WSH-NSH: Ovetshkin ohittaa Yzermanin maalipörssissä

Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin onnistui taas maalinteossa ja ohitti NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä Steve Yzermanin. Ovetshkinilla on nyt tilillään 693 täysosumaa, joista peräti yhdeksän on syntynyt neljässä viime ottelussa.

Washington Capitals - Nashville Predators 4-5
Pudotuspelipaikkaa varten pisteitä janoava Predators otti maukkaan voiton, kun se kukisti vieraissa Capitalsin. Piristynyt Mikael Granlund joudutti Predatorsin karkumatkaa 2-1 maalillaan, ja Rocco Grimaldi iski lukemat 3-1:een. Capitals nousi tasoihin ja ohi Aleksandr Ovetshkinin (1+1), Richard Panikin (2+0) ja Tom Wilsonin täysosumilla. Päätöserän alussa Ryan Johansen (1+1) tasoitti 4-4:ään, ja Yannick Weber teki voittomaalin viitisen minuuttia ennen loppua. Juuse Saros torjui Predatorsin maalilla 29 laukausta.
Dallas Stars - Toronto Maple Leafs 3-5
Kasperi Kapanen pääsi neljän pisteettömän pelin jälkeen tilastoihin, kun hän syötti toisessa erässä Tyson Barrien 3-1 maalin. Starsin Aleksandr Radulov nosti joukkueensa maalin päähän minuutti ennen erätaukoa, mutta William Nylander palautti Maple Leafsin johdon kahteen maaliin päätöserässä. Nylander pääsi maalin makuun viidennessä ottelussa peräkkäin. Radulov kavensi vielä kerran, kun hän ohjasi Miro Heiskasen laukauksen maaliin, mutta tasoihin asti Starsin kiri ei riittänyt. Dallasin Esa Lindell jäi pisteittä, ja Roope Hintz oli sivussa loukkaantumisen vuoksi.

DAL-TOR: Matthews yllättää Bishopin

Edmonton Oilers - Calgary Flames 3-4 vl.
Flames menetti johdon kolme kertaa varsinaisella peliajalla, mutta selvisi lopulta voittajaksi Sean Monahanin voittolaukauksella. Andrew Mangiapane teki kaksi maalia Flamesille, ja Oilersin kahden pisteen miehenä kunnostautui Leon Draisaitl (0+2). Mike Smith torjui Oilersin maalilla 25 ja David Rittich Flamesin maalilla 31 kertaa.
Anaheim Ducks - Arizona Coyotes 4-2
Antti Raanta joutui taipumaan tappioon Coyotesin maalilla. Hänelle kertyi 28 torjuntaa. John Gibson torjui Ducksin maalilla 26 laukausta ja oli kahden maalin mies Adam Henriquen kanssa yksi kotijoukkueen voiton takuumiehistä.
Los Angeles Kings - Tampa Bay Lightning 2-4
Kings johti toisen erän alussa 2-0, mutta Lightning nousi tasoihin Tyler Johnsonin ja Steven Stamkosin maaleilla. Voittomaaliksi jäi Erik Cernakin kolmannen erän alun täysosuma, johon Stamkos (2+1) ja Nikita Kutsherov (0+2) tekivät esityön. Lopussa Stamkos sivalsi loppulukemat tyhjään maaliin.

LAK-TBL: Stamkos tekee maalin Kutsherovin syötöstä

San Jose Sharks - Vancouver Canucks 2-5
Sharks jäi kovavireisen Canucksin jyräämäksi ja kärsi vielä yhden takaiskun lisää, kun keskushyökkääjä Tomas Hertl loukkasi vasemman jalkansa avauserässä eikä pystynyt jatkamaan peliä. Canucks ratkaisi pelin Tyler Myersin, Jake Virtasen, Brandon Sutterin ja Tanner Pearsonin kolmannen erän täysosumilla.
Ovetshkin nousi yksin yhdeksännellä sijalle NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä ja on enää maalin päässä Mark Messieristä.
- On iso kunnia olla tällä listalla. Olen iloinen, mutta vielä on pitkä matka jäljellä, Ovetshkin sanoi.
Capitalsin leirissä päällimmäisenä mielessä oli pettymys, kun toisessa erässä hankittu johto valui hukkaan päätöserässä.
- Lähdimme kolmanteen erään johdossa ja hävisimme. Erityisesti tapa, jolla hävisimme ottelun, oli varmasti pettymys, Capitalsin päävalmentaja Todd Reirden viittasi muun muassa Ryan Johansenin 4-4 maaliin, joka syntyi alivoimalla.
Maple Leafsin William Nylander on rohmunnut kuudessa viime ottelussa pisteet 5+3=8.
- Ehkä minulla on ollut sellainen mentaliteetti, että lauon pikkuisen enemmän. Kun onnistuu maalinteossa, tuntee luottavansa laukaukseensa ja jatkaa laukomista, Nylander tuumi.