rask

Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask oli tiistain NHL-kierroksen suomalaisonnistuja, kun hän pysäytti torjunnoillaan Ottawa Senatorsin. Bruins sai hyvän päätöksen vieraskiertueelleen, jolta kertyi aiemmin vain tappioita. Edmontonissa Connor McDavid ja Sidney Crosby kisasivat paremmuudesta, kun Oilers isännöi Pittsburgh Penguinsia. Crosby nousi ottelun ratkaisijaksi.

Ottawa Senators - Boston Bruins 1-4
Tuukka Rask oli vahvassa vireessä, kun Bruins taivutti Senatorsin. Bostonin suomalaismaalivahdille kertyi 38 torjuntaa, ja vain Thomas Chabot pääsi yllättämään hänet toisessa erässä. David Pastrnak (2+2) ja Patrice Bergeron (1+2) häärivät Bruinsin tehomiehinä ja paaluttivat asemiaan pistepörssin kärkikahinoissa. Bruins hävisi vieraskiertueensa kolme ensimmäistä ottelua, mutta päätti kiertueensa voittoon.

OTT-BOS: Marchand tekee esityön Pastrnakin maaliin

Edmonton Oilers - Pittsburgh Penguins 5-6 ja.
Sidney Crosbyn ja Connor McDavidin kauden ensimmäisessä taistelussa pidemmän korren veti lopulta Crosby. Penguins-kippari teki ottelun ensimmäisen maalin ylivoimalla avauserässä ja myös viimeisen, kun hän ratkaisi pelin jatkoajalla. Toinen Penguinsin sankareista oli Patric Hörnqvist, joka iski kaksi osumaa toisessa erässä ja syötti puolustaja Jamie Oleksiakin 5-5 tasoituksen kolmannessa erässä. Oleksiak teki ottelussa kaksi maalia. McDavid viimeisteli päätöserässä 4-4 tasoituksen ja syötti Oilersin viidennen maalin.
Penguinsin Olli Määttä sai plus-miinuslukemakseen +1, mutta Juuso Riikolan lukemaksi jäi -2. Oilersin Jesse Puljujärvi jäi yhden pykälän pakkaselle.

EDM-PIT: Crosby ratkaisee hienolla tavalla

New York Rangers - Florida Panthers 5-2
Ruotsalaishyökkääjä Mika Zibanejad ja norjalaishyökkääjä Mats Zuccarello kiusasivat Panthersia eivätkä antaneet kissapetojen ottaa kauden toista voittoaan. Zibanejad summasi NHL-uransa yhden ottelun ennätyspisteet 2+2=4 ja Zuccarello 2+0=2. Kaksikko ratkaisi pelin toisessa erässä, kun Zibanejad osui alivoimalla, sitten Zuccarello teki 2-1 maalin ylivoimalla ja Zibanejad tuplasi johdon ylivoimalla.
Panthersin kapteeni Aleksander Barkov jäi pisteittä, ja hänen plus-miinuslukemansa oli lohduton -3. Myös Juho Lammikko jäi pisteittä.
Columbus Blue Jackets - Arizona Coyotes 1-4
Christian Fischer kunnostautui Coyotesin tehomiehenä, kun hän teki NHL-uransa ensimmäisen hattutempun. Fischer kuittasi avauserässä Blue Jacketsin johtoaseman ja teki sen jälkeen maalin jokaisessa erässä. Darcy Kuemper (35 torjuntaa) oli vahvassa vireessä Coyotesin maalilla. Blue Jacketsin Sergei Bobrovski torjui 22 kertaa.
Sinitakkien suomalaispuolustaja Markus Nutivaaran plus-miinuslukemaksi jäi -1.
Montreal Canadiens - Calgary Flames 3-2
Carey Price torjui Canadiensin maalilla 21 kertaa ja nappasi 289. voittonsa perinteikkäässä seurassa. Hän nousi Montrealin kaikkien aikojen tilastossa tasoihin Patrick Royn kanssa. Piikkipaikkaa pitää Jacques Plante 314 voitollaan. Canadiens teki kaikki maalinsa toisessa erässä, kun Jeff Petry (1+1), Brendan Gallagher ja Jonathan Drouin (1+1) onnistuivat.
Flamesin Juuso Välimäki ja Canadiensin Jesperi Kotkaniemi, Artturi Lehkonen sekä Joel Armia jäivät tehopisteittä.
Nashville Predators - San Jose Sharks 4-5
Predatorsin viiden ottelun voittoputki katkesi Sharksin käsittelyssä. San Jose kuroi kaksi kertaa vastustajansa johtoaseman kiinni ja huipensi taistelunsa kolmeen maaliin päätöserässä. Brenden Dillon teki erän puolivälin jälkeen 3-4 kavennuksen alivoimalla, ja Joe Pavelski tasoitti puolisen minuuttia myöhemmin. Brent Burns (1+2) viimeisteli voittomaalin ylivoimalla vajaat kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
Sharksin Joonas Donskoi syötti Timo Meierin (1+1) avauserän maalin. Antti Suomela ja Predatorsin Miikka Salomäki jäivät pisteittä. Juuse Saros torjui Predatorsin maalilla 27 kertaa.

NSH-SJS: Burns laukoo ylivoimalla suoraan syötöstä

Dallas Stars - Los Angeles Kings 4-2
Stars syvensi Kingsin ahdinkoa ja aiheutti sille viidennen peräkkäisen tappion. Starsin kahden tehopisteen miehinä kunnostautuivat Jason Spezza (1+1), John Klingberg (1+1) ja Devin Shore (0+2).
Esa Lindell oli Starsin peliaikaykkönen lukemilla 25.38. Miro Heiskanen pelasi 20.52 ja Julius Honka 9.38.
Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks 3-1
Corey Crawford torjui Blackhawksin maalilla 24 kertaa ja oli yksi joukkueensa avainpelaajista, kun Blackhawks palasi voittokantaan. Brandon Saad teki avauserässä ylivoimalla ottelun ensimmäisen maalin, mutta Ducksin Rickard Rakell tasoitti toisessa erässä. Patrick Kane vei Blackhawksin johtoon ennen kolmannen erän puoliväliä, ja Saad viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin alivoimalla.
Blackhawksin suomalaispuolustaja Henri Jokiharju kellotti peliajan 18.22 ja pääsi laukomaan kerran kohti vastustajan maalia.

CHI-ANA: Gustafsson tarjoilee Kanelle paikan

Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy oli tyytyväinen siihen, miten Tuukka Rask palasi tasolleen murheellisen Flames-ottelun jälkeen.
- Edellinen ottelu ei ollut Tuukalle tyypillinen, mutta nyt hän oli todella hyvä. Hän seurasi kiekot hyvin, ja ne pysyivät kontrollissa. Hänen pelissään oli paljon hyvää. Olen iloinen hänen puolestaan. Hän tarvitsi hyvän ja ehjän voiton. Hän sai sen ja toivottavasti voi jatkaa tästä hyvin eteenpäin, Cassidy tuumi.
Rangersin tehomiehen Mika Zibanejadin mukaan resepti tiistain peliin oli selkeä.
- Olemme laukoneet paljon. Nytkin saimme pelattua kiekkoja vastustajan maalille, eikä se ole tämän vaikeampaa. Nousimme mukaan peliin toisessa erässä ja saimme sitten pari ylivoimamaalia. Ne auttoivat meitä, Zibanejad tuumi.