lightning_roundup

Maanantain kierroksella pelattiin kaksi ottelua. Ensimmäisessä kamppailussa Tampa Bay Lightning kaatoi Boston Bruinsin ja katkaisi ottelusarjan. Illan toisessa mittelössä Dallas Stars hävisi Colorado Avalanchelle, joka oli pakkovoiton edessä.

Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 3-2 je.
Lightning lähti sarjaan 3-1 johtoasemassa, joten sillä oli mahdollisuus katkaista sarja ja edetä Itäisen konferenssin finaaleihin, ja siinä se onnistuikin.
Ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta toisessa jatkoerässä, kun Victor Hedman pääsi lähettämään NHL:n runkosarjan voittaneen Bostonin kesälomille.
Ottelun avausmaali syntyi toisen erän alussa, kun Ondej Palat ohitti Bruins-maalivahti Jaroslav Halakin. Osuma oli Palatille jo ottelusarjan viides.
\[Lue uusimmat uutiset otteluparista Lightning - Bruins\]
Bruins hallitsi kuitenkin toisen erän tapahtumia ja onnistuikin tekemään tasoituksen ottelun puolivälin jälkeen. David Pastrnak vastasi bostonilaisten illan avausosumasta ylivoimalla ajassa 32.38.
Bruins jatkoi hyviä otteitaan myös kolmannessa erässä, mutta johtomaalin tekeminen oli vaikeaa. Niinpä Tampa olikin se, joka iski illan kolmannen maalin. Brayden Point otti aloitusvoiton hyökkäyspäässä, ja Hedman pääsi laukomaan viivasta. Anthony Cirelli parkkeerasi lähelle maalia ja jatkoi ruotsalaistähden kudin rysään.
Bostonilaiset veivät toisen ja kolmannen erän laukaukset yhteensä 27-16, ja saivat palkinnon yrittämisestään, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain kaksi ja puoli minuuttia. David Krejci pääsi irtokiekkoon maalin edessä, ja sentterillä oli helppo työ siirtää peliväline Andrei Vasilevskin vartioimaan maaliin.

Hedman laukoi Lightningin konferenssifinaaleihin

Jatkoerissä ei nähty montaakaan huippupaikkaa, ja ratkaisukin syntyi perinteisellä kaavalla. Hedman lähetti rannarin maalille, jossa maskia teki hyökkääjä Pat Maroon. Halak ei nähnyt kiekkoa, ja tähtipuolustajan kuti painui verkkoihin päättäen Bruinsin kauden ajassa 96.10.
Tampan tähtenä hääri tehot 1+1 tehneen Hedmanin lisäksi Vasilevski, joka torjui 45 kertaa. Tuukka Raskia pudotuspeleissä korvannut Halak tilastoi 32 torjuntaa.
Tampan ilta ei ollut voitosta huolimatta pelkkää juhlaa, sillä joukkueen hyökkäyksen suurin tähti Nikita Kucherov jätti ottelun kesken avauserässä saatuaan Zdeno Charan mailasta kasvoihinsa. Hän palasi jäälle toisessa erässä, mutta vain hetkeksi.
Colorado Avalanche - Dallas Stars 6-3
Myös Stars johti sarjaansa voitoin 3-1 ja oli voiton päässä konferenssifinaalipaikasta. Jatkopaikka jäi kuitenkin toistaiseksi haaveeksi, kun Avalanche löi dallasilaiset 6-3. Colorado voitti avauserän peräti 5-0.
Ensimmäinen kymmenminuuttinen sujui maalien valossa tasaisesti, kun Avalanche johti vain 1-0 Pierre-Edouard Bellemaren osuman turvin, mutta avauserän toinen puolisko ratkaisi koko pelin. Avalanche teki vajaaseen kolmeen minuuttiin neljä maalia, ja Stars oli lyöty. Bellemaren lisäksi verkkoa heiluttivat Andre Burakovsky, Nathan MacKinnon, Nazem Kadri ja Mikko Rantanen, joka sai myös syöttöpisteen Burakovskyn osumaan.
Avalanche vei avauserän laukaukset peräti 23-5. Starsin maalissa aloitti loukkaantumisensa selättänyt Ben Bishop, joka oli pelannut sijoitussarjan jälkeen vain yhdessä ottelussa, ja siitäkin esiintymisestä oli kulunut jo kaksi ja puoli viikkoa. Bishop varmasti toivoi erilaista paluuottelua, sillä hän päästi kiekon taakseen neljästi ja teki sitten tilaa Anton Hudobinille.
\[Lue uusimmat uutiset otteluparista Avalanche - Stars\]
Coloradon tolppien välissä pelasi puolestaan Michael Hutchinson, joka on organisaation kolmosvahti. Philipp Grubauer on edelleen sivussa, ja kokoonpanosta puuttui nyt myös viime ottelussa haparoinut Pavel Francouz. Kolmosvahdin käyttäminen ei kuitenkaan haitannut denveriläisiä.
Stars nousi toisessa erässä kolmen maalin päähän Joe Pavelskin ja Miro Heiskasen maaleilla, mutta Burakovsky löi lukemiksi 6-2 vielä ennen toista erätaukoa.
Päätöserässä nähtiin vielä yksi maali, josta vastasi Dallasin Jamie Benn. Denis Gurianov (0+3) ja Heiskanen (1+1) saivat osumaan syöttöpisteen. Puolustajien pistepörssin kärkinimi Heiskanen on nyt kasannut kesän peleissä tehot 4+14=18, jolla hän jakaa koko pudotuspelien pistepörssin kakkossijaa. Puolustajien pistepörssissä hän on ykköspaikalla. Nuorukaisen pisteputki on jo kuuden ottelun mittainen.

COL-DAL: Colorado osuu viidesti avauserässä

Coloradon voiton takuumiehiin kuuluivat Burakovsky (2+1), Rantanen (1+1) ja MacKinnon (1+1). Rantanen on tehnyt pudotuspeleissä Heiskasen tavoin 18 tehopistettä, ja hän jakaa pistepörssin toista sijaa. Ykköspaikalla on Rantasen ketjukaveri MacKinnon tehoillaan 8+15=23.
Heiskasen ja Rantasen lisäksi suomalaisista pisteillä pääsi Dallasin Roope Hintz (0+1). Coloradon Joonas Donskoi oli jälleen sivussa terveyshuoliensa takia.
Bruinsille tappio oli valtava pettymys, sillä joukkue voitti koko liigan runkosarjan ja oli ennen pudotuspelien alkua suurin mestarisuosikki.
- On iso pettymys päättää kausi näin. Meillä oli menossa vahva vuosi, ja odotimme paljon parempaa lopputulosta. Tampalta ei voi ottaa mitään pois, mutta luulimme menevämme päätyyn asti. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että tämä (loppukausi) oli ajanhukkaa, harmitteli Bruinsin tähtihyökkääjä Brad Marchand.
Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy oli tyytyväinen siihen, että hänen joukkueensa pelasi vahvasti kauden kovimmassa paikassa.
- Luulin, että tällaisella pelillä olisi voittanut. Pelasimme tarpeeksi hyvin. Tampa vain on hyvä joukkue, joka tietää, miten otteluita voitetaan, Cassidy kiteytti.