PrimoLysenkov

Pudotuspelihaaveensa haudannut Los Angeles Kings säikäytti sarjakärki Tampa Bay Lightningia, mutta joutui lopulta taipumaan. Voitto nosti Tampan jo 100 sarjapisteeseen. Lightning on kautta aikain vasta neljäs NHL-joukkue, joka saavuttaa merkkipaalun enintään 63 ottelussa.

Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings 4-3 vl.
Tampa voitti jo yhdeksännen kerran peräkkäin. Lightning johti toisen erän alussa jo 2-0, mutta Kings käänsi asetelman päälaelleen kolmella peräkkäisellä osumalla. Tehohetki ei riittänyt sinetöimään vierasvoittoa, vaan J.T. Miller tasoitti vielä vajaat kahdeksan minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Voittolaukauskilpailussa pidemmän korren vetivät isännät Steven Stamkosin ja Nikita Kutsherovin maaleilla. Kings kärsi kahdeksannen peräkkäisen tappion, mikä on seuran pisin tappoputki yli 11 vuoteen.

TBL-LAK: Kutsherov onnistuu voittolaukauskilpailussa

New Jersey Devils - Montreal Canadiens 2-1
Maalinteon tuska maksoi Montrealille voiton Prudential Centerissä. Devils teki voittoon tarvitut maalit jo varhain, kun Nathan Bastian ja Kurtis Gabriel onnistuivat. Montreal nousi voittokamppailuun Paul Byronin kaventaessa alivoimalla, mutta ei kyennyt ohittamaan 34 kertaa torjunutta Cory Schneideria enää toistamiseen.
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 5-3
Toronto toipui heikosta alustaan. Sabres johti Jack Eichelin osumalla toisen erän alussa, mutta seuraavat neljä osumaa olivat isäntien käsialaa. Kasperi Kapanen katkaisi Buffalon kirin pari minuuttia ennen loppusummeria hyödyntäessään katkon alivoimalla. Suomalainen polki väkisin läpiajoon ja viimeisteli kamppailun viimeisen osuman. Rasmus Ristolainen syötti yhden Sabresin maaleista.

TOR-BUF: Kapanen ei erehdy läpiajosta

Nashville Predators - Edmonton Oilers 3-2 vl.
Leon Draisaitl oli piikkinä Nashvillen lihassa, mutta ei kyennyt yksin ratkaisemaan kamppailua Oilersin eduksi. Saksalaishyökkääjä teki Edmontonin molemmat maalit - yhden alivoimalla ja toisen ylivoimalla - matkalla voittolaukauskilpailuun. Siellä hän kuitenkin oli yksi epäonnistuneista laukojista, kun taas Predators pystyi tekemään tarvittavat maalit.
Colorado Avalanche - Florida Panthers 3-4 ja.
Avalanche rikkoi kuparisen toisen erän alussa ja uhkasi mennä menojaan, kun Mikko Rantanen muutti lukemiksi jo 2-0. Se kuitenkin herätti Floridan, joka iski kahdesti erän loppuhetkillä nousten tasoihin. Colorado johti vielä kolmannenkin kerran, mutta joutui lopulta taipumaan. Kolmen pisteen iltaa viettänyt Mike Hoffman (1+2) tasoitti ja teki sitten jatkoajalla esityön Aaron Ekbladin ratkaisumaaliin.

COL-FLA: Rantanen pyssyttää kiekon ohi Luongon

Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 4-0
Anaheim Ducksin alakulo sai jatkoa, kun Jacob Markström nollasi kalifornialaiset kotona. Vancouverille voittoon olisi riittänyt jo Nikolai Goldobinin yhdeksännen minuutin maalikin, mutta Canucks ennätti kaunistelemaan lukemia. Bo Horvat oli illan tehomies kahdella osumallaan.
Molemmat New Jersey Devilsin maalintekijät olivat ihmeissään onnistumisistaan. Bastianille maali oli NHL-uran ensimmäinen, Gabrielille vasta toinen. Kummallekin erityisen lisäarvon toi nimenomaan Carey Pricen kaltaisen huippuvahdin ohittaminen.
- Tuntuu uskomattomalta osua häntä vastaan. Se oli vieläpä maali, joka syntyi kovan työn kautta ja tuntuu erityisen hyvältä, siksi tuuletinkin niin rajusti. En nähnyt kunnolla ensimmäisen maalini syntyä, joten voittomaali isossa ottelussa Montrealia vastaan on upeaa, Gabriel hehkutti.

NSH-EDM: Draisaitlin avausmaali