celly2_mediawall_110418vsCBJ

Anaheim Ducks lähti sunnuntain kierrokselle seitsemän ottelun tappioputken musertavan taakan alla. Pelastaja löytyi kuitenkin siniviivalta, sillä Cam Fowler otti joukkueensa reppuselkään ja taisteli voiton omilleen vaikka väkisin.
New Yorkissa kotijoukkue Rangersin maalivahti Henrik Lundqvist pääsi kirjauttamaan taisteluvoiton. Ottawassa puolestaan vierasjoukkue Tampa Bay Lightning käänsi kaksikin tappioasemaa voittoisaksi illaksi.

Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets 3-2 ja.
Ducksin ja Columbuksen välisessä kamppailussa tehtailtiin viisi maalia, mutta ne kaikki olivat kahden pelaajan tekemiä. Vierailta maalintekokilpailuun halusi lähteä Pierre-Luc Dubois, joka ennätti olla monessa mukana. Dubois otti ensimmäisessä erässä kaksi lähes peräkkäistä jäähyä ja tarjosi sitten kolmannen erän alkuun Ducksille vielä kolmannenkin ylivoiman. Rangaistusaitiosta vapauduttuaan hän kuitenkin sovitti rikkeensä iskemällä Blue Jacketsin johtoon.
Ducks-puolustaja Cam Fowler osui ensimmäisen kerran, kun ottelu lähestyi puoliväliä. Hän tasoitti pelin kauden ensimmäisellä maalillaan, kun joukkueet pelasivat tasavajaalla. Hanat avattuaan hän vei Ducksin vielä johtoon ennen erätaukoa.
Kotijoukkue oli jo voiton syrjässä kiinni, mutta Dubois ei ollut valmis antamaan periksi. Hän teki Columbuksen 2-2 maalin puoli minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Seth Jones alusti tämänkin maalin, aivan kuten Columbuksen edellisenkin osuman. Se jäi laihaksi lohduksi, sillä Fowlerin hattutemppu huipentui jatkoajan alkuhetkillä ja Ducks korjasi voiton entisen ykkösvarauksensa nappi-illan myötä.
Joonas Korpisalo torjui sinitakkien maalilla 19 kertaa. Markus Hännikäinen jäi ilman pisteitä.

ANA-CBJ: Fowlerin hattutemppu ratkaisee

New York Rangers - Buffalo Sabres 3-1
New York Rangers ai antanut Buffalon yllättää, vaikka Sabres oli päivää aiemmin murskannut Ottawa Senatorsin. Maalittoman alun jälkeen Rangers iski kahdesti peräkkäin toisen erän alkumetreillä ja teki voittoon tarvitut maalit. Ensin osui puolustaja Neal Pionk ja vain 19 sekuntia myöhemmin hyökkääjä Jimmy Vesey.
Sabres kipusi päätöserässä maalin päähän, mutta sen suurempaa kiriä se ei ennättänyt saada aikaan. Vesey laukoi illan toisen maalinsa tyhjään verkkoon ja nujersi Sabresin. Buffalo laukoi peräti 40 kertaa kohti Rangersin maalia, mutta Henrik Lundqvist oli hienossa vireessä.
Sabresin Rasmus Ristolainen kantoi jälleen suurta vastuuta, mutta jäi kaksi maalia pakkaselle.

NYR-BUF: Pionk ja Vesey osuvat 19 sekunnin sisällä

Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 3-4 ja.
Tampa oli lähellä joutua maksamaan kalliisti ensimmäisen erän jäähyilystään Canadian Tire Centressä. Lightningin pelaaja istui boksissa ensimmäisen kerran jo neljän peliminuutin jälkeen, ja 22 sekunnin ylivoima riitti Bobby Ryanin avausmaaliin. Myöhemmin avauserässä sama toistui, kun Nikita Kutsherov seurasi jäähyaitiosta Senatorsin ylivoimaa 44 sekunnin ajan ennen Maxime Lajoien viimeistelemää 2-0 osumaa.
Lightning kykeni kuitenkin ryhdistäytymään ensimmäisellä erätauolla. Cedric Paquette kavensi toisen erän alkuhetkillä, ja kolmannen erän alussa Mathieu Joseph tasoitti pelin. Cody Ceci palautti Senatorsin johdon vielä kertaalleen, mutta Mikkel Bödkerin rangaistus ottelun loppuminuuteilla maksoi kalliisti: Brayden Point vei ottelun jatkoajalle ylivoimamaalilla vain 27 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
Senatorsin ilta kääntyi lopulta pettymykseksi, kun Lightning ratkaisi jatkoajalla jo ensimmäisessä vaihdossa. Voittomaalin viimeisteli Yanni Gourde ajassa 60.14. Point oli tehtailemassa myös tätä osumaa, samoin puolustaja Ryan McDonagh, joka ahnehti ottelussa kolme syöttöpistettä.

OTT-TBL: Gourde ratkaisee paluukiekosta

Maalivahti Henrik Lundqvist takasi Rangersille kolmannen peräkkäisen voiton. Ruotsalaisveskari joutui välillä seisomaan lähes päällään, mutta tuloksena oli kuitenkin komea voitto.
- Joskus peli ei etene hirveän loogisesti. Emme pelanneet ensimmäistä puolikasta hirveän hyvin, mutta olimme 2-0 johdossa. Olemme kuitenkin pelanneet monta hyvää peliä saamatta pisteitä, joten mielestäni ansaitsimme tällaisen illan. Kolmas erä oli parhaamme, mutta hävisimme sen. Teimme muutamia erittäin hyviä ratkaisuja oikeina aikoina ja saimme siitä palkinnon, Lundqvist arvioi.
Ottawa Senatorsille tappio oli jo toinen musertava pettymys samana viikonloppuna. Päivää aiemmin se oli päästänyt yhdeksän maalia ja Lightning-ottelun jälkeen pukukopissa pidettiin pelaajien palaveria suljettujen ovien takana.
- Meidän on yhdessä kannettava vastuu pelaamisesta ja tuloksista. Pelaajat eivät ole tehneet sitä täällä moneen vuoteen. Alkuvuodesta puhuimme tästä, kun kaikki meni mukavasti, mutta nyt on vaikeampaa, ja juuri tämä todella mittaa luonnettamme. Emme ala riidellä tai osoitella ketään. Selviydymme tästä yhdessä ja teemme parhaamme kantaaksemme vastuumme, puolustaja Mark Borowiecki sanoi.