Toronto Maple Leafs menetti johdon ja hävisi karvaasti Florida Panthersille. Samalla Panthers nousi Atlantic-divisioonan kolmanneksi Maple Leafsin ohi.

Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 3-5
Kasperi Kapanen pääsi takaisin Maple Leafsin kokoonpanoon ja nappasi syöttöpisteen William Nylanderin 2-1 maaliin toisessa erässä. Kolmannen alussa Auston Matthews tuplasi Maple Leafsin johdon, mutta sitten Panthers aloitti kirin. Illan toisen täysosumansa tehnyt Mark Pysyk ja Jonathan Huberdeau nostivat kissapedot tasoihin. Erän puolivälissä Mike Hoffman vei Panthersin johtoon, ja puolustaja Pysyk viimeisteli loppulukemat sekä hattutemppunsa tyhjään maaliin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.
Maple Leafs kärsi tappion lisäksi toisenkin takaiskun, kun maalivahti Frederik Andersen sai ylävartalovamman ensimmäisessä erässä. Hän ehti torjua seitsemän laukausta eikä palannut peliin. Tilalle vaihdettu Mike Hutchinson torjui 13 kertaa. Panthersin Sergei Bobrovski torjui 31 vastustajan maalintekoyritystä. Panthersin kapteeni Aleksander Barkov oli sivussa lauantaina tulleen alavartalovamman vuoksi.

New York Rangers - Dallas Stars 3-5
Stars vahvisti asemiaan Central-divisioonan kärkitaistelussa ja nousi toiseksi ohi Colorado Avalanchen. Stars otti pisteet vieraskiertueensa toisesta ottelusta ja polki Rangersin vähäisiäkin pudotuspelihaaveita lyttyyn.
Joe Pavelski joudutti Starsin hyvää alkua 1-1 tasoituksellaan ja 2-1 johtomaalilla vain 16 sekuntia myöhemmin. Toisen erän alkupuolella Stephen Johns onnistui maalinteossa NHL:ssä ensimmäistä kertaa pariin vuoteen, ja Blake Comeau lisäsi löylyä 4-2 maalillaan. Corey Perry venytti Starsin johdon kolmeen maaliin päätöserässä, mutta Brendan Lemieux'n ylivoimaosuma toi vielä jännitystä pelin viimeisille minuuteille.
Rangersin Kaapo Kakko nappasi syöttöpisteen Brett Howdenin 2-2 tasoitukseen. Starsin Esa Lindell, Miro Heiskanen ja loukkaantumisen jälkeen peleihin palannut Roope Hintz jäivät pisteittä. Edellisottelussa maalin tehnyt Joel Kiviranta ei ollut nyt kokoonpanossa.

NYR-DAL: Howden osuu maalin edestä

Detroit Red Wings - Philadelphia Flyers 0-3
Flyers vahvisti pudotuspelihaaveitaan maukkaalla voitolla, jota maalivahti Brian Elliott paalutti 16 torjunnallaan. Red Wings taisteli maalivahti Jonathan Bernierin (28 torjuntaa) johdolla toiseen erään saakka, kunnes Scott Laughton iski Flyersille johtomaalin. Kevin Hayes tuplasi johdon kolmannen erän alun alivoimamaalillaan, mutta Bernier piti torjunnoillaan Red Wingsin mukana pelissä.
Matt Niskanen antoi loppuniitin alivoimalla reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun hän viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Flyers nousi voitolla idän ensimmäiselle villi kortti -paikalle, ja pudotuspelipaikka on sen hallussa kahden pisteen erolla ennen Carolina Hurricanesia. Red Wingsin Valtteri Filppula jäi pisteittä.

Rangersin Kaapo Kakolle syöttöpiste oli kauden kymmenes. Maaleja hänellä on seitsemän.
- Se oli helppo syöttö, mutta kyllä ihan kivaa tekee aina, kun tuollainen tulee. Kivasti pomppi, lauoin vain sinne päin ja hyvä, että kaverit saivat tehtyä maalin, Kakko kiitteli.
Starsille ja Rangersille kohtaaminen oli kauden ensimmäinen.
- Tiedettiin, että vastustajalla on paljon hyviä pelaajia ja vastassa on aika fyysinen joukkue, Kakko tuumi.
Maple Leafsin John Tavares oli pettynyt, kun tärkeä ottelu päättyi tappioon.
- Totta kai tämä on pettymys. Ei ole lainkaan hyvä olo, kun poistuu kaukalosta ja erityisesti tuollaisen esityksen jälkeen. Olimme löysiä kolmannen erän alussa emmekä tehneet tarpeeksi hommia pitääksemme alueemme puhtaana. Annoimme vastustajalle paljon paikkoja, Tavares harmitteli.

NYR-DAL: Pavelski tekee kaksi maalia 16 sekunnissa