NSH-PIT: Riikola nostaa kiekon yläkulmaan

Pittsburgh Penguinsin suomalaispuolustaja Juuso Riikola teki kauden ensimmäisen maalinsa, kun hän vietti kahden pisteen iltaa Nashville Predatorsia vastaan pelatussa ottelussa. Patrik Laine kunnostautui jälleen syöttelijänä ja pohjusti kaksi Winnipeg Jetsin maalia.

Nashville Predators - Pittsburgh Penguins 2-5
Puolustaja Juuso Riikola hääri Penguinsin tehomiehenä, kun hän tarjoili syötön Dominik Simonin 1-0 maaliin ja viimeisteli itse 5-1 maalin. Predatorsin maalivahti Pekka Rinne (3 torjuntaa) jätti pelin kesken ajassa 14.50, kun Penguins yllätti hänet kolmannen kerran. Rinteen tilalle luistellut Juuse Saros torjui 17 laukausta, mutta joutui antautumaan kaksi kertaa toisessa erässä. Predatorsin Mikael Granlund jäi pisteittä ja plus-miinuslukemaan -2.
Winnipeg Jets - St. Louis Blues 4-5 ja.
David Perron (1+1) ratkaisi Central-divisioonan huippuottelun Bluesin eduksi jatkoajalla. Joukkueen tehomiehiin lukeutuivat myös Jaden Schwartz (0+3) ja Tyler Bozak (2+0). Jetsin Patrik Laine nappasi kaksi syöttöpistettä, kun hän oli mukana Kyle Connorin (2+0) tekemässä 2-2 tasoituksessa ja Blake Wheelerin 4-4 tasoituksessa. Wheelerin maali syntyi 1.14 ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

WPG-STL: Perron sooloilee voittomaalin jatkoajalla

New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs 4-5 ja.
Kasperi Kapanen onnistui maalinteossa 11 ottelun tauon jälkeen ja iski joulukuun ensimmäisen maalinsa. Hän viimeisteli Maple Leafsin 3-2 johto-osuman toisen erän alussa. Devils nousi vielä tasoihin ja ohi Kyle Palmierin (1+2) sekä Jesper Brattin (1+2) osumilla, mutta Maple Leafs venytti pelin jatkoajalle John Tavaresin (1+2) kolmannen erän maalilla.
Maple Leafsin William Nylander (1+2) sai nimiinsä voittomaalin onnekkaasti jatkoajalla, kun hän menetti kiekon ja Damon Severson möhli pelivälineen Devilsin omaan maaliin. Devilsin suomalaispuolustaja Sami Vataselle kertyi yksi syöttöpiste, kun hän alusti toisen erän alussa Nico Hischierin (1+2) kanssa Nikita Gusevin 2-2 tasoituksen.
New York Rangers - Carolina Hurricanes 5-3
Hurricanesin Sebastian Aho (1+0) ja Teuvo Teräväinen (0+1) lihottivat jälleen pistetilejään, mutta eivät onnistuneet kannattelemaan joukkuettaan voittoon. Rangersin Mika Zibanejad (2+1) ja Artemi Panarin (1+2) viettivät kolmen tehopisteen iltaa ja vauhdittivat joukkueensa peliä Chris Kreiderin (1+1) kanssa kolmella maalilla toisessa erässä. Rangersin Kaapo Kakko jäi pisteittä.
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets 2-1 ja.
Joonas Korpisalo (34 torjuntaa) piti Blue Jacketsin maalin koskemattomana yli kahden erän ajan, mutta joutui antautumaan kolmannen erän alkupuolella. Carl Hagelin iski Capitalsille 1-1 tasoituksen ja venytti pelin jatkoajalle. Ratkaisijaksi nousi T.J. Oshie, joka viimeisteli voittomaalin.

WSH-CBJ: Oshie tekee ylivoimamaalin jatkoajalla

Buffalo Sabres - Boston Bruins 0-3
Jaroslav Halak poimi Bruinsin maalilla 26 torjuntaa ja nollasi Sabresin. Patrice Bergeron vietti kahden maalin iltaa jo kolmannessa peräkkäisessä ottelussa, kun hän teki Bruinsin 1-0 ja 2-0 maalit. Brad Marchand rohmusi kolme ja David Pastrnak kaksi syöttöpistettä.
Colorado Avalanche - Minnesota Wild 4-6
Avalanchen vaikeudet jatkuivat, kun se kärsi kolmannen tappion neljään otteluun. Colorado siirtyi kolmannen erän alussa vielä 4-3 johtoon Matt Calvertin maalilla, mutta Mats Zuccarello, Victor Rask ja Ryan Suter nostivat osumillaan Minnesotan voittoon. Wildin kapteeni Mikko Koivu oli sivussa loukkaantumisen vuoksi. Avalanchen Mikko Rantanen merkkautti yhden syöttöpisteen, mutta Joonas Donskoi jäi pisteittä.
Chicago Blackhawks - New York Islanders 5-2
Robin Lehner torjui 38 laukausta Blackhawksin maalilla ja voiton entisestä joukkueestaan ensimmäisessä kohtaamisessa. Chicago iski terävästi avauserän puolivälin tienoilla, kun Dennis Gilbert, Dominik Kubalik ja Alex DeBrincat tekivät maalit reilun neljän minuutin sisällä ja nostivat joukkueensa 0-1 tilanteesta 3-1 johtoon. Päätöserän alussa Jonathan Toews ja Matthew Highmore murjoivat Islandersia maaleillaan. Blackhawksin Olli Määttä jäi pisteittä. Leo Komarov ei ollut Islandersin kokoonpanossa.

CHI-NYI: Toews yllättää Varlamovin

Edmonton Oilers - Calgary Flames 1-5
Flames pommitti Oilersin Mikko Koskisen vaihtoon ajassa 36.54, kun suomalainen joutui antautumaan neljännen kerran. Koskiselle kertyi 20 torjuntaa, ja hänet korvannut Mike Smith torjui kuusi kertaa. Andrew Mangiapane kunnostautui Flamesin tehomiehenä ja teki pisteet 1+2.
Anaheim Ducks - Vegas Golden Knights 4-3
Adam Henrique, Cam Fowler (1+1) ja Max Comtois tekivät toisessa erässä maalit Ducksille, ja Devin Shore tukevoitti johtoa kolmannen erän puolivälissä. Nate Schmidt piti Golden Knightsin toiveet elossa maaleillaan, mutta kavennukset syntyivät liian myöhään ajassa 58.08 ja 59.54.
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 2-3 ja.
Kings tarjosi hyvän kirin kolmannessa erässä, missä Martin Frk viimeisteli kaksi maalia. Maaleista toinen syntyi vain puolisentoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jatkoajalla Jeff Carter ratkaisi pelin Kingsille.
Predatorsin kapteeni Roman Josi puolusti maalivahti Pekka Rinnettä, joka vaihdettiin pois maalilta avauserässä.
- Se oli herätys. Meidän täytyy olla parempia. Vastustaja teki suurimman osan maaleistaan maalivahtiemme edestä. Meidän täytyy puolustaa paremmin maalimme edustalla, Josi ruoski alakertaa Predatorsin tiedotteessa.
Devilsin Damon Severson oli harmistunut, kun hän teki oman maalin Mackenzie Blackwoodin selän taakse.
- Se oli harmiton tilanne, ja minä yritin vain suojata kiekkoa. Sitten tapahtuikin vahinko, ja kiekko meni omaan maaliin. Maalivahtimme ei odottanut minulta tuollaista liikettä, Severson kertasi pelin jälkeen.