KotkaniemiPrime

NHL-kauden 2018-19 runkosarja polkaistiin käyntiin keskiviikkona neljällä ottelulla. Montreal Canadiensin tulokassentteri Jesperi Kotkaniemi onnistui debyytissään erinomaisesti ja avasi pistetilinsä. Seurakaveri Artturi Lehkonen iski Canadiensin avausosuman. Hallitseva mestari Washington Capitals avasi kautensa tyrmäävällä tavalla.

Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 3-2 ja.
Auston Matthews (2+0) nousi kahdella osumallaan Maple Leafsin sankariksi Canadiensia vastaan pelatussa avausottelussa. Matthews toi ensiksi avauserässä joukkueensa tasoihin ja niittasi myöhemmin voitto-osuman jatkoajalla.
Canadiensissa debytoinut Jesperi Kotkaniemi pääsi heti tehopisteille, kun hänet merkittiin toiseksi syöttäjäksi Andrew Shaw'n tekemään osumaan. Artturi Lehkonen iski Montrealin ensimmäisen maalin. Vieraiden Joel Armia (18.50) ja isäntien Kasperi Kapanen (11.04) saivat myös hyvin vastuuta.

TOR-MTL: Montrealin Lehkonen avaa maalitilinsä

Washington Capitals - Boston Bruins 7-0
Hallitseva mestari järjesti kauden avauksessaan todellisen teurastuksen nuijimalla Bruinsin maanrakoon tylyin lukemin. Koviten vieraita kuritti Jevgeni Kuznetsov, joka iski kaksi osumaa. Nicklas Bäckström saalisti puolestaan kolme syöttöpistettä.
Muita Capitalsin tehomiehiä olivat kapteeni Aleksandr Ovetshkin (1+1), T. J. Oshie sekä puolustaja John Carlson (1+1). Braden Holtby torjui isäntien maalilla 25 kertaa ja avasi kautensa heti nollapelillä.
Bruinsin maalilla aloittaneen Tuukka Raskin ilta oli murheellinen. Suomalaisvahti ehti torjua 14 kertaa ennen kuin hänet vaihdettiin maaliltaan 5-0 tilanteessa toisen erän puolivälissä.

WSH-BOS: Ovetshkin laukoo kauden avausmaalinsa

Vancouver Canucks - Calgary Flames 5-2
Canucksin tulokashyökkääjä Elias Pettersson häikäisi kauden avauksessa. Nuori ruotsalaissentteri nakutti tehot 1+1 ja oli kamppailun seuratuin pelaaja. Kahteen tehopisteeseen ylsivät myös ketjukaveri Nikolai Goldobin (1+1) sekä Loui Eriksson (0+2). Markus Granlund kirjautti yhden syöttöpisteen.
Flamesin ongelmana oli joukkueen tehoton ylivoima. Bill Petersin miehistö pääsi pelaamaan peräti seitsemän kertaa ylivoimaa, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin. Tasakentällisin Canucks-vahti Jacob Markströmin onnistuivat ohittamaan Sean Monahan ja Matthew Tkachuk. Juuso Välimäki debytoi Flames-puolustuksessa ja sai jääaikaa reilut 10 minuuttia.

VAN-CGY: Petterssonille uran ensimmäinen NHL-osuma

San Jose Sharks - Anaheim Ducks 2-5
Ducks yllätti Sharksin vieraskaukalossa ja aloitti kautensa lupaavasti. Loukkaantumisista kärsivän ankkaparven onnistujia olivat Rickard Rakell (1+2), Jakob Silfverberg (0+3) sekä Adam Henrique (1+1). Lisäksi 19-vuotias tulokashyökkääjä Max Comtois iski uransa ensimmäisen NHL-maalin.
Joonas Donskoi pelasi isäntien hyökkäyksessä vajaat 14 minuuttia. Joukkuetoveri Antti Suomelan jääaika oli 10.35.

SJS-ANA: Comtois iskee ensimmäisen NHL-maalinsa

Kölner Haie - Edmonton Oilers 3-4 ja.
Saksassa pelattu Global Series Challenge -harjoitusottelu päättyi Oilersin voittoon jatkoajan jälkeen. Hyökkääjä Ryan Strome niittasi voittomaalin, kun jatkoaikaa oli jäljellä vajaat kolme minuuttia. Edmontonin maaleista vastasivat varsinaisella peliajalla Tobias Rieder, Milan Lucic sekä Ty Rattie.
Mikko Koskinen vartioi Oilersin maalia, ja Jesse Puljujärvi sai vastuuta hyökkäyksessä. Edmonton avaa NHL-kautensa tulevana lauantaina.
Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]
Canadiensin maalivahti Carey Price näki tappiosta huolimatta joukkueensa peli-ilmeessä paljon hyvää.
- Mikäli pystymme pitämään samanlaisen tempon päällä, niin uskon että palkintoa on kauden aikana luvassa. Teimme töitä hyvällä asenteella emmekä antaneet periksi missään vaiheessa. Tämä lupaa hyvää jatkoa ajatellen, Price kommentoi.
Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy haki sanoja ottelun jälkeisessä haastattelussa nöyryyttävän tappion jälkeen.
- En todellakaan odottanut tällaista kauden avausta. Paljon on työtä edessä. En halua kaataa tappiota maalivahtiemme niskaan, sillä he ottivat myös useita hyviä torjuntoja. Koko joukkueen on nostettava tasoa huomattavasti, Cassidy kertoi.