WPG-TOR

Kasperi Kapanen jatkoi vahvaa pelivirettään ja teki voittomaalin kolmannen erän lopussa, kun Toronto Maple Leafs kukisti Winnipeg Jetsin. Voitosta huolimatta Toronton ilta sai synkkiä sävyjä, kun tähtisentteri Auston Matthews loukkasi olkapäänsä.

Mikko Koivun ja Mikael Granlundin Minnesota Wild otti viidennen peräkkäisen voittonsa. Colorado Avalanchen Mikko Rantanen syötti yhden osuman ja vankisti johtoaan NHL:n pistepörssin kärjessä.
Toronto Maple Leafs - Winnipeg Jets 3-2
Maple Leafsin keskushyökkääjä Auston Matthews loukkasi olkapäänsä toisessa erässä ja joutui jättämään leikin kesken. Ykköstähden loukkaantuminen sai vaahteranlehdet sisuuntumaan. Nazem Kadri kavensi päätöserän alussa, ja Jake Gardiner tasoitti erän loppupuolella. Maple Leafs iski uudestaan jo 26 sekunnin kuluttua, kun Kasperi Kapanen teki johtomaalin. Kapasen kauden kuudes maali syntyi vajaat kolme minuuttia ennen loppua.
Jetsin Patrik Laine jäi maaleitta ja tehopisteittä jo viidennessä ottelussa peräkkäin, joten ensi viikolla Suomessa pelattaviin Global Series -otteluihin jää paljon näytettävää.

TOR-WPG: Gardiner ja Kapanen osuvat 26 sekunnissa

Minnesota Wild - Colorado Avalanche 3-2
Pistepörssin kärkisijasta taisteleva Mikko Rantanen onnistui kasvattamaan saldoaan vasta varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, kun hän alusti Gabriel Landeskogin 2-3 kavennusmaaliin. Ottelun suomalaistähtenä loisti Mikael Granlund (1+1), joka pääsi pisteiden makuun jo seitsemännessä ottelussa peräkkäin. Granlund teki toisessa erässä 1-1 tasoituksen ja pohjusti päätöserässä Eric Staalin 2-1 maalin. Wildille voitto oli viides peräkkäinen. Mikko Koivu jäi pisteittä.

MIN-COL: Granlund taistelee kiekon maaliin

Philadelphia Flyers - New York Islanders 1-6
Leo Komarov teki ottelun avausmaalin ja iski alkutahdit Islandersin murskavoitolle. Joukkueen tehomies oli pisteet 1+3 rohmunnut Anders Lee. Brock Nelson teki kaksi maalia. Flyersille tappio oli kolmas peräkkäinen. Jori Lehterä teki joukkueen ainoan maalin, kun hän kavensi 1-3:een toisessa erässä. Islandersin Valtteri Filppula jäi pisteittä.
Nashville Predators - Edmonton Oilers 3-5
Mikko Koskinen pääsi Oilersin tolppien väliin, pysäytti kiekon 24 kertaa ja torjui ensimmäisen NHL-voittonsa sitten vuoden 2011. Predatorsin Filip Forsberg kiusasi Koskista kolmella osumalla ja kasvatti kauden maalinsaldonsa kymmeneen. Oilersin pelaajista Drake Caggiula ja Leon Draisaitl pystyivät kumpikin yllättämään Predatorsin suomalaismaalivahti Juuse Saroksen kaksi kertaa. Sarokselle kertyi 30 torjuntaa. Miikka Salomäki ei ollut Predatorsin eikä Jesse Puljujärvi Oilersin kokoonpanossa.

NSH-EDM: Forsberg tekee kolme maalia Predatorsille

Arizona Coyotes - Tampa Bay Lightning 7-1
Antti Raanta pysäytti 29 Lightningin laukausta ja kirjautti maukkaan voiton. Coyotesilla ei ollut samanlaisia vaikeuksia vastustajan maalivahdin ohittamisessa, vaan verkko heilui Louis Dominguen takana seitsemän kertaa. Kojoottilaumasta pisteille pääsi 12 pelaajaa, joista Michael Grabner teki kaksi maalia alivoimalla.
Vancouver Canucks - Pittsburgh Penguins 0-5
Penguins jätti Canucksin aseettomaksi ja rallatteli murskavoittoon Jevgeni Malkinin (2+1) ja Sidney Crosbyn (2+0) johdolla. Myös suomalaispuolustaja Olli Määttä pääsi pisteille, kun hän alusti Phil Kesselin avausmaalin. Casey DeSmith torjui Penguinsin maalilla 29 kertaa. Canucksin suomalaishyökkääjä Markus Granlund häätyytteli DeSmithiä kahdella laukauksella.

VAN-PIT: Crosby yllättää Markströmin rystyllä

New Jersey Devils - Florida Panthers 3-2
Panthers joutui pitkälle matkalle kohti Suomea tappio niskassaan. Kissapedot laukoivat kohti Keith Kinkaidin vartioimaa Devilsin maalia 37 kertaa, mutta yllättivät jenkkiveskarin vasta kolmannessa erässä. Mike Mathesonin kavennus syntyi viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, ja Mike Hoffman iski vielä 15 sekuntia ennen loppua. Maalit olivat laiha lohtu, kun Devils ehti ensin rokottaa Kyle Palmierin, Taylor Hallin ja Blake Colemanin täysosumilla. Devilsin suomalaispuolustaja Sami Vatanen kellotti joukkueensa isoimmat peliminuutit 25.03 ja jäi kaksi pykälää plussan puolelle. Panthersin Aleksander Barkov ja Juho Lammikko jäivät molemmat pisteittä.
Calgary Flames - Washington Capitals 3-4 vl.
Capitals hukkasi varsinaisella peliajalla kahden maalin johdon ja vielä sen jälkeen maalin johdon, kun Matthew Tkachuk nosti Flamesin tasoihin puolisentoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Voittolaukauskilpailu ratkesi neljännessä parissa, kun Nicklas Bäckström osui. Capitalsin Pheonix Copley torjui 27 kertaa ja nappasi NHL-uransa ensimmäisen voiton. Kolmannen peräkkäisen tappionsa kärsineen Flamesin suomalaispuolustaja Juuso Välimäki pelasi 11.33.
Boston Bruins - Montreal Canadiens 0-3
Carey Price torjui 33 kertaa, piti maalinsa puhtaana ja otti NHL-uransa 290. voiton Canadiensin maalilla. Hän nousi yksin toiselle sijalla seuran voittotilastossa ja ohitti Patrick Royn. Jacques Planteen on matkaa 24 voittoa. Artturi Lehkonen rohmusi kaksi syöttöpistettä, kun hän oli mukana Max Domin 2-0 ja Jordie Bennin 3-0 maaleissa. Jesperi Kotkaniemi ja Joel Armia jäivät pisteittä. Kotkaniemelle ottelu oli kauden kymmenes, joten Canadiens on pitämässä nuorukaisen riveissään loppukauden ajan. Tuukka Rask torjui Bruinsin maalilla 20 kertaa.

BOS-MTL: Price torjuu Nordströmin yrityksen

Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres 5-4 ja.
Blue Jackets menetti kolmannessa erässä kahden maalin johdon, mutta jatkoajalla joukkueen sankariksi nousi Artemi Panarin. Venäläinen teki voittomaalin, minkä lisäksi hänelle kertyi varsinaiselta peliajalta pisteet 1+1. Cam Atkinson mässäili pistein 2+1. Suomalaiset Markus Hännikäinen ja Markus Nutivaara sekä Sabresin Rasmus Ristolainen jäivät pisteittä. Joonas Korpisalo torjui Blue Jacketsin maalilla 34 kertaa.
St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 7-3
Blackhawksin Patrick Kane (2+1) ja Artem Anisimov (1+2) viettivät kolmen tehopisteen iltaa, ja Henri Jokiharju nappasi yhden syöttöpisteen, mutta nuo eivät riittäneet laajalla rintamalla onnistunutta Bluesia vastaan. Kolmetoista kenttäpelaajaa pääsi pisteille, kun Blues latoi seitsemän täysosumaa. Zach Sanford (1+2), Ryan O'Reilly (1+2) ja Alex Pietrangelo (1+2) olivat Bluesin pisterohmut.

STL-CHI: Tarasenko osuu tolpan kautta

Oilersin Mikko Koskinen voitti suomalaismaalivahtien taistelussa Predatorsin Juuse Saroksen. Koskisen peliesitys herätti huomiota myös Predatorsin pelaajien keskuudessa.
- Haluamme laukoa jokaisessa ottelussa paljon, ja meillä oli runsaasti paikkoja. Vastustajan maalivahti (Koskinen) oli hyvä. Emme käyttäneet paikkojamme emmekä puolustaneet riittävän hyvin, kun vastustaja sai paikkansa. Meidän pitäisi puolustaa paremmin Juusen maalin edessä, mutta emme tehneet niin, Predatorsin puolustaja Roman Josi tuumi tiedotteessa.
Bruinsin Patrice Bergeron ihmetteli joukkueensa kesyä peliesitystä, ja hänen mukaansa Canadiensin Carey Price sai nollapelinsä helpolla.
- Hänen edessään ei ollut liikennettä. Hän on loistava maalivahti, mutta en usko hänen hommansa olleen kovin vaikea tänään, omiinsa pettynyt Bergeron tuumi.