Ovi

Floridassa nähtiin lauantaina eräänlainen titaanien kohtaaminen, jossa pääosaan astui Washington Capitalsin kapteeni Aleksandr Ovetshkin. Winnipegissä juhli puolestaan Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Joel Armia. Muuallakin pelattiin pudotuspelipaikkojen kannalta tärkeitä otteluita.

Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 3-6
Kiehtovassa kohtaamisessa hallitseva mestari otti mittaa tämän hetken suurimmasta mestarisuosikista. Illan hahmo oli Capitalsin kapteeni Aleksandr Ovetshkin, joka onnistui maalinteossa kahdesti ja saavutti 50 osuman rajapyykin kahdeksannen kerran NHL-urallaan. Capitals oli vahva läpi illan ja meni toisessa erässä jo 4-0 johtoon ennen Lightningin kavennusmaaleja. Mitään kunnollista kiriä salamapaidoilta ei kuitenkaan nähty.

TBL-WSH: Ovetshkin saavuttaa 50 maalin rajapyykin

Winnipeg Jets - Montreal Canadiens 1-3
Joel Armia teki voitokkaan paluun Manitobaan. Entinen Jets-pelaaja sai kunnian viimeistellä ottelun avausmaalin ylivoimalla ensimmäisen erän lopulla. Jeff Petry kasvatti vierasjohtoa juuri ennen toista erätaukoa. Jets pääsi maalin päähän reilut kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta Canadiens ratkaisi tyhjään verkkoon. Connor Hellebuyck torjui Winnipegin maalilla peräti 41 kertaa, mutta se ei riittänyt, kun Montreal taisteli pudotuspelipaikan kannalta arvokkaat sarjapisteet itselleen.
Boston Bruins - Florida Panthers 1-4
Ottawasta Bostoniin reissannut Florida Panthers jatkoi voitokkaana. Konferenssin kärkipään ryhmän päänahka irtosi jo ensimmäisen erän tehohetken ansiosta, kun Panthers osui kahdesti reilussa kahdessa minuutissa. Bruins sai maalitilinsä auki vasta ottelun jälkipuoliskolla, mutta Troy Brouwerin nopea alivoimakuittaus palautti vierailijoiden otteen. Aleksander Barkov pääsi vielä syöttämään tyhjään maaliin isketyn viimeisen niitin. Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 19 kertaa.

Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 5-2
Claude Giroux'n avausmaali ei kantanut Flyersia pitkälle. Teuvo Teräväinen tasoitti heti seuraavalla peliminuutilla ylivoimalla, ja vain 21 sekuntia myöhemmin Dougie Hamilton vei Carolinan 2-1 johtoon. Teräväisen ja Sebastian Ahon esityöstä syntynyt Justin Faulkin 3-1 maali antoi Hurricanesille riittävän puskurin, jonka takaa Flyers ei enää pystynyt nousemaan tasoihin.
New Jersey Devils - St. Louis Blues 2-3 ja.
Vince Dunn oli St. Louisin suuri sankari, kun Blues kukisti Devilsin jatkoajalla. Puolustaja iski ratkaisevan maalin juuri ennen jatkoajan päättymistä. Voitto nosti Bluesin kahden pisteen päähän Central-divisioonan kärkipaikasta.
New York Islanders - Buffalo Sabres 5-1
Vahva esitys kotiyleisön edessä varmisti New York Islandersin paikan pudotuspeleissä. Anthony Beauvillier iski kahdesti ja kävi hattutempun kynnyksellä epäonnistuttuaan rangaistuslaukauksessa. Islanders hallitsi ottelua erästä toiseen ja siirtyi kolmannen erän avausminuuteilla jo 5-0 johtoon. Robin Lehnerin nollapeli meni pilalle lopulta Sabresin ylivoimamaalilla kuusi ja puoli minuuttia ennen loppua.

NYI-BUF: Beauvillier'n rannelaukaus tuplaa johdon

Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 4-2
Myös Torontolla oli mahdollisuus varmistaa paikkansa pudotuspeleissä, mutta kanadalaisten keskinäisessä mittelössä Ottawa oli vahvempi. Tappio oli Leafsille jo seitsemäs kymmeneen viime otteluun. Senators pelaa enää lähinnä kunniasta, mutta se tarrasi kiinni voittoon kahdella maalillaan toisessa erässä. Auston Matthews herätti Leafsin taistelemaan, ja vieraiden kaksi salamamaalia tasoittivat pelin reiluksi minuutiksi ennen Cody Cecin tekemää voittomaalia.
Nashville Predators - Columbus Blue Jackets 2-5
Columbuksen ankara kamppailua Itäisen konferenssin villistä kortista jatkui ansiokkaasti Tennesseessä. Blue Jackets on ollut vahvassa vireessä, ja neljännen peräkkäisen voiton takuumiehenä hääri neljä maalia syöttänyt Artemi Panarin. Cam Atkinson puolestaan oli illan tehokkain viimeistelijä kahdella osumallaan. Columbus ja Montreal ovat yhä tasapisteissä, mutta Blue Jackets on kiinni toisessa villissä kortissa yhden ottelun vähemmän pelanneena.

NSH-CBJ: Atkinsonin laukaus ohittaa Saroksen

San Jose Sharks - Vegas Golden Knights 4-3 ja.
Vegasilla riittää sadateltavaa. Se kävi kahdesti johdossa, mutta joutui lopulta taipumaan. Kamppailu starttasi kolmanteen erään 1-2 tilanteesta ja kääntyi hetkellisesti Sharksin eduksi, kun se teki kaksi peräkkäistä maalia. Shea Theodore vastasi kuitenkin tasoituksesta, joka piti Golden Knightsin mukana voittotaistelussa. Ratkaisu saatiin vasta jatkoajalla, kun Brent Burns käynnisti kotiyleisön juhlat ylivoimamaalilla vain 22 sekunnin pelin jälkeen.

SJS-VGK: Burns ratkaisee jatkoajan ylivoimalla

Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 1-5
Oilersin ailahtelu sai jatkoa, kun Anaheim tarjoili kylmää kyytiä. Rickard Rakell piinasi edmontonilaisyleisöä tehtaillessaan puhtaan hattutempun toisessa erässä. Kaikki kolme maalia syntyivät alle vartissa ja ratkaisivat ottelun lopullisesti. Mikko Koskinen joutui jättämään Edmontonin maalin 0-4 tilanteessa, mutta Oilers ei enää kyennyt käynnistämään kiriä.

EDM-ANA: Rakellin yhden erän hattutemppu

Vancouver Canucks - Dallas Stars 3-2 vl.
Pudotuspelimahdollisuutensa vastikään menettänyt Canucks ei nöyristellyt kotikaukalossaan vaan iski ensimmäiseen erään kahdesti ja pysyi edellä päätöserään asti. Andrew Coglianon kavennus sytytti Starsin, joka tulikin tasoihin vajaat kuusi minuuttia ennen loppua Aleksandr Radulovin osumalla. Jatkoaika ei tälle kaksikolle riittänyt, joten ratkaisun väänsi vasta voittolaukauskilpailussa Markus Granlund

VAN-DAL: Granlund löytää tilaa längistä

.
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 3-2 ja.
Lähimenneisyyden minidynastiat mittelivät tasaisesti. Alex DeBrincat ja Erik Gustafsson veivät Chicagon vuorollaan johtoon, mutta Austin Wagner ja Michael Amadio tekivät tasoitukset. Staples Centerissäkin oltiin päätymässä voittolaukauskilpailuun, kunnes Jonathan Toewsin rangaistus ajassa 64.31 osoittautui Blackhawksin kannalta kohtalokkaaksi. Drew Doughty latasi lämärinsä viivan tuntumasta, ja Dustin Brown ohjasi kiekon maalin edustalta verkkoon.
Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin arvostettu, mutta venäläistähdelle todella tutuksi tullut 50 maalin merkkipaalu oli lauantain kierroksen suurimpia tarinoita. Ovetshkin lähti Lightningia vastaan pelattavaan otteluun 49 osumaa tilillään ja tälläsi kauden 50. ja 51. maalinsa ylittäessään taianomaisen rajapyykin jo kahdeksannen kerran urallaan.
- Kaverit tiesivät tilanteen, joten he yrittivät pelata kiekon minulle kaikissa tilanteissa. Kiitos kuuluu siis myös heille. Olen ollut lähellä tätä pari kertaa muutenkin, mutta en ole onnistunut, Ovetshkin sanoi.
Capitals-kapteeni iski viime kaudella 49 maalia, eli hän pystyi vielä parantamaan saldoaan tälle kaudelle. Sitä kadehti myös Lightningin tähtihyökkääjä Steven Stamkos.
- Maalintekijälle tuo on se suurin rajapyykki, ja hän on saavuttanut sen jo monesti. Siksi hän on ollut viimeisten 10-15 vuoden paras maalintekijä, Stamkos kehaisi.