VGK-COL: Bellemare rokottaa nopeasti

Perjantain ottelukierros oli pääsääntöisesti vierasjoukkueiden juhlaa, ja yhtä lukuun ottamatta kaikissa otteluissa mätettiin vähintään viisi maalia. Useiden joukkueiden putket, sekä hienommat että huonommat, saivat jatkoa.

Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche 1-6
Colorado tarjoili Vegasille harvinaisen selkäsaunan palatessaan voittojen tielle. Ilman Mikko Rantasta pelannut Avalanche ei todellakaan kärsinyt pelätyistä maalintekovaikeuksista, vaan meni johtoon heti ensimmäisellä peliminuutilla.
Ratkaisevaksi osoittautui toinen erä, jossa Avalanche osui kolme kertaa. Nazem Kadrin illan toisen maalin siirtäessä Coloradon jo 4-1 johtoon Vegas vaihtoi maalivahtia herätelläkseen omiaan, mutta turhaan.
Kadrin lisäksi tehokkaalla pelipäällä oli Pierre-Edouard Bellemare, joka piiskasi entistä seuraansa kolmella pisteellä. Kaksi osumaa syöttäneestä Nathan MacKinnonista puolestaan tuli Avalanchen seurahistorian ensimmäinen pelaaja, joka on aloittanut kauden kymmenen ottelun pisteputkella.
New Jersey Devils - Arizona Coyotes 3-5
Devilsin kahden maalin johto muuttui paperiksi Arizonan kiriessä voittoon. Kahdessa edellisessä pelissä NHL-uransa ensimmäisen pisteen ja maalin kirjauttanut Jack Hughes intoutui vauhtiin päästyään nyt kolmen pisteen iltaan, joka ei silti riittänyt kartuttamaan Devilsin pottia.
Hughes syötti Sami Vatasen iskemän avausmaalin ja tuplasi sitten johdon ylivoimalla Vatasen toimiessa vuorostaan syöttäjänä. Vatanen on tehnyt pisteitä kolmessa neljästä viime ottelusta. Toisessa erässä Hughes alusti Pavel Zachan 3-2-maalin.

Coyotes ei kuitenkaan päästänyt isäntiä karkuun vaan onnistui jopa alivoimalla pysyäkseen iskuetäisyydellä. Oliver Ekman-Larssonin 3-3 osuma saatteli joukkueet päätöserään tasatilanteessa, jonka rikkoi Barrett Hayton uransa ensimmäisellä NHL-maalilla. Clayton Keller sinetöi loppulukemat tyhjään maaliin. Arizonan maalivahti Antti Raanta torjui voitossa 32 kertaa.
Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks 4-1
Tehokas loppu oli ratkaiseva ero Toronton voitossa. Sharks johti ottelua pitkään Kevin Labancin maalilla, mutta Jake Muzzin tasasi puntit kolme sekuntia ennen toisen erän loppua.
San Jose antoi isännille lukuisia tilaisuuksia mennä johtoon, mutta Maple Leafs muun muassa hukkasi viisi ylivoimatilannettaan. Scotiabank Arenan 19 102 katsojaa saivat haluamansa vasta, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilut viisi minuuttia. Morgan Rielly oli jälleen omiensa sankari tehdessään ratkaisevan 2-1 maalin William Nylanderin syötöstä.

TOR-SJS: Rielly iskee rannelaukauksella

Sharksin kiri ei tuottanut tulosta, vaan Toronto sai vielä kaunistella lukemia. Mitch Marner syötti kaksi maalia 18 sekunnissa isäntien marssiessa voittoon.
Detroit Red Wings - Buffalo Sabres 0-2
Detroitin vaikeudet jatkuivat seitsemännellä peräkkäisellä tappiolla. Tällä kertaa Red Wings tuskaili kaikilla osa-alueilla Linus Ullmarkin pelatessa komean 41 torjunnan nollapelin. Sabresilla oli alla tappio, eikä se ole hävinnyt tällä kaudella vielä kertaakaan kahdesti peräkkäin. Jake McCaben ja Sam Reinhartin osumat takasivat, että niin ei käynyt nytkään.
Detroit on tehnyt seitsemässä tappiossaan yhteensä vain yhdeksän maalia, ja viimeistelemiseen liittyvä tuska oli nähtävillä perjantain kamppailussa. Tilanteet jäivät pelkiksi tilastoiksi, ja Ullmark napsi koppia kopin perään. Ruotsalaismaalivahti kirjautti pelkästään kolmannessa erässä 21 torjuntaa.

DET-BUF: Ullmarkin 41 torjunnan nollapeli

Ottawa Senators - New York Islanders 2-4
Nick Leddy johdatti Islandersin jo kuudenteen peräkkäiseen voittoon. Puolustaja keräsi illan aikana kolme tehopistettä, mukana rangaistuslaukauksesta tehty maali.
Leddyn kaksi osumaa avittivat Islandersin 2-1 johdossa toiseen erään, jossa se ohitti Anders Nilssonin kahdesti 70 sekunnissa. Tehohetki sai Senatorsin vaihtamaan maalivahtia ja tulistumaan muutenkin, mutta seurauksena oli energiaryöpyn ja kavennuksen sijaan vain rangaistuksia. Isännät pääsivät vihdoin lähemmäs kolmannessa erässä Tyler Ennisin ylivoimamaalilla, mutta liian myöhään. Tappio oli Senatorsin viides kuudesta viime ottelusta.

OTT-NYI: Leddy upottaa rystylaukauksen puikoista

Vancouver Canucks - Washington Capitals 5-6 vl.
Washington Capitals järjesteli illan huimimman nousun kivutessaan neljän maalin takaa-ajoasemasta voittoon. Vancouver teki toisessa erässä kolme maalia ja eteni 5-1 johtoon, mutta ei kyennyt puolustamaan etumatkaansa.
Jevgeni Kuznetsov osui Capitalsille kahdesti. Hän laukoi 2-5 kavennuksen sekunti ennen toisen erän loppua. Kolmannessa erässä oli Washingtonin vuoro iskeä kolme kertaa ja nousta tasatilanteeseen alle kuudessa minuutissa. Viihdyttävä ottelu ratkesi vasta voittolaukauskilpailussa, jonka ratkaisi Nicklas Bäckström.

VAN-WSH: Kempny iskee toistamiseen

Arizonan sankariksi noussut Hayton, 19, pelasi vasta uransa toisen NHL-ottelun. Kanadalaissentteri on Coyotesin ykköskierroksen varaus vuodelta 2018. Debyytissä tullut syöttöpiste sai nyt jatkoa voittomaalilla.
- Hieno kokemus, totta kai. Tästä olen unelmoinut vaikka kuinka kauan. Tilanne oli seurausta Nick Schmaltzin hyvästä pelaamisesta. Hän sai kiekon keskialueella, ja pääsimme nopeaan vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Sen jälkeen hän harhautti puolustuksen ja minä vain jatkoin matkaani maalille, Hayton kertasi yksinkertaista reseptiä.