filppula

Philadelphia Flyers katkaisi kymmenen ottelun tappioputkensa ja Valtteri Filppula 11 ottelun maalittoman putkensa, kun Flyers päihitti Calgary Flamesin lukemin 5-2. Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin otti kaikkien aikojen maalipörssin 20. sijan yksin haltuunsa, kun Capitals kukisti San Jose Sharksin 4-1.

Calgary Flames - Philadelphia Flyers 2-5
Valtteri Filppula teki Flyersille tärkeän 1-1-tasoituksen avauserän viimeisellä minuutilla. Lisäksi Filppula nappasi syöttöpisteen Michael Rafflin 3-1-maaliin. Flyersin muut maalintekijät olivat Scott Laughton ja Wayne Simmonds. Laughton teki 2-1 ja 5-2-maalit. Jakub Voracek rohmusi kolme syöttöpistettä, ja vahvassa vireessä oli myös maalivahti Brian Elliott, jolle kertyi entistä seuraansa vastaan 43 torjuntaa. Flyers katkaisi kymmenen ottelun tappioputkensa ja sai loistavan alun kolmen ottelun vieraskiertueelleen. Jori Lehterä ei ollut Flyersin kokoonpanossa.

Washington Capitals - San Jose Sharks 4-1
Aleksandr Ovetshkin jatkoi nousuaan kaikkien aikojen maalitilastossa. Venäläishyökkääjä laukoi Capitalsin 2-0-maalin, joka oli hänen NHL-uransa 578. osuma. Ovetshkin nappasi nyt maalitilaston 20. sijan yksin haltuunsa, kun vielä ennen maanantain kierrosta hän oli tasoissa Mark Recchin kanssa. Sijalla 19 olevaan Jari Kurriin on matkaa 23 maalia.
Ovetshkinin osuma oli myös hänen uransa 97. voittomaali, joten hän ohitti kaikkien aikojen voittomaalitilastossa Mats Sundinin. Voitosta huolimatta Capitalsin ottelu sai synkän sivumaun, koska hyökkääjä T.J. Oshie loukkaantui. Hän löi päänsä kaukalon laitaan toisessa erässä. Ovetshkinin lisäksi Capitalsilta maalien makuun pääsivät Devante Smith-Pelly, Brett Connolly ja Jakub Vrana. Sharksin ainoan teki Timo Meier.

Florida Panthers - New York Islanders 4-5 vl.
Aleksander Barkov iski Panthersin 3-2-johtomaalin toisessa erässä, mutta Islanders nousi tasoihin ja ohi Brock Nelsonin sekä John Tavaresin osumilla. Päätöserässä Denis Malgin toi Panthersin tasoihin. Ottelu ratkesi lopulta voittolaukauskilpailussa, jossa ainoana pelaajana maalinteossa onnistui Mathew Barzal. Barkov oli yksi Panthersin epäonnistuneista laukojista.
Panthersin tehomiehet olivat hyökkääjä Vincent Trocheck ja puolustaja Keith Yandle, jotka kumpikin saalistivat kolme syöttöpistettä. Barkoville maali oli kauden kymmenes, ja suomalaishyökkääjä on summannut viidessä viimeisimmässä ottelussa pisteet 4+1=5. Henrik Haapala ei ollut Panthersin kokoonpanossa. Maalivahti Roberto Luongo (12 torjuntaa) jätti pelin kesken toisen erän alussa jalkavamman vuoksi. Hänen tilalleen vaihdettiin James Reimer (16). Islandersin Jaroslav Halakille kertyi 39 torjuntaa.

Nashville Predators - Boston Bruins 5-3
Pekka Rinne torjui jälleen voiton Predatorsille. Rinne pysäytti 37 laukausta. Bruinsin maalilla aloittanut Anton Hudobin torjui kymmenen kertaa, mutta Predatorsin Craig Smith (2+1), Nick Bonino ja Kevin Fiala (1+1) pommittivat Smithin vaihtoon toisen erän puoliväliin mennessä. Tuukka Rask pääsi tolppien väliin ja torjui kymmenen kertaa. Bruinsin 1-4, 2-4, 3-4-kavennuksista vastasivat Charlie McAvoy, Zdeno Chara ja David Pastrnak. Rask joutui antautumaan vasta päätöserässä, kun Predatorsin Filip Forsberg viimeisteli loppulukemat. Predatorsin suomalaishyökkääjä Miikka Salomäki ei päässyt pisteille.

Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin tekee maalinsa yleensä kovilla laukauksilla, mutta nyt hän ujutti rystyltä.
- Yllätin itsenikin. Rystyvetoni ei ole kovin hyvä, mutta nyt se meni maaliin. Pääsin yrittämään rystyltä myös kolmannessa erässä, mutta se ei onnistunut toista kertaa. Yksikin maali oli ihan hyvä ja otan sen, Ovetshkin kertoi NHL.comin Brian McNallylle.
New York Islandersin Mathew Barzal pääsi laukomaan ensimmäistä kertaa voittolaukauskilpailussa ja teki ratkaisumaalin.
- Rehellisesti sanottuna minulla ei ollut mielessäni harhautusta. Yritin vain lukea maalivahdin liikkeitä ja tulla tilanteeseen tiukasti. Harhautin siten, miten olen jo jonkin aikaa tehnyt ja käänsin rystypuolelle, Barzal summasi NHL.comin Alain Poupartin haastattelussa.