CHI-COL: Nitshushkinin nopeus johtaa maaliin

Perjantain 12 ottelun NHL-kierroksen tehomies oli Colorado Avalanchen supertähti Nathan MacKinnon, joka vietti neljän pisteen iltaa ja johdatti joukkueensa vierasvoittoon Chicago Blackhawksista. Pekka Rinne oli puolestaan Nashville Predatorsin sankari, kun Carolina Hurricanes jäi nollille kotikaukalossaan. Tappio toi pienen särön Toronto Maple Leafsin kuherruskuukauteen uuden päävalmentajansa kanssa.

Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche 2-5
Mitä pidempään muut tähdet ovat poissa, sitä kirkkaammin säkenöi Nathan MacKinnon. Avalanchen ykkössentteri oli jälleen joukkueensa sankari, kun Colorado kävi hakemassa vierasvoiton United Centeristä.
MacKinnon aloitti maalinteon heti ensimmäisellä peliminuutilla ja jatkoi isäntien kurittamista seuraavina minuutteina. Ajassa 12.20 Avalanche iski jo kolmannen osumansa ja MacKinnonilla oli koossa kolme tehopistettä. Supertähden lopulliseksi saldoksi kirjattiin neljä pistettä, sillä MacKinnon petasi vielä J.T. Compherin osuman.
MacKinnon on nyt viiden ottelun pisteputkessa, jonka aikana hän on iskenyt tehot 4+5. Niiden pisteiden ansiosta Avalanche myös nappasi toisen peräkkäisen voittonsa.
Carolina Hurricanes - Nashville Predators 0-3
Pekka Rinne palasi jälleen huippuvireeseen, tosin Carolinan suomalaisten kustannuksella. Rinne torjui 31 kertaa nollatessaan Hurricanesin PNC Arenassa.
Predators iski tarvittavat maalit jo varhain. Rocco Grimaldi ja Calle Jarnkrok osuivat ensimmäisessä erässä, Austin Watson sinetöi loppulukemat toisen erän alkuun. Nollapeli oli Rinteelle kauden kolmas ja voitto ensimmäinen yli kolmeen viikkoon.

CAR-NSH: Rinne nollaa Carolinan

Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 5-4
Maple Leafs kärsi ensimmäisen tappionsa Sheldon Keefen aikakaudella, kun John Tavaresin rakentama johtoasema mureni yhdessä erässä Sabresin vieraana.
Tavaresin kaksi maalia siirsivät Toronton 2-0 johtoon heti toisen erän alussa, mutta lopulta keskimmäisestä 20-minuuttisesta mentiin vahvasti Buffalon tahtiin. Sabres mätti neljä maalia peräkkäin ja käänsi tilanteen päälaelleen. Maple Leafs pysyi vielä isäntien kannassa ja maalin päässä esimerkiksi kahden pisteen illan pelanneen Kasperi Kapasen kavennusmaalilla, mutta tasoihin se ei enää kyennyt nousemaan.

BUF-TOR: Kapanen kunnostautuu lähitaistelussa

Boston Bruins - New York Rangers 3-2 ja.
Rangers näki jo otsikot silmissään, kun Filip Chytil laittoi kiekon Bruinsin maaliin toisen erän alussa. Osuma vei vieraat jo kahden maalin johtoon, ja Bostonin kauden ensimmäinen suora kotitappio alkoi oikeasti näyttää mahdolliselta.
Bruinsia ei kuitenkaan koskaan paranisi laskea ulos voittotaistelusta. Toisen erän lopussa tuli kavennus, ja heti kolmannen alussa David Pastrnak iski tasoituksen. Siinä kohtaa ottelu käytännössä alkoi alusta.
Verkot eivät heiluneet enää loppuerän aikana, joten ratkaisu löytyi vasta jatkoajalla. Siellä Pastrnak toimi alustajana, kun David Krejci masensi Rangersin ja järjesti Bostonille kuudennen peräkkäisen voiton.

BOS-NYR: Krejci iskee Pastrnakin esityöstä

Anaheim Ducks - Winnipeg Jets 0-3
Connor Hellebuyck torjui 24 kertaa matkalla nollapeliin Anaheimin vieraana. Myös John Gibsonin maali pysyi puhtaana ensimmäisen erän, mutta sen jälkeen Jets hyödynsi ylivoimatilanteen ja Neal Pionk vei Winnipegin johtoon. Patrik Laine (0+2) kirjautti osumaan syöttöpisteen. Myöhemmin toisessa erässä Nikolaj Ehlers tuplasi Jetsin johdon. Anaheim ei saanut hyökkäämiseensä tehokkuutta, joten Jets pystyi puolustamaan johtoaan ilman hädän päivää. Kyle Connorin 3-0 osuma kaunisteli vielä lukemia kolmannessa erässä.
Minnesota Wild - Ottawa Senators 7-2
Ottelun puolivälissä kaikki näytti vielä hyvältä Ottawa Senatorsin kannalta, mutta sitten alamäki osoittautuikin jyrkäksi. Ryan Donaton 1-1 maalin jälkeen Brady Tkachuk palautti Senators-johdon hetkeksi, mutta kuparisen rikottuaan Wildin koneet kävivät kunnon kierroksilla. Tkachukin osuman jälkeen kuusi osumaa olivat Minnesotan käsialaa ja Anders Nilsson oli helisemässä Ottawan maalilla.
Vaikka ottelun laukaustilasto oli äärimmäisen tasaväkinen, verkko tuntui heiluvan vain yhdessä päädyssä. Kaikki Wildin ketjut tekivät vähintään yhden maalin, kun kotijoukkue järjesti kierroksen hurjimmat murskajaiset. Minnesotan pisteputki venyi jo kahdeksaan otteluun.

Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings 6-1
Flyers aloitti ja lopetti vahvasti napatessaan kotivoiton Detroitista. Flyers meni johtoon jo kolmannella peliminuutilla, mutta Red Wings tasoitti nopeasti Valtteri Filppulan alustamalla osumalla. Avauserän lopussa Shayne Gostisbehere iski vielä pukukoppimaalin ylivoimalla ja päästi Philadelphian erätauolle johdossa.
Toinen erä uhkasi jäädä maalittomaksi, mutta vain 12 sekuntia ennen taukosummeria Sean Couturier kasvatti isäntien etumatkaa. Vaihde jäi selvästi päälle, sillä kolmannessa erässä Flyers iski vielä kahdesti heti ensimmäisellä minuutilla ja ratkaisi ottelun.
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 4-1
Kalifornialaisten kamppailussa Sharks oli nollapelin kynnyksellä, mutta Kingsin viimeisten minuuttien kavennus vei kunnian Martin Jonesilta. Se olikin Sharksin ainoa harmitus, sillä muilta osin ilta oli isäntien.
San Josen ykköskentällinen herkutteli kolmella maalilla ja jopa maalivahti Jones pääsi kirjauttamaan syöttöpisteen. Voitto oli Sharksin ensimmäinen varsinaisella peliajalla seitsemään otteluun.
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 4-3 ja.
Yhdessä kierroksen odotetuimmista otteluista venäläiset maalintekijät olivat kuumaa valuuttaa. Kolme Capitalsin ja yksi Lightningin yhteensä seitsemästä osumasta oli venäläispelaajien tekemiä.
Mihail Sergatshovin maalilla Lightning johti ottelua jo 2-0 lukemin ennen kuin Evgeny Kuznetsov käynnisti Capitalsin kirin ylivoimalla. Erikoistilanteesta osui myöhemmin myös Alex Ovechkin, joka vastasi 3-3 osumasta. Jatkoajalla ratkaisun pääsi iskemään Washingtonin puolustaja Dmitry Orlov.

WSH-TBL: Orlov ratkaisee jatkoajalla

Vegas Golden Knights - Arizona Coyotes 2-1 vl.
Nevadassa ei maaleilla mässäilty. Golden Knights ja Coyotes saivat 65 minuutin aikana tehtyä yhteensäkin vain kaksi osumaa. Vegasin Malcolm Subban torjui 35 ja Arizonan Darcy Kuemper Arizonan 37 kertaa kenttäpelaajien tuskaillessa.
Kuparinen rikkoutui vasta toisessa erässä, kun Golden Knightsin Alex Tuch osui ylivoimalla. Jacob Chychrun kuittasi osuman nopeasti, ja sen jälkeen luukut lyötiin taas kiinni. Paremmuus ratkaistiin lopulta voittolaukauskilpailussa, jossa Tuch ratkaisi voiton Vegasille.
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 5-2
Gustav Nyquist lähes tuplasi kauden maalimääränsä johdattaessaan Columbusin voittoon Pittsburghista. Nyquist iski yhden kerran jokaisessa erässä ja teki ratkaisevan eron Penguinsiin nähden. Sinitakkien kaksi muuta maalia olivat Nick Folignon käsialaa.
Columbuksen maalia vartioineelle Joonas Korpisalolle kirjattiin 29 torjuntaa.

CBJ-PIT: Nyquist tekee maalin per erä

Dallas Stars - St. Louis Blues 1-3
Viime kevään pudotuspeliuusinnassa säästeltiin maaleja loppuhetkien draamaan. Colton Paraykon avauserän maali pysyi taululla ainokaisena viimeiselle vitoselle asti, mutta sitten iskettiinkin kolme kertaa parin minuutin sisään.
Roope Hintz palautti Dallasin voittotaisteluun tasoittaessaan kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua kauden 11. maalillaan. Stars ei kuitenkaan saanut nauttia 1-1 tilanteesta kauaa ennen kuin Ryan O'Reilly jo palautti vierasjohdon. Ivan Barbashev laittoi kiekon vielä tyhjään maaliin varmistaakseen, että isännät jäävät tyhjin käsin.

DAL-STL: Hintzin nopea laukaus yllättää

Nashville Predatorsin konkarimaalivahti Pekka Rinne sai tilastoihin jo 350. voittonsa ja 58. nollapelinsä NHL:ssä.
- Sain hyvän alun, ja minusta se oli tänään meille ratkaisevan tärkeä asia. Neljässä viime ottelussa olemme puolustaneet paremmin ja pelanneet uhrautuvammin. Kenttäpelaajat torjuvat laukauksia, ja hyökkääjät pudottautuvat alas. Se tekee minun ja Juuse Saroksen töistä helpompia, Rinne kiitteli.