NSH-CGY: Granlundin kellontarkat maalit

Sarjataulukon keskikastissa vääntävät joukkueet nappasivat tärkeitä voittoja pudotuspelipaikkojen kannalta. Torstai-illan kierroksella iskettiin kaksi hattutemppua, joiden lisäksi Mikael Granlund ajoitti kaksi maaliaan Nashvillessä harvinaisen tarkasti.

Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 3-5
Toronto otti tärkeät kaksi pistettä taistelussa Atlantic-divisioonan kolmannesta sijasta. Maple Leafs toipui heikosta startista, jonka aikana se kävi 0-1 ja 1-3 tilanteissa, ja ratkaisi päätöserässä. Kasperi Kapanen maalasi kerran ensimmäisessä erässä, jossa iskettiin yhteensä kuusi maalia. Vieraiden ratkaisijaksi nousi William Nylander, joka niittasi voittomaalin kolmannessa erässä.
Panthersin Aleksander Barkov ja Aleksi Saarela jäivät ilman tehoja, Erik Haula merkkautti yhden syöttöpisteen.

FLA-TOR: Kapasen laukaus kaventaa

Montreal Canadiens - New York Rangers 2-5
Komea kolmas erä jatkoi New York Rangersin viime aikojen hienoa virettä. 0-2 tappiolla ollut Rangers teki avausmaalinsa vasta juuri ennen toista erätaukoa, mutta ennätti silti nousta voittajaksi. Mika Zibanejad teki maalin kuudennessa ottelussa peräkkäin ja tasasi lukemat, minkä jälkeen mentiin yhteen päätyyn. Rangers iski vielä kolme kertaa kuudessa minuutissa ja paransi asemiaan taistelussa villistä kortista.
Rangersin Kaapo Kakko sekä Canadiensin Joel Armia ja Artturi Lehkonen eivät saaneet tehopisteitä.
Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks 2-5
Dominik Kubalik sysäsi Tampa Bayn jo neljän ottelun tappioputkeen. Tshekkihyökkääjä varasti huomion Amalie Arenalla NHL-uransa ensimmäisellä hattutempulla, jolla Blackhawks voitti Lightningin vieraskentällä varsinaisella peliajalla ensimmäisen kerran yhteentoista vuoteen. Nolla säilyi taululla 35 minuutin ajan ennen Brayden Pointin avausmaalia. Varsinainen ilotulitus säästyi kolmanteen erään, jossa Nikita Kutsherovin 2-0 maalin jälkeen Blackhawks paukutti viisi osumaa peräkkäin ja nousi voittoon.
Blackhawksin Olli Määttä ei saanut tehopisteitä.

TBL-CHI: Kubalikin NHL-uran ensimmäinen tripla

Boston Bruins - Dallas Stars 4-3
Boston palasi voittojen tielle maalivahti Jaroslav Halakin johdolla. Bruins nousi takaa-ajoasemasta voittoon Dallas Starsia vastaan ja vankisti asemaansa sarjan kärjessä. Ratkaisu nähtiin vasta päätöserässä, johon lähdettiin 3-1 tilanteesta. Stars roikkui koko ajan mukana, mutta David Pastrnakin osuma johdatti Bruinsin riittävälle karkumatkalle, jota Miro Heiskasen 3-4 kavennuskaan ei enää vesittänyt.
Starsin Jamie Benn iski 300. maalinsa NHL:ssä, Esa Lindell kirjautti yhden syöttöpisteen ja Roope Hintz jäi ilman tehoja.
Detroit Red Wings - Minnesota Wild 1-7
Detroit Red Wings oli pelkkä suupala Minnesota Wildille, joka taputteli pelin käytännössä jo ensimmäisen erän keskivaiheilla. Kellossa oli reilut kymmenen minuuttia, kun Matt Dumba siirsi vierailijat 3-0 johtoon. Jimmy Howardin tuskaisa kausi Detroitin maalilla (20 peräkkäistä tappiota) sai jatkoa ja konkari teki tilaa toisessa erässä antauduttuaan viisi kertaa. Tämän jälkeenkin Wild osui vielä kahdesti. Tehomiehenä hääräili kolmen pisteen Matt Dumba, mutta myös Mikko Koivun nelosketju kirjautti kaksi pistettä mieheen. Red Wingsin Valtteri Filppula ei saanut tehopisteitä.

