäi pisteittä ja Mikko Rantanen oli sivussa loukkaantumisen vuoksi.
Washington Capitals - Philadelphia Flyers 2-5
Flyers jatkoi huimaa menoaan ja otti jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa. Samalla se kutisti Capitalsin johdon yhteen pisteeseen Metropolitan-divisioonan kärjessä.
Lars Eller vei Capitalsin johtoon avauserässä, mutta toisessa erässä Flyers nousi tasoihin ja ohi Travis Konecnyn, Kevin Hayesin (1+1) ja Tyler Pitlickin maaleilla. Kolmannen erän alkupuolella Ivan Provorov (1+1) iski lukemat jo 4-2:een, ja Scott Laughton viimeisteli loppulukemat erän lopussa. Brian Elliott torjui Flyersin maalilla 25 ja Braden Holtby Capitalsin maalilla 29 kertaa.

Calgary Flames - Columbus Blue Jackets 3-2 ja.
Flames muutti Joonas Korpisalon ottelun painajaiseksi kolmannessa erässä. Turvallinen 2-0 johto vaihtui tasatilanteeseen ja lopulta tappioksi jatkoajalla. Korpisalolle kertyi 34 torjuntaa.
Sinitakit aloittivat ottelun hyvin, kun Devin Shore ja Gustav Nyquist osuivat ensimmäisen erän puolivälin tienoilla kahden ja puolen minuutin sisällä. Korpisalo nollasi vastustajan vielä toisessa erässä, mutta kolmannessa Elias Lindholm kavensi ja Matthew Tkachuk tasoitti alle kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. T.J. Brodie viimeisteli voittomaalin jatkoajalla. Cam Talbot torjui Flamesin maalilla 20 kertaa.
Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 2-4
Coyotes otti erittäin arvokkaan voiton, kun se kukisti Canucksin ja nousi tasapisteisiin vancouverilaisten kanssa. Kumpikin joukkue jahtaa Pacific-divisioonan kärkikolmikkoa. Carl Söderberg teki Coyotesin 1-0 maalin ensimmäisessä erässä. Maalittoman toisen erän jälkeen hanat aukesivat kunnolla, kun Canucksin Tyler Toffoli ja Tanner Pearson osuivat heti kolmannen erän alussa.
Nick Schmaltz ja Lawson Crouse nostivat Coyotesin takaisin johtoon, ja Oliver Ekman Larsson viimeisteli loppulukemat viimeisellä minuutilla. Kojoottilauman suomalaismaalivahti Antti Raanta oli huilivuorossa, ja Darcy Kuemper venyi joukkueen maalilla 36 torjuntaan. Canucksin Thatcher Demko torjui 36 kertaa.

VAN-ARI: Crouse ohjaa Ekman Larssonin laukauksen

Flyersin valmentaja Alain Vigneault oli mielissään suojattiensa peli-ilmeestä.
- Pojat tulivat pelaamaan. Se osoitti paljon tahtoamme ja luonnettamme. Emme ole vielä saaneet hommia valmiiksi, mutta tämäniltainen oli iso ottelu molemmille joukkueille, Vigneault jutteli.
Flamesin Matthew Tkachuk nosti kotivoiton suureen arvoon.
- Emme ole olleet kotona kovin hyviä. On tärkeää saada voitto viiden ottelun kotijakson alkajaisiksi. Vaikean vieraskiertueen jälkeen paluu kotiin ja voitto. Toivottavasti voimme kääntää kotisaldomme, Tkachuk tuumi.