prime

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ja Carolina Hurricanesin Sebastian Aho pääsivät pisteille jo yhdeksännessä ottelussa peräkkäin. Herrat takovat suomalaispelaajien alkukauden pisteputkiennätystä aivan uusille lukemille. Kummankin joukkue huipensi maanantain kierroksen maukkaaseen voittoon, ja kahdesti osunut Rantanen nousi upeasti tasapisteisiin NHL:n pistepörssiä johtavan Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin kanssa.

Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche 1-4
Mikko Rantanen teki illan avausmaalin Nathan MacKinnonin syötöstä jo pelin neljännellä minuutilla. Rantasen tavoin myös MacKinnon on päässyt pisteille kauden jokaisessa yhdeksässä ottelussa. Kaksikko teki Avalanchen/Quebec Nordiquesin seurahistoriaa, kun he ovat samanaikaisesti yhdeksän ottelun pisteputkessa kauden alusta lähtien. Matt Nieto tuplasi johdon toisessa erässä, ja Gabriel Landeskog ratkaisi pelin kolmannessa.
Nolan Patrick pilasi Semjon Varlamovin (37 torjuntaa) nollapelin kolmannen erän alkupuolella, mutta voittotaisteluun Flyers ei enää noussut. Rantanen viimeisteli vielä loppulukemat tyhjään maaliin ja kasvatti kauden pistesaldonsa komeisiin lukemiin 4+12=16. Flyersin Jori Lehterä jäi pisteittä.

PHI-COL: MacKinnon tarjoilee paikan Rantaselle

Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes 1-3
Hurricanes palasi voittokantaan kolmen tappiollisen ottelun jälkeen. Voittomaaliksi jäi Micheal Ferlandin toisessa erässä tekemä 2-0 maali, johon Sebastian Aho teki esityön. Ahon kauden pistesaldo on nyt 4+10=14, millä irtoaa komeasti koko liigan pistepörssin neljäs sija.

DET-CAR: Ferland pääsee ylivoimamaalin makuun

Red Wingsin Andreas Athanasiou kavensi kolmannen erän puolivälin jälkeen, mutta Hurricanesin Petr Mrazek ei ollut enää toista kertaa yllätettävissä. Tshekkimaalivahti torjui lopulta entistä seuraansa vastaan 20 kertaa.
Hurricanesin Jordan Martinook viimeisteli loppulukemat sen jälkeen kun Red Wings haki tasoitusta ilman maalivahtiaan Jimmy Howardia (36 torjuntaa). Ahon ketjukaveri Teuvo Teräväinen laukoi kerran kohti Howardin maalia, mutta jäi pisteittä.
Winnipeg Jets - St. Louis Blues 5-4 ja.
Mark Scheifele (2+2) heilui Jetsin tehomiehenä, kun joukkue kukisti jatkoajan päätteeksi Bluesin. Scheifele viimeisteli ylivoimalla tärkeän 1-2 kavennuksen avauserän puolivälin jälkeen ja syötti kolmannen erän alussa Ben Chiarot'n 2-3 kavennuksen. Kolmisen minuuttia myöhemmin Scheifele tasoitti puolestaan Chiarot'n esityöstä. Scheifele huipensi iltansa jatkoajalla, kun hänelle merkittiin syöttöpiste Jacob Trouban maaliin.
Bluesin tehomies oli Ryan O'Reilly, joka rohmusi pisteet 1+2. Hän teki joukkueensa avausmaalin, nappasi kakkossyötön kolmanteen maaliin ja vielä David Perronin kolmannen erän 4-3 osumaan. Bryan Little iski Jetsin elintärkeän 4-4 tasoituksen pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

WPG-STL: Trouba ratkaisee Connorin loistosyötöstä

Patrik Laine oli viidellä maalia kohti suuntautuneella laukauksellaan Jetsin ahkerin laukoja yhdessä Littlen ja Scheifelen kanssa, mutta suomalaisen osumatarkkuus oli hukassa.
Vancouver Canucks - Washington Capitals 2-5
Aleksandr Ovetshkin (2+2) nousi esiin silloin, kun Capitals tarvitsi häntä. Venäläistykki oli toisen erän puolivälissä pohjustamassa maanmiehensä Jevgeni Kuznetsovin 2-1 maalia ja tuplasi joukkueensa johdon puolisen minuuttia ennen erän päättymistä.
Sven Bärtschi kavensi kolmannessa erässä, mutta Ovetshkin palautti Capitalsin kahden maalin karkumatkalle 4-2 osumallaan. Varsinaisen peliajan lopussa Ovetshkin alusti vielä T.J. Oshien viimeistelemät loppulukemat. Capitalsin muut pisterohmut olivat puolustaja John Carlson (1+2) ja hyökkääjä Nicklas Bäckström (0+3). Canucksin Markus Granlund jäi pisteittä.

VAN-WSH: Bäckströmille NHL-uran 600. syöttöpiste

Mikko Rantasen ja Nathan MacKinnonin lisäksi yhdeksän ottelun pisteputkeen kauden alusta lukien Avalanchen/Quebec Nordiquesin historiassa ovat päässeet myös Mats Sundin (30 ottelua, 1992-93), Peter Stastny (18, 1987-88), Michel Goulet (14, 1985-86), Joe Sakic (12, 1988-89), Wendel Clark (10, 1994-95) ja John-Michael Liles (9, 2010-11).
- On suuri kunnia liittyä tuollaiseen joukkoon. Sitä ei kuitenkaan voi tehdä yksin. Kiitokset Nathanille ja Gabrielille, jotka ovat hyviä pelaajia. Joukkue on myös pelannut hyvin, ja sitä pitää jatkaa, Rantanen ruoti saavutustaan.
Hurricanesin alkukausi on ollut hyvä, vaikka kolme edellistä ottelua päättyivät tappioon. Nyt joukkue palasi voittokantaan.
- Ei ole epäilystäkään siitä, kumpi joukkue oli tänään parempi. Pