Bolts

Tampa Bay Lightning jätti Boston Bruinsin maaleitta, ja joukkueet jakavat nyt Itäisen konferenssin kärkipaikan 110 sarjapisteellään. Idän pudotuspelipaikkojen lopullinen kohtalo jäi vielä avoimeksi, kun Florida Panthers onnistui voittamaan Nashville Predatorsin ja piti pudotuspelihaaveensa elossa.

Winnipeg Jetsin puolustaja Sami Niku teki maalin heti ensimmäisessä NHL-ottelussaan. Nikun joukkuetoveri Patrik Laine katkaisi pitkän maalittoman putkensa ja tavoitti maalipörssiä johtavaa Aleksandr Ovetshkinia yhdellä osumalla.
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 4-0
Lightning tyrmäsi Bruinsin idän kärkiottelussa ja nousi tasapisteisiin konferenssin kärkeen. Boston olisi ratkaissut voitolla ykköstilan itselleen, mutta nyt jännitettävää jäi vielä kahdelle viimeiselle kierrokselle. Andrei Vasilevski torjui Lightningin maalilla 33 kertaa, ja Bruinsin Tuukka Raskille kirjattiin toisessa kenttäpäädyssä 32 torjuntaa. Lightningin maalintekijät olivat Brayden Point, Victor Hedman, Chris Kunitz ja J.T. Miller.
Bruins sai huonoja uutisia, kun lauantain ottelussa jalkansa loukanneen puolustaja Brandon Carlon vamman vakavuus selvisi. Carlo, 21, joutuu nilkkaleikkaukseen ja tarvitsee 3-4 kuukauden toipumisajan.

Montreal Canadiens - Winnipeg Jets 4-5 ja.
Patrik Laine iski ylivoimalla helpottavan maalin, kun hän vei avauserässä Jetsin 1-0-johtoon. Laine jäi seitsemässä edellisessä ottelussaan maaleitta, mutta kavensi nyt eroa maalipörssin kärkimies Aleksandr Ovetshkiniin kahteen osumaan. Laineella on nyt koossa tältä kaudelta 44 maalia.
Suomalaiset olivat ottelussa muutenkin tehokkaina. Artturi Lehkonen vastasi Canadiensin 1-3-kavennuksesta toisessa erässä, ja Jetsin puolustuksessa ensimmäisen NHL-ottelunsa pelannut Sami Niku viimeisteli päätöserässä 4-3-johtomaalin. Jetsin ratkaisijaksi nousi lopulta jatkoaikamaalin tehnyt Kyle Connor (1+2).

Florida Panthers - Nashville Predators 2-1
Panthers kukisti Predatorsin 45 kertaa torjuneen Roberto Luongon johdolla ja piti pudotuspelihaaveensa elossa. Matka idän viimeiseen villi kortti -paikkaan kaventui neljään pisteeseen, kun Panthersilla on jäljellä kolme ottelua. Jonathan Huberdeau teki Panthersille 1-0-maalin avauserässä, ja Colton Sceviour tuplasi johdon kolmannessa erässä. Roman Josi vastasi Predatorsin kavennuksesta nelisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
Predatorsin maalivahti Pekka Rinne torjui 31 kertaa ja hyökkääjä Eeli Tolvanen laukoi kolme kertaa vastustajan maalia kohti, mutta jäi pisteittä. Myös Panthersin Aleksander Barkov jäi tällä kertaa ilman tehopisteitä.

New Jersey Devils - New York Rangers 5-2
Devils nousi idän ensimmäiselle villi kortti -pudotuspelipaikalle ja etumatka Panthersiin säilyi viidessä pisteessä, kun pirupaidoilla on jäljellä kaksi runkosarjaottelua. New Jerseyn tehomiehinä häärivät laitahyökkääjä Taylor Hall (2+2) ja puolustaja Will Butcher (2+0). Devilsin Sami Vatanen jäi pisteittä, mutta yhden pykälän plussan puolelle.

New York Islanders - Philadelphia Flyers 5-4
Flyers nousi päätöserässä tasoihin kolmen maalin takaa, kun Nolan Patrick (2+1) iski kaksi ja Claude Giroux (1+1) yhden maalin. Mathew Barzal (2+1) iski kuitenkin Islandersille voittomaalin reilut kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Islandersin pelaajista myös John Tavares iski kaksi maalia. Flyersin suomalaiset Jori Lehterä ja Valtteri Filppula jäivät pisteittä, ja kummankin plus-miinuslukema oli -2.
Idän toiselle villi kortti -paikalle pudonneen Flyersin etumatka Panthersiin on neljä pistettä. Flyersilla on jäljellä kaksi runkosarjaottelua.

Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 5-4 ja.
Blue Jacketsin pudotuspelipaikka on käytännössä varma, kun joukkueen ero Panthersiin säilyi kuudessa pisteessä. Sinitakit venyttivät pelin jatkoajalle, kun Sonny Milano ja Artemi Panarin (1+2) iskivät maalit päätöserässä. Jatkoajalla Pierre-Luc Dubois ratkaisi arvokkaan voiton. Tehomiehiä olivat myös Seth Jones (0+3) ja Cam Atkinson (2+0).
Panarinista tuli Blue Jacketsin seurahistorian ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt yhdellä kaudella vähintään 80 tehopistettä.

Calgary Flames - Arizona Coyotes 1-4
Antti Raanta torjui Coyotesin maalilla 42 kertaa ja otti yhdeksännen voittonsa kymmenestä viime ottelusta. Coyotesin pisterohmut olivat puolustaja Kevin Connauton (1+1) ja hyökkääjä Max Domi (0+2). Clayton Keller jatkoi vahvaa virettään ja nappasi yhden syöttöpisteen. Tulokashyökkääjä on takonut 13 viime ottelussa 16 tehopistettä.
Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights 4-5 vl.
Canucks nousi kolmannessa erässä kolmen maalin takaa tasoihin, kun Bo Horvat, Brandon Sutter ja Nikolai Goldobin onnistuivat maalinteossa. Goldobin vastasi myös Canucksin avauserän 1-1-tasoituksesta. Jussi Jokinen nappasi syöttöpisteen Sutterin 3-4-kavennukseen. Voittolaukauskilpailussa ratkaisun viimeisteli Shea Theodore.

San Jose Sharks - Dallas Stars 2-4
Stars oli avauserän jälkeen kahden maalin takaa-ajoasemassa, mutta nousi vielä taistelemaan pudotuspelipaikasta. Jamie Benn kavensi toisessa erässä, ja Gemel Smith tasoitti päätöserässä. Benn nousi Dallasin sankariksi, kun hän teki johtomaalin reilut kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Hän kruunasi iltansa iskemällä kolmannen osumansa puoli minuuttia ennen loppusummeria. Stars kavensi eron Colorado Avalancheen kolmeen pisteeseen, kun kummallakin on jäljellä kaksi runkosarjaottelua.
Dallasin suomalaismaalivahti Kari Lehtonen ehti torjua 12 kertaa ennen kuin loukkaantui ensimmäisen erän loppupuolella. Lehtosen tilalle luistellut Mike McKenna piti Starsin maalin koskemattomana 17 torjunnallaan.
Winnipegin tulokashyökkääjä Kyle Connor teki kauden 30. maalinsa.
- Hänellä on ollut kolme tai neljä todella hyvää paikkaa muutamissa viime otteluissa eikä hän ole saanut kiekkoa sisään. Nyt hän onnistui ja sai vähän helpotusta tekemiseensä kiekon kanssa, Jetsin päävalmentaja Paul Maurice sanoi 5-4-voiton jälkeen.
Panthersin päävalmentaja Bob Boughner oli mielissään voitosta ja maalivahti Roberto Luongon suorituksesta.
- Olemme olleet hyvä kotijoukkue, ja nyt täytyy jatkaa näin. Luongo teki muutaman hämmästyttävän torjunnan, kun vastustaja painosti. Hän oli ero joukkueiden välillä, Boughner kehaisi 2-1-voiton jälkeen.