Barkov

Aleksander Barkov rohmusi kaksi syöttöpistettä, kun Florida Panthers nousi jatkoajalla voittoon New York Islandersista. Mikko Rantasen pisteputki jäi yhdeksän ottelun mittaiseksi, kun Tampa Bay Lightning jätti Colorado Avalanchen nollille.

New York Islanders - Florida Panthers 2-3 ja.
Panthersin kauden toinen voitto ei irronnut helpoimmalla mahdollisella tavalla, vaan joukkue näytti pilaavan mahdollisuutensa jo kahdessa ensimmäisessä erässä. Brock Nelson vei Islandersin johtoon avauserän lopussa, ja Jordan Eberle tuplasi johdon toisessa erässä. Kolmannessa erässä Panthers sai ensimmäistä kertaa ohitettua Robin Lehnerin (38 torjuntaa), kun Frank Vatrano teki kavennusmaalin ja Jevgeni Dadonov tasoituksen.
Aleksander Barkov nappasi syöttöpisteen Dadonovin maaliin ja oli mukana pohjustamassa myös Mike Hoffmanin jatkoaikaratkaisua. Voitto kasvatti Panthersin pistesaldon seitsemään. Kauden ensimmäinen varsinaisen peliajan voitto odottaa kuitenkin vielä tulemistaan.
Islandersin Valtteri Filppula ja Leo Komarov jäivät plus-miinuslukemaan -1. Myös Panthersin Juho Lammikko jäi pisteittä.

Colorado Avalanche - Tampa Bay Lightning 0-1
Mikko Rantasella (4+12) oli mahdollisuus nousta yksin pistepörssin kärkeen, kun Maple Leafsin Auston Matthews (10+6) jäi pisteittä ja Patrice Bergeronin (7+9) Boston Bruinsilla ei ollut peliä.
Lightningin maalia vartioinut Andrei Vasilevski oli vahvassa vireessä ja torjui Coloradon kaikki 23 laukausta. Avalanchen ykkösketjun Rantanen laukoi kerran, Gabriel Landeskog kahdesti ja Nathan MacKinnon neljä kertaa kohti Tampan maalia. Ottelun ainoan osuman teki Lightningin venäläishyökkääjä Nikita Kutsherov, joka yllätti Semjon Varlamovin (23 torjuntaa) kolmannessa erässä ylivoimalla.

COL-TBL: Kutsherovin ja Stamkosin yhteispeli toimii

Winnipeg Jets - Toronto Maple Leafs 2-4
Jetsin voittoputki jäi kolmen ottelun mittaiseksi, kun joukkue hävisi Maple Leafsille. Kasperi Kapanen iski avausmaalin avauserän loppupuolella, ja toisessa erässä Tyler Ennis sekä Nazem Kadri kasvattivat johtoasemaa. Jets nousi kolmannen erän alkupuolella maalin päähän, kun Nikolaj Ehlers ja Mark Scheifele iskivät kavennusosumat. John Tavares viimeisteli kuitenkin loppulukemat nopeasti Scheifelen maalin jälkeen.
Kapaselle maali oli jo kauden viides, mutta Jetsin Patrik Laineelle maalinteko on ollut tavallista tuskaisempaa. Laine laukoi neljästi kohti Frederik Andersenin (38 torjuntaa) vartioimaa maalia, mutta ei pystynyt kasvattamaan kauden kolmen täysosuman saldoaan suuremmaksi. Laine on jäänyt pisteittä neljässä ottelussa peräkkäin.

WPG-TOR: Kapanen viimeistelee rannelaukauksella

Vegas Golden Knights - Vancouver Canucks 2-3 vl.
Canucksin Bo Horvat teki toisessa erässä joukkueensa 1-1 ja 2-1 maalit reilun minuutin välein, mutta Golden Knights nousi erän lopussa tasoihin Ryan Reavesin maalilla. Kolmannessa erässä ja jatkoajalla Marc-Andre Fleury (ottelussa 24 torjuntaa) ja Jacob Markström (33) pitivät maalinsa koskemattomana, ja ottelu venyi voittolaukauskilpailuun.
Ratkaisijaksi nousi lopulta suomalaishyökkääjä Markus Granlund, joka oli voittolaukauskilpailun ainoa maalinteossa onnistunut pelaaja. Esimerkiksi Erik Haula epäonnistui yrityksessään. Haula pääsi pisteille varsinaisella peliajalla, kun hän alusti Max Paciorettyn 1-0 maalin.

VGK-VAN: Horvat yllättää Fleuryn

Panthersin ratkaisumaalin tehnyt Mike Hoffman oli mielissään voitosta:
- Tämä on melkein kuin lumipalloefekti. Täytyy aloittaa jostain ja saada homma rullaamaan. Toivottavasti tämä voitto tuo meidät oikealle raiteelle. Olemme pelanneet ihan hyviä pelejä, mutta emme ole saaneet toivotunlaista tulosta niistä peleistä, Hoffman tuumi.
Maalivahti Frederik Andersen oli yksi Maple Leafsin avainpelaajista, kun joukkue otti kauden seitsemännen voittonsa.
- Pelasimme hyvin niinä hetkinä kuin pitikin. Saimme yhden maalin (4-2) heti heidän ylivoimaosumansa jälkeen. Kahden maalin johtoon palaaminen hyydytti vastustajan uudestaan, Andersen kiitteli John Tavaresin kolmannen erän maalia, joka syntyi kaksi minuuttia Jetsin toisen täysosuman jälkeen.
Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]