armia primary 1128

Pohjois-Amerikassa vietettiin torstaina kiitospäivää, jonka takia NHL:ssä pelattiin vain yksi ottelu. Montreal Canadiens kärsi kotihallissaan tappion New Jersey Devilsille.

Montreal Canadiens - New Jersey Devils 4-6
Montreal lähti otteluun niskassaan 8-1 tappio Boston Bruinsille, joten kotijoukkueella oli iso kasvojen pesun paikka. Se ei kuitenkaan onnistunut, vaikka vastassa oli tehottomuudesta kärsinyt Devils. Vierasjoukkue onnistui nappaamaan voiton hyökkääjä Blake Colemanin (2+2) johdolla.
Montrealin suomalaispelaajat olivat torstaina tehokkaalla pelipäällä, sillä Artturi Lehkonen, Joel Armia ja Jesperi Kotkaniemi iskivät maalin mieheen.
Ottelun avauserässä nähtiin kolme täysosumaa, jotka kaikki syntyivät yhden minuutin sisään. Coleman iski ottelun ensimmäisen maalin ajassa 7.19, ja isäntien Brendan Gallagher tasoitti vain 22 sekuntia myöhemmin. Gallagherin osumasta kului reilut puoli minuuttia, ja Travis Zajac pääsi viemään Devilsin uudelleen johtoon.

MTL-NJD: Kotkaniemi ohittaa Blackwoodin

Maaleja iskettiin vuorotahtiin myös toisessa erässä. Kotkaniemi tasoitti ottelun tarkalla rannelaukauksellaan heti erän alussa, mutta vain puolitoista minuuttia myöhemmin vieraat iskivät taas. Tällä kertaa verkkoa heilutti Miles Wood.
Armia vastasi Montrealin kolmannesta osumasta ottelun puolivälissä, kun hyökkääjä sai kiekon hyökkäysalueella ja lähetti tiukan rannelaukauksen Devilsin maaliin. Kotkaniemi sai osumaan syöttöpisteen.
Montreal pelasi jälleen maalin jälkeiset vaihdot heikosti, ja Devils pääsi taas kerran iskemään nopean kuitin. Tällä kertaa Jesper Boqvist vei vieraat johtoon, kun Armian maalista oli kulunut kaksi ja puoli minuuttia.
Ottelun käännekohta nähtiin kolmannen erän puolivälin paikkeilla, kun Devilsin Damon Severson vei paholaiset ensimmäistä kertaa kahden maalin karkumatkalle. Lehkonen survoi maalin edestä kavennuksen heti seuraavassa vaihdossa, mutta siihen päättyi kotijoukkueen maalitehtailu. Coleman iski lopulta viimeisen niitin tyhjään rysään.
Tappio oli Canadiens-ryhmälle jo kuudes peräkkäinen. Tappioputkensa aikana joukkue on päästänyt 31 maalia. Kolmessa viime ottelussa Montrealin verkko on heilunut yhteensä peräti 20 kertaa.
Devilsille ottelu oli voiton lisäksi maukas myös siksi, että joukkue on kärsinyt tällä kaudella tehottomuudesta. Ennen torstaita New Jersey oli tehnyt vähiten maaleja koko sarjassa yhdessä Detroit Red Wingsin kanssa. Se oli tehnyt viimeisissä neljässä ottelussa kaikkiaan vain viisi maalia.

MTL-NJD: Coleman ohittaa Pricen avauserässä

Colemanin lisäksi Devilsin tehomiehiin kuuluivat torstaina Travis Zajac (1+2) ja Nikita Gusev (0+3). Maalivahti Mackenzie Blackwood näytteli myös isoa roolia torjuessaan 44 kertaa. Canadiensin maalivahti Carey Price merkkautti 29 torjuntaa. Devilsin suomalaispuolustaja Sami Vatanen kellotti joukkueensa kovimman peliajan (23.28) mutta ei päässyt ottelussa pisteille.
Kotkaniemi oli Canadiensin ainut pelaaja, joka teki enemmän kuin yhden tehopisteen. Nuoren suomalaisen alkukausi on ollut hankala, ja hän oli vetänyt viimeiset yhdeksän ottelua kiikaritehoin, joten onnistuminen tuli tärkeään paikkaan. Sentteri on nyt kerännyt kauden 18 ottelussa 3+2=5 tehopistettä.
Montrealin suomalaisista parhaaseen lentoon on päässyt Lehkonen, joka on tehnyt viiteen viime otteluun neljä maalia ja viisi tehopistettä.
Rumassa tappioputkessa oleva Montreal kärsii pahoista puolustuspään ongelmista. Ei ole sattumaa, että joukkue on päästänyt kolmessa viime ottelussa yhteensä 20 maalia.
- Tästä kierteestä on päästävä pois tavalla tai toisella. Hyökkäyspelimme toimii, mutta puolustus ei. Teemme elämämme hankalaksi sekä itsellemme että maalivahdeillemme. Se ei ole reilua heitä kohtaan, manasi Canadiensin kapteeni Shea Weber.
Devilsin illan vahvuuksiin kuului pelin nopea kääntäminen kiekonriistojen jälkeen sekä tehokkuus maalintekopaikoilla. Myös maalivahtipeli oli tällä kertaa parempaa New Jerseyllä.
- He (Montreal) tulivat kovaa päälle koko illan. Se tuntui välillä luistelukilpailulta. Mackenzie oli vahva, hän on ollut sitä usein, eikä tämä ilta ollut poikkeus. Kun maalivahti tekee tuollaisia isoja torjuntoja, saa joukkue niistä itseluottamusta. Hän ansaitsee todella paljon kunniaa tästä voitosta, kehui Devilsin tehopelaaja Blake Coleman.