CBJ-OTT: Bemström iskee ratkaisun reboundista

Columbus Blue Jackets otti maukkaan ja helpottavan voiton, kun se kukisti maanantain ainoassa NHL-ottelussa Ottawa Senatorsin maalein 4-3. Blue Jacketsilla oli niskassaan kahdeksan peräkkäistä tappiota, joista peräti viisi oli tullut jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa.

Vaikeaa oli nytkin, kun Senators karkasi kaksi kertaa johtoon, ja vasta Stefan Matteaun 3-3 tasoitus pelasti sinitakit jatkoajalle. Ratkaisijaksi nousi Emil Bemström, joka viimeisteli voittomaalin 25 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.
- Olen odottanut tätä koko kauden. Tämä on ensimmäinen kerta, kun teen maalin jatkoajalla. Arvata saattaa, että olen iloinen. Haluan pelata hyvin. Minun täytyy tehdä niin, että säilytän itseluottamukseni, Bemström tuumi.
Bemströmille jatkoaikamaali oli todella NHL-uran ensimmäinen, mutta voittomaaleja hän on tehnyt tällä kaudella jo kolme. Blue Jacketsin pelaajista enemmän ovat tehneet vain Oliver Bjorkstrand (5), Pierre-Luc Dubois (4) ja Zach Werenski (4).
Blue Jackets nousi tasapisteisiin New York Islandersin kanssa, ja joukkueet ovat kiinni Itäisen konferenssin villi kortti -pudotuspelipaikoissa. Senators puolestaan menetti playoff-mahdollisuutensa jo syksyllä.
Maanantain ottelussa Senators kuitenkin kiusasi vastustajaansa hyvin. Connor Brown kuittasi Blue Jacketsin Nick Folignon tekemän johtomaalin ja viimeisteli Senatorsille 2-1 maalin toisen erän puolivälissä. Sitten Foligno iski ottelun toisen täysosumansa.
Blue Jackets koki takaiskun toisessa erässä, kun latvialaismaalivahti Elvis Merzlikins loukkaantui. Hänelle ehti kertyä 16 torjuntaa. Tilalle vaihdettiin Joonas Korpisalo, jolle NHL-ottelu oli ensimmäinen sitten joulukuun lopun.

Blue Jackets vs. Senators February 24, 2020
  • En suunnitellut sitä. On surullista nähdä, kun jotain tällaista tapahtuu Elvikselle. En nähnyt kuinka tilanne meni, mutta se ei ole hauskaa, Korpisalo sanoi.
    Korpisalo loukkaantui joulukuun lopussa, ja hänen polvensa piti leikata. Viikonloppuna hän haki pelituntumaa AHL:ssä ja pääsi Merzlikinsin loukkaantumisen myötä tositoimiin nyt NHL:ssä. Korpisalo torjui 14 laukausta ja antautui vain kerran. Marcus Högberg venyi Senatorsin maalilla peräti 41 torjuntaan.
    Kolmannessa erässä Colin White vei Senatorsin jälleen johtoon, mutta Stefan Matteau tasoitti puolisen minuuttia myöhemmin ja vei pelin jatkoajalle.
    - Se (3-3 tasoitus) oli valtavan iso maali. Se auttoi meidät nousemaan takaisin peliin. Sen jälkeen kontrolloimme jatkoaikaa melko hyvin, Korpisalo ruoti.
    Senatorsin päävalmentaja D.J. Smith oli tyytyväinen joukkueensa panokseen. Siirtotakarajalla riveistä poistuivat Jean-Gabriel Pageau (New York Islanders), Vladislav Namestnikov (Colorado Avalanche) ja Tyler Ennis (Edmonton Oilers), mutta Senators syttyi taistelemaan.
    - Tämä joukkue on ollut erinomainen koko vuoden. Nämä kaverit tekevät hommia. Tänä iltana meillä oli vajausta kokoonpanossa, kun tärkeitä, isoja minuutteja pelaavia kavereita puuttui. Joukkueemme jatkoi kovaa pelaamista loppusummeriin asti. Kun parhaat pelaajat pelaavat kovaa, muut seuraavat perässä, Smith kiitteli joukkueen sisältä löytynyttä tarmoa, jota esimerkiksi Connor Brown näytti kahdella maalillaan.

CBJ-OTT: Foligno ohjaa illan toisen maalinsa

Blue Jacketsilla on riittänyt loukkaantumishuolia. Nyt Merzlikinsin lisäksi riveistä putosi myös keskushyökkääjä Riley Nash.
- Olemme suhtautuneet tähän suurena mahdollisuutena. Menetimme muutaman pelaajan lisää tänä iltana, mutta tämä on vain hyvä mahdollisuus mitata joukkuettamme. Olemme olleet tässä tilanteessa kuukausia, ja meidän täytyy olla valmiita joka ilta, Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella summasi TSN:lle.
Sinitakkien suomalaispuolustaja Markus Nutivaara pelasi maanantain ottelussa 21.28 ja jäi tehopisteittä. Hänen plus-miinuslukemansa oli -1.