DET-MIN: Fiala onnistuu rystyllä

Ottawa Senators - Vancouver Canucks 5-2
Ensimmäisen kotiottelun paluunsa jälkeen pelannut Bobby Ryan nautti torstaista täysin rinnoin kaataessaan Vancouver Canucksin. Hän teki kolme Ottawan osumista ja ensimmäisen hattutemppunsa vuoden 2014 jälkeen. Canucks oli koko ajan iskuetäisyydellä, mutta Ryanin kaksi maalia ottelun loppuhetkillä lopettivat pyristelyt. Vierailijat saivat jälleen yhden maalin siirtorajan kynnyksellä hankitulta Tyler Toffolilta, joka on iskenyt nyt neljä kertaa kolmessa ottelussa.

OTT-VAN: Ryanin tunteikas kolmen maalin ilta

Nashville Predators - Calgary Flames 4-3 ja.
Mikael Granlund laski sekunnit tarkkaan kääntäessään Nashvillen tappion viime hetkellä voitoksi. Calgary oli Bridgestone Arenalla 3-2 johdossa varsinaisen peliajan viimeisellä peliminuutilla syntyneellä osumalla, kun Granlund iski. Tasoitus kirjattiin virallisesti aikaan 59.59,99, ja se saatteli pelin jatkoajalle. Sama mies huudatti hallia toistamiseen, kun jatkoaikaa oli takana vajaat puolitoista minuuttia. Näin Predators nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa ja nousi sarjataulukossa vain pisteen päähän Flamesista.
Granlund on nyt iskenyt 11 (7+4) tehopistettä 12 otteluun. Juuse Saros torjui Nashvillen maalilla 36 kertaa.
St. Louis Blues - New York Islanders 3-2 ja.
New York Islandersin erien loput kostautuivat Enterprise Centerissä. Islanders meni avauserässä 2-0 johtoon, mutta hukkasi karkumatkansa hitaasti illan edetessä. Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Brayden Schenn kavensi, toisen erän viimeistä edellisellä minuutilla Vince Dunn tasoitti. Blues voitti laukaustilaston ensimmäisen erän jälkeen lukemin 23-5, joten nousu olisi voinut huipentua aiemminkin. Kolmannessa erässä ei osunut kumpikaan, mutta jatkoajalla Colton Parayko laukoi lisäpisteen Bluesin tilille.
Islandersin Leo Komarov ei saanut tehopisteitä.
Winnipeg Jets - Washington Capitals 3-0
Connor Hellebuyck oli tyly isäntä Washington Capitalsille, joka oli aseeton Winnipeg-maalivahdin 34 torjunnan edessä ja jäi nollaan maaliin ensimmäisen kerran kahteen ja puoleen kuukauteen. Kotijoukkue otti pelin haltuunsa jo varhain Dmitri Kulikovin osumalla, joka pysyi sitkeästi taululla illan ainoana kolmanteen erään asti. Kyle Connor tuplasi johdon ja Mark Scheifele ratkaisi tyhjään maaliin. Patrik Laine jätti ottelun kesken ensimmäisessä erässä saatuaan kiekosta osuman jalkaansa. Päävalmentaja Paul Mauricen mukaan Laineen jalassa ei ole murtumaa, ja suomalaishyökkääjä matkustaa joukkueen mukana lauantaiseen otteluun Edmonton Oilersia vastaan.
Hellebuyck pelasi kauden viidennen nollapelinsä ja jakaa nollapelien tilastokärjen yhdessä Columbus Blue Jacketsin Elvis Merzlikinsin ja Vegas Golden Knightsin Marc-Andre Fleuryn kanssa.

WPG-WSH: Hellebuyckin nollapeli tuo Jetsille voiton

San Jose Sharks - New Jersey Devils 3-2 ja.
New Jersey Devils oli kierroksen viimeinen liian aikaisen johtoaseman uhri. Devils oli San Josessa 2-0 johdossa, mutta joutui tyytymään yhteen pisteeseen. Sharks nousi toisessa erässä tasoihin ja voitti lopulta jatkoajalla Logan Couturen osumalla.
Predatorsin Mikael Granlund ei itsekään ollut uskoa tarkkaa ajoitustaan. Kolmannen erän tasoitusmaali syntyi vain yksi sekunnin sadasosa ennen virallista loppua.
- En tiennyt yhtään, että tuliko se riittävän ajoissa. Yritin heti vain löytää jonkun ruudun, josta näkisin, kelpuutetaanko se. Onneksi kelpuutettiin, mutta kyllähän siinä hermoili, koska en tiennyt ollenkaan. Kuulin vain summerin, Granlund sanoi.
Flamesin penkillä hetki sai ilmeet vakaviksi.
- Millimetrien marginaalit. Pitää pelata loppuun asti. Otamme pisteen kuitenkin mieluusti mukaan ja olemme tyytyväisiä noin 98 prosenttiin tästä ottelusta, Calgaryn päävalmentaja Geoff Ward totesi.