LaineStars

Winnipeg Jetsin suomalaislaituri Patrik Laine laukoi kauden 30. maalinsa Dallas Starsia vastaan pelatussa ottelussa. Laineesta tuli Mikko Rantasen, Aleksander Barkovin ja Sebastian Ahon jälkeen kauden neljäs suomalainen, joka on saavuttanut 30 maalin rajan. Neljä suomalaista NHL-pelaajaa ei ole koskaan aiemmin yltänyt samalla kaudella 30 maaliin.

Winnipeg Jets - Dallas Stars 2-5
Laine ei kuitenkaan pystynyt auttamaan joukkuettaan voittoon. Hän kavensi pelin kolmannessa erässä ylivoimalla 2-4:ään. Suomalaiset vauhdittivat Starsin karkumatkaa, kun Esa Lindell viimeisteli toisessa erässä ottelun avausmaalin ja Miro Heiskanen pohjusti Tyler Seguinin (2+0) 4-0 maalin kolmannen erän puolivälissä. Myös Radek Faksa vietti kahden maalin iltaa.

WPG-DAL: Laine laukoo suoraan syötöstä 30. maalinsa

Minnesota Wild - Nashville Predators 0-1
Ryan Johansenin avauserässä tekemä alivoimamaali ja Juuse Saroksen 29 torjuntaa riittivät tuomaan voiton Predatorsille, joka jatkaa taisteluaan Central-divisioonan voitosta. Saros joutui hikoilemaan erityisesti toisessa ja kolmannessa erässä, joissa hän torjui 13 ja 11 laukausta. Predatorsin Mikael Granlund laukoi kolmesti kohti Wildin maalia, mutta ei onnistunut yllättämään entistä joukkuetoveriaan Devan Dubnykia (18 torjuntaa).

MIN-NSH: Saros torjuu Greenwayn rebound-yrityksen

New Jersey Devils - Buffalo Sabres 3-1
Sabres törmäsi Devilsin maalivahti Cory Schneideriin ja kärsi 12. peräkkäisen vierastappionsa. Devils-veskari torjui 45 laukausta. New Jerseyn maalintekijät olivat Blake Coleman, Pavel Zacha ja loppulukemat tyhjään maaliin viimeistellyt Miles Wood. Sabresin suomalaispakki Rasmus Ristolainen jäi pisteittä. Sami Vatanen ei ollut Devilsin kokoonpanossa.

NJD-BUF: Reinhart yllättää Schneiderin

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 2-5
Penguins kiristi otettaan Metropolitan-divisioonan kärkitaistelussa, kun se voitti Rangersin. Penguins oli avauserässä tappiolla 0-2, mutta Nick Bjugstad käynnisti kirin. Justin Schultz viimeisteli toisessa erässä tasoituksen, ja Matt Cullen sekä Teddy Blueger (2+0) johdattivat joukkueensa karkumatkalle. Olli Määttä ja Juuso Riikola eivät olleet Penguinsin kokoonpanossa.
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 7-5
Maple Leafs upotti Panthersin pudotuspelihaaveita John Tavaresin johdolla. Tavares viimeisteli joukkueensa 3-0, 4-1, 5-2 ja 6-2 maalit. Maple Leafs kavensi eronsa Atlantic-divisioonan toiseen sijaan viiteen pisteeseen. Maple Leafsin Kasperi Kapanen nappasi syöttöpisteen Patrick Marleaun 1-0 maaliin. Panthersin Aleksander Barkov alusti Jonathan Huberdeaun 3-6 kavennuksen, mutta joukkuetoveri Henrik Borgström jäi pisteittä.

TOR-FLA: Tavaresin ensimmäinen neljän maalin ilta

Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 5-4
Tehokas kolmas erä toi Lightningille voiton Atlantic-divisioonan kärkiottelussa. Victor Hedman viimeisteli erän alussa 3-4 kavennuksen, Nikita Kutsherov tasoitti erän puolivälin jälkeen, ja Anthony Cirelli yllätti Tuukka Raskin (23 torjuntaa) varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Tampan tehomies oli Steven Stamkos, joka teki kaksi maalia avauserässä ja syötti Hedmanin sekä Kutsherovin kolmannen erän maalit.

TBL-BOS: Cirelli laukoo kiekon maaliin one-timerilla

St. Louis Blues - Vegas Golden Knights 3-1
Golden Knightsilla oli mahdollisuus varmistaa pudotuspelipaikka, mutta joukkue ei siihen pystynyt. Blues karkasi toisessa erässä Ryan O'Reillyn maalilla, ja Zach Sanford viimeisteli loppulukemat kolmannen erän alussa. Blues vahvisti otettaan pudotuspelipaikasta, kun se otti viidennen voiton kuudesta viime ottelusta.
Calgary Flames - Los Angeles Kings 0-3
Kings yllätti Flamesin, joka ei onnistunut kasvattamaan johtoaan Pacific-divisioonassa. Jack Campbell torjui Kingsin maalilla peräti 42 kertaa. Derek Forbort teki ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä. Jonny Brodzinski tuplasi johdon kolmannen erän puolivälin jälkeen. Tyler Toffoli viimeisteli loppulukemat nelisen minuuttia ennen loppua.

CGY-LAK: Campbell pitää maalinsa puhtaana

San Jose Sharks - Detroit Red Wings 2-3
Red Wings yllätti Sharksin, jonka asemaa tappio ei kuitenkaan heikentänyt, koska myös saman divisioonan Flames ja Golden Knights hävisivät. Red Wings karkasi Dylan Larkinin, Andreas Athanasioun ja Christoffer Ehnin maaleilla. Evander Kane ja Tomas Hertl tekivät Sharksin kavennukset kolmannessa erässä. Joonas Donskoi jäi pisteittä.
Patrik Laine ei ollut tyytyväinen Jetsin suoritukseen.
- Peli ei ollut hyvä meiltä. Emme voi pelata näin. Mielestäni me vain odotimme pelin tulevan luoksemme, mutta ei se niin mene. Meidän pitää taistella jokainen tilanne eikä antaa vastustajalle mitään, Laine ruoski.
Penguinsin kahden maalin mies Teddy Blueger luotti koko ajan siihen, että joukkue voi nousta kahden maalin takaa voittoon.
- Tiedämme, että meillä on tulivoimaa ja voimme nousta tasoihin. Se ei ollut ensimmäinen kerta, kun olemme olleet takaa-ajajina. Jatkoimme vain puskemista eteenpäin, puskimme toinen toisiamme eteenpäin ja pääsimme mukaan peliin, Blueger tuumi.