TOR-COL: MacKinnonin rannelaukaus on kohdallaan

Keskiviikon NHL-kierroksella pelattiin neljä ottelua. Colorado Avalanchen suomalaiset olivat jälleen avainroolissa. Pittsburgh Penguins yllätti St. Louis Bluesin vieraskaukalossa.

Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche 1-3
Maple Leafsin vaikeudet jatkuivat, kun Avalanchen suomalaispelaajat auttoivat joukkueensa voittoon. Mikko Rantanen pohjusti toisen erän puolivälissä Nathan MacKinnonin ylivoimamaalin, ja Joonas Donskoi viimeisteli päätöserän lopussa loppulukemat. Kahden tehopisteen iltaa viettänyt MacKinnon nappasi kakkossyötön Donskoin maaliin. Ottelun voittomaaliksi jäi Valeri Nitshushkinin kolmannen erän alkupuolella tekemä 2-1 osuma.
Maple Leafsin Kasperi Kapanen laukoi kaksi kertaa kohti Philipp Grubauerin (38 torjuntaa) vartioimaa maalia, mutta jäi pisteittä.
Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues 3-0
Penguins oli tyly isäntä ja nollasi Läntisen konferenssin kärkinippu Bluesin. Kotijoukkue teki maalin per erä, kun Teddy Blueger, Stefan Noesen ja Alex Galchenyuk rokottivat St. Louisia. Samalla katkesi Bluesin kymmenen peräkkäisen kotiottelun pisteputki. Penguins on voittanut yhdeksästä viime ottelustaan seitsemän.
Tristan Jarry torjui Penguinsin maalilla 28 laukausta ja pysäytti muun muassa neljä David Perronin kutia. Bluesin toiseksi ahkerimmat laukojat olivat Zach Sanford (3 laukausta kohti maalia) ja Robert Thomas (3). Penguinsin suomalaispuolustaja Juuso Riikola jäi pisteittä, mutta 13.41 pelanneen suomalaisen plus-miinuslukema oli +1.

PIT-STL: Blueger ohjaa kiekon verkkoon maalin edestä

Edmonton Oilers - Ottawa Senators 2-5
Senators yllätti Oilersin ja pommitti suomalaismaalivahti Mikko Koskisen vaihtoon ottelun puolivälin jälkeen. Ottawa nousi toisen erän alussa tasoihin Artjom Anisimovin maalilla ja siirtyi johtoon 12 sekuntia myöhemmin Connor Brownin täysosumalla. Tyler Ennis osui ajassa 31.42, ja Koskinen (9 torjuntaa) jätti maalinsa 1-3 tilanteessa. Oscar Klefbom herätti Oilersin toiveita erän lopun kavennuksellaan, mutta Anthony Duclair lisäsi kotijoukkueen tuskaa kolmannessa erässä. Duclair ratkaisi pelin vain puolentoista minuutin pelin jälkeen, kun hän yllätti Mike Smithin (11 torjuntaa) kolmannen erän alussa.
Ennis oli Senatorsin tehomies pistein 1+2. Oilersin Markus Granlund jäi pisteittä.

EDM-OTT: Ennis ja Brown juonivat maalin

Los Angeles Kings - Washington Capitals 1-3
Capitals jatkoi mainiota vieraskiertuettaan ja otti jo kolmannen voittonsa yhtä monesta ottelusta. Tehopuolustaja John Carlson teki avauserässä kaksi maalia ja johdatti joukkonsa karkumatkalle, jota Kings ei enää pystynyt kuromaan kiinni.CapitalsinIlya Samsonov (22 torjuntaa) piti maalinsa puhtaana kolmanteen erään saakka, kunnes Kingsin Blake Lizotte yllätti hänet. Tom Wilson osui tyhjään maaliin ja viimeisteli loppulukemat sen jälkeen, kun Kings otti Jonathan Quickin (19 torjuntaa) pois maaliltaan.

LAK-WSH: Carlson yllättää Quickin

Maple Leafsin päävalmentaja Sheldon Keefe ei vaipunut epätoivoon, vaikka joukkue hävisikin jälleen.
- Pidin siitä, miten jätkät taistelivat. Pysyimme mukana pelissä läpi ottelun. Niinä hetkinä, kun he puskivat päälle, otimme tilanteet vastaan hienosti. Taistelimme hyvin, mutta täytyy vain keksiä keinot luoda enemmän hyökkäyspeliä, Keefe summasi.
Bluesin maalivahti Jordan Binnington oli pettynyt tappion jälkeen.
- Emme vain olleet tarpeeksi hyviä. Tällainen on turhauttavaa. Minulla on aina mahdollisuus pysäyttää kiekko. Vihaan häviämistä ja tätä tunnetta. Pitää vain päästä takaisin hommiin ja tehdä kovemmin töitä, että on valmis seuraavaan otteluun, Binnington ruoski.