finnish roundup 0227

Colorado Avalanchen suomalaistähti Mikko Rantanen on taas saanut kiinni pisteiden tekemisen juonesta. Helmikuun alkupuolella tehottomasti esiintynyt suomalainen kiristi tahtiaan mukavasti kuun loppua kohti ja on tehnyt viiteen viime peliin tehot 3+2. Etunimikaima Mikko Koskisella sen sijaan ei ollut yhtä hyvä ilta, kun Edmonton Oilers jäi Toronto Maple Leafsin jalkoihin.

Colorado Avalanche - Vancouver Canucks 3-2 vl.
Mikko Rantanen kasvatti kauden pistelukemansa 81:een, kun hän teki Avalanchen 2-1 maalin avauserän lopussa ylivoimalla. Maalittoman toisen erän jälkeen Canucks punnersi tasoihin kolmannen erän lopussa, kun Josh Leivo tasoitti pelin. Voittolaukauskilpailussa Rantanen nosti Avalanchen tasoihin ja Carl Söderberg niittasi ratkaisun.

COL-VAN: Rantanen viimeistelee rystyltä

Toronto Maple Leafs - Edmonton Oilers 6-2
Kasperi Kapanen pääsi jälleen pisteille, kun hän syötti Andreas Johnssonin 3-1 maalin. Maple Leafs otti lopulta vakuuttavan voiton Mitch Marnerin (1+2), Johnssonin (2+0), Patrick Marleaun (1+1), John Tavaresin (1+1) ja William Nylanderin (1+1) johdolla. Oilersin suomalaismaalivahti Mikko Koskiselle ottelu oli painajaismainen, kun Marner, Johnsson ja Nylander rokottivat reilun kolmen minuutin sisällä toisen erän alkupuolella. Koskinen jätti kaukalon 1-4 tilanteessa. Hänelle ehti kertyä 12 torjuntaa. Tilalle vaihdettu Anthony Stolarz torjui 18 laukausta.

TOR-EDM: Kapanen syöttää, Johnsson viimeistelee

New Jersey Devils - Calgary Flames 1-2
Flamesin vieraskiertue jatkui voittotunnelmissa, kun joukkue kukisti Devilsin. Voitto oli Läntisen konferenssin kärkijoukkueelle jo seitsemäs peräkkäinen. Flamesin maalintekijät olivat Elias Lindholm ja Mark Giordano, jotka osuivat toisessa erässä. Kevin Rooney teki Devilsin kavennuksen alivoimalla. Pudotuspelihaaveensa haudannut Devils sai lisää huolia, kun puolustaja Mirco Müller loukkaantui törmättyään pää edellä laitaan kolmannessa erässä. Loukkaantumisestaan toipunut Sami Vatanen palasi kaukaloon kuukauden poissaolon jälkeen ja kellotti Devilsin takalinjoilla peliajan 22.12.

NJD-CGY: Giordano menee alueelle ja tekee maalin

New York Rangers - Tampa Bay Lightning 3-4 ja.
Lightning teki seuraennätyksensä, kun se otti kymmenennen peräkkäisen voiton. Ratkaisijana toimi puolustaja Victor Hedman, joka viimeisteli voittomaalin jatkoajalla. Varsinaisella peliajalla Lightning johti ottelua kahteen otteeseen kahdella maalilla. Rangersin kiri kantoi tasoihin asti toisessa erässä, kun Jimmy Vesey ja Boo Nieves tekivät maalit. Vesey sai syöttöpisteen Mika Zibanejadin 1-2 kavennukseen ja vietti kahden pisteen iltaa. Lightningin ahneimmat olivat Hedman (1+1), Steven Stamkos (0+2) ja pistepörssin kärkimies Nikita Kutsherov (0+3).

NYR-TBL: Kutsherov syöttää Johnsonin maalin

ago Blackhawks 3-4
Kaksi osumaa iskenyt Alex DeBrincat hääri Blackhawksin tehomiehenä. Hän teki ottelun avausmaalin toisen erän alussa ylivoimalla. Kolmannen erän loppupuolella DeBrincat tasoitti pelin 3-3:een. Blackhawksin sankariksi nousi Patrick Kane, joka teki voittomaalin vain 17 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

ANA-CHI: Kane osuu, kun 16 sekuntia on jäljellä

Maple Leafsin Andreas Johnsson on tehnyt viisi maalia kuudessa viime ottelussa.
- Minulla on ollut muutama vetopaikka, ja kiekot ovat menneet maaliin. Se tuntuu hyvältä. Ei tämä tule jatkumaan samalla tehokkuudella, mutta jatkan hommien tekemistä ja yritän tehdä lisää maaleja, Johnsson kertoi.
Flamesin päävalmentaja Bill Peters oli tyytyväinen joukkueensa vieraspelaamiseen.
- Pelaamme kiekollisesti tähän asti parasta peliämme vieraissa. Voimme pelata vielä enemmänkin kiekolla ja maalia kohti, mutta olemme jo nyt pelanneet hyvin. Joukkue tietää, miten pelata johtoasemassa ja paketoida homma kolmannessa erässä, Peters kertoi.