PIT-OTT: Malkin laukoo Rustin syötöstä toisen maalin

Pittsburgh Penguins otti rutiinivoiton maanantain ainoassa NHL-ottelussa, kun se kukisti Ottawa Senatorsin maalein 5-2. Voitolla Penguins jatkoi joulukuun mainiota pelivirettään, joka tuotti kymmenen voittoa 12 ottelusta. Senatorsin saldo sen sijaan pysyi heikkona, kun sillä on neljä voittoa kymmenestä viime ottelustaan.

Penguinsin tehomiehinä kunnostautuivat Jevgeni Malkin (2+1) ja Jake Guentzel (1+2). Malkin avasi maalitehtailun jo avausminuutilla. Toisessa erässä hän teki 3-1 maalin ja kolmannen erän alussa pohjusti Jake Guentzelin 5-2 maalin.
- Yritin auttaa joukkuetta voittamaan. On aina hyvä homma, kun on mahdollisuus tehdä maali ja teet sen, Malkin tuumi.
- Hieno peli meiltä. Pelasimme kovaa joukkuetta vastaan. Emme saaneet ylivoimia, mutta pelasimme kovaa ja saimme hyvät kaksi pistettä, hän jatkoi.
Penguins koki myös pahan takaiskun, kun tehomies Jake Guentzel paiskautui laitaan kolmannessa erässä. Senatorsin Tomas Chabot kampitti Guentzelin tämän 5-2 maalintekotilanteessa, ja maalijuhla vaihtui tuskaan. Guentzel jätti pelin kesken ja poistui pukukoppiin oikeaa kättään pidellen.
- Se oli todella pelottavaa. Nuo tilanteet ovat aina vaarallisia, kun kaatuu tuolla etäisyydellä laidasta, Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan sanoi.

PIT-OTT: Malkin tarjoilee Guentzelille maalipaikan

Guentzel teki ottelussa kauden 20. maalinsa, ja rikkoi 200 pisteen rajan NHL-urallaan. Penguins on kärsinyt runsaasti loukkaantumisista, joten päävalmentajan huoli oli erityisen suuri.
Loukkaantumiset eivät kuitenkaan ole juuri haitanneet Penguinsin tahtia. Voitolla joukkue nousi takaisin Metropolitan-divisioonan toiselle sijalle. Tasaisessa nipussa Penguinsilla on 52, New York Islandersilla 51, Philadelphia Flyersilla 49 ja Carolina Hurricanesilla 48 pistettä. Vain Washington Capitals on karkumatkalla 59 pisteellään. Senators jatkaa Atlantic-divisioonaan toiseksi viimeisenä. Sillä on matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan 11 pistettä.
- Teimme liikaa virheitä. Heidän hyvät pelaajansa rokottivat meitä, Senatorsin päävalmentaja D.J. Smith tuumi.
Malkinin tavoin Dominik Simon osui avauserässä. Nicholas Paul teki Senatorsin molemmat kavennukset toisessa erässä, ja maalintekoon pääsi myös Penguinsin Patric Hörnqvist, jonka 4-2 osumassa oli ratkaisun makua.
Paul oli samoilla linjoilla valmentajansa kanssa. Penguinsin tapainen tulivoimainen joukkue pääsi vyöryttämään hyökkäyksiään tuhoisin seurauksin.
- Meidän pitää taas alkaa pelata ehjiä 60-minuuttisia. Emme voi löysäillä, vaan meidän on tiukennettava peliämme. Keskialueella pelaaminen on tavallisesti ollut paras osa peliämme, mutta nyt päästimme heidät ylivoimahyökkäyksiin, Paul harmitteli.
Tristan Jarry torjui Penguinsin maalilla 24 ja Marcus Högberg Senatorsin maalilla 28 laukausta. Penguinsin puolustaja Juuso Riikola saalisti kahdessa edellisessä ottelussa tehot 1+1 ja 0+2, mutta jäi nyt pisteittä. Hän pelasi 16.11, ja hänen plus-miinuslukemansa oli -1.
Senators jatkaa pelejään torstaina, jolloin se isännöi Aleksander Barkovin kipparoimaa Florida Panthersia. Penguins saa torstaina vieraakseen San Jose Sharksin.