BarkovGoalSabres

Aleksander Barkov oli jälleen Florida Panthersin avainpelaajia perjantain kierroksella. Tällä kertaa kapteeni nousi esiin jatkoajalla ja iski ratkaisevan osuman Buffalo Sabresin verkkoon. Barkov valittiin syystäkin ottelun ykköstähdeksi.

Myös Colorado Avalanchen Mikko Rantanen oli esillä, kun hän osui kertaalleen St. Louis Bluesia vastaan pelatussa ottelussa. NHL:n pistepörssiä johtava Rantanen on tehnyt tällä kaudella 26 otteluun 11 maalia ja 43 tehopistettä. Viimeiset seitsemän ottelua ovat tuottaneet komeat tehot 4+10=14.
Florida Panthers-Buffalo Sabres 3-2 ja.
Itäisen konferenssin kärkijoukkueisiin kuuluva Buffalo Sabres kärsi toisen peräkkäisen tappionsa upean 10 ottelun voittoputken jälkeen. Buffalon juhlat pilasi yli 26 minuuttia peliaikaa kellottanut Aleksander Barkov, joka iski ratkaisun jatkoajalla Jonathan Huberdeaun (0+2) erinomaisesta tarjoilusta. Huberdeaun lisäksi kahden tehopisteen iltaa viettivät Sabresin Sam Reinhart (1+1) ja Jack Eichel (0+2).
Floridan Juho Lammikko pelasi lähes 11 minuuttia. Buffalon Rasmus Ristolainen sai jääaikaa vajaat 27 minuuttia.

Colorado Avalanche-St. Louis Blues 2-3 ja.
Coloradon kuuden ottelun mittainen voittoputki päättyi, kun Colton Parayko toi Bluesille voiton jatkoaikaosumallaan. Ottelun ainut kahden tehopisteen mies oli Blues-puolustaja Joel Edmundson, joka keräsi kaksi syöttöpistettä. Mikko Rantanen oli jälleen isossa roolissa Avsin paidassa, kun hän iski joukkueensa tasoitusosuman ylivoimalla päätöserässä. Kohutun ykköskentän muut lenkit jäivät tällä kertaa ilman pisteitä.

COL-STL: Rantanen lyö pelin tasoihin

Washington Capitals-New Jersey Devils 6-3
Capitals otti jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa. Nicklas Bäckströmin 4-1 maali ajassa 50:57 jäi voitto-osumaksi. Devils tuli vielä maalin päähän Nico Hischierin ja Marcus Johanssonin osumilla, mutta Aleksandr Ovetshkin ja Bäckström iskivät kiekon lopussa tyhjiin ja varmistivat kotivoiton. Capsin sankari oli Bäckström, joka teki tehot 3+1. Myös Ovetshkin oli vahvalla pelipäällä tehoillaan 1+2. Ovetshkinin NHL-uran 626. osuma nosti hänet kaikkien aikojen maalitilastossa 15. sijalle ohi Joe Sakicin ja Jarome Iginlan.
Vieraiden Sami Vatanen jäi ilman tehoja ja keräsi peliaikaa noin 22 minuuttia.

WSH-NJD: Nicklas Bäckström latoo kolme maalia

Carolina Hurricanes-Anaheim Ducks 1-2 ja.
Carolina oli pitkään kiinni voitossa Andrei Svetshnikovin maalilla, mutta vieraat iskivät tasoituksen vajaat neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Maalista vastasi Pontus Åberg. Ratkaisua haettiin jatkoajalla, jossa sankariksi nousi Ducksin Ryan Getzlaf. Rickard Rakell keräsi syöttöpisteet Ducksin molempiin maaleihin. Anaheimin suurimpia sankareita oli maalivahti John Gibson 33 torjunnallaan.
Sebastian Aho sai syöttöpisteen Hurricanesin ainokaiseen. Teuvo Teräväinen keräsi Ahon tavoin jääaikaa yli 20 minuuttia.

CAR-ANA: Gibson pysäyttää Di Giuseppen

Calgary Flames-Los Angeles Kings 4-1
Hyvää kautta pelaava Calgary ei antanut Los Angelesille mahdollisuuksia voittoon. Illan suurin sankari oli Mikael Backlund, joka teki ottelussa tehot 2+1. Matthew Tkachuk ja Elias Lindholm keräsivät kaksi syöttöpistettä mieheen. Kings-vahti Calvin Petersen torjui ottelussa 33 kertaa, kun Flamesin maalilla häärinyt Mike Smith joutui torjuntatöihin vain 13 kertaa.
Calgaryn Juuso Välimäki toipuu yhä alavartalovammasta eikä ollut joukkueen pelaavassa kokoonpanossa.

CGY-LAK: Gaudreau osuu ylivoimalla

Aleksander Barkovin kenttään siirretty Jonathan Huberdeau innostui kehumaan Floridan kapteenia, joka ratkaisi joukkueelleen voiton.
- Yksi parhaista koko sarjassa. Minusta hän on äärimmäisen hyvä pelaaja. Totta kai on mahtavaa pelata tuollaisen kaverin kanssa, Huberdeau ylisti.
Hallitseva mestari Capitals on päässyt pikkuhiljaa erinomaiseen lentoon. Ruotsalaishyökkääjä Andre Burakovsky näkee, että joukkueen suurin vahvuus on materiaalin laajuus.
- Meidän itseluottamuksemme on kohdallaan. Minusta kaikki ovat samalla sivulla ja tekevät oikeita asioita. Monet pelaajat pystyvät nousemaan esiin, kun avainpelaajiamme on sivussa loukkaantuneena, Burakovsky mietiskeli.
Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour manasi ottelun jälkeen tiettyjen pelaajien heikkoa panosta.
- En ollut tyytyväinen pariin pelaajaan, jotka eivät saapuneet näihin kekkereihin. Mutta puolustuksemme taisteli enimmäkseen hyvin, ja maalivahtipelimme oli jälleen hyvää, Brind'Amour kertoi.
Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]