KoskinenSabres

Edmonton Oilersin maalivahti Mikko Koskinen jatkoi vahvoja otteitaan, kun Oilers kaatoi Buffalo Sabresin. Kierroksen toisessa ottelussa Kasperi Kapanen pääsi tehopisteille, kun Toronto Maple Leafs jyräsi Calgary Flamesin.

Buffalo Sabres - Edmonton Oilers 3-4
Oilers on herännyt kamppailemaan pudotuspelipaikasta viimeisillä mahdollisilla hetkillä. Edmontonin ylpeys on voittanut kolme ottelua putkeen, ja suuri kiitos elintärkeistä sarjapisteistä kuuluu Mikko Koskiselle. Suomalaisveskari oli jälleen isossa roolissa maanantaina, kun hän venyi kiekon tielle 35 kertaa.
Sabres pääsi ensimmäiselle erätauolle 3-1 johdossa, mutta sen jälkeen alkoi Oilers-show. Vierailijat iskivät toisen erän lopussa kolme maalia alle neljän minuutin sisään ja käänsivät ottelun itselleen. Koskinen torjui kahdessa viimeisessä erässä 24 laukausta ja piti samalla maalinsa puhtaana.
Voitto oli Oilersille ja Koskiselle jo kolmas putkeen. Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen pääsi myös tehopisteille, kun hän syötti joukkueensa avausmaalin ylivoimalla. Ristolainen keräsi ottelussa peliaikaa hieman alle 23 minuuttia ja hänen plus-miinuslukemakseen jäi -2.

BUF-EDM: Draisaitl viimeistelee McDavidin tarjoilusta

Calgary Flames - Toronto Maple Leafs 2-6
Maple Leafs osoitti jälleen iskukykynsä ja takoi tulostaululle tylyt lukemat. Flamesin kaatajaksi nousi hieman yllättäen NHL-uransa ensimmäisen hattutempun iskenyt Tyler Ennis. Torontossa alempien ketjujen työmyyräksi jämähtäneen Ennisin onnistumiset maistuivat varmasti sekä pelaajalle itselleen että seurajohdolle.
Kotijoukkue Flamesille ottelun alku oli todella murheellinen, sillä vierailijat karkasivat ottelun avauserässä kolmen maalin johtoon. Ennis aloitti maalitalkoot kahdella osumallaan, minkä jälkeen Zach Hyman lisäsi johdon kolmeen maaliin erän lopun onnistumisellaan.
Kun myös Hyman kasvatti illan maalisaldonsa kahteen osumaan toisen erän alussa ja vei vierailijat 4-0 johtoon, ottelu oli käytännössä taputeltu.
Matthew Tkachukin ja Derek Ryanin osumat jäivät Flamesin osalta laihaksi lohduksi, kun Maple Leafs nappasi pisteet mukaansa dominoivan esityksen jälkeen.
Frederik Andersen torjui Maple Leafsin maalilla 35 kertaa. Flamesin David Rittichin ilta oli murheellinen, sillä vaikka hän pysäytti 26 laukausta, niin selän taakse upposi peräti kuusi kiekkoa.
Maple Leafsin laitahyökkääjä Kasperi Kapanen sai syöttöpisteen ottelun avausmaaliin, mutta muuten hänen ketjunsa tuloskunto jäi ottelussa vajaaksi. Kapanen sai peliaikaa 15.30 ja laukoi neljästi kohti Calgaryn maalia.

CGY-TOR: Ennis iskee uransa ensimmäisen hattutempun

Edmonton Oilersin päävalmentaja Ken Hitchcock oli tyytyväinen joukkueensa voitosta ja korosti Mikko Koskisen vahvojen otteiden merkitystä lopputuloksen kannalta.
- Kun peli oli 3-1, Koskinen piti meitä pystyssä. Kun aloimme sen jälkeen kääntämään peliä nopeammin hyökkäyspäähän, pelimme alkoi kulkea paremmin. Tämä oli meiltä todella vahva voitto, emme luovuttaneet missään vaiheessa. Se on oikeastaan huokunut meidän pelistämme viime aikoina, ja meidän täytyy pitää siitä kiinni.
Buffalo Sabresin Jason Pominville ei ollut tyytyväinen omiensa otteisiin Oilersia vastaan pelatussa ottelussa.
- Meidän täytyy pelata paremmin, tämä ei ole todellakaan hyväksyttävää. Teimme jäällä paljon hyviä asioita, loimme maalipaikkoja enemmän kuin he ja lauoimme paljon, mutta voittoon tarvitaan ehjä 60-minuuttinen. Tämä on tapahtunut jo liian usein, tuskaili Pominville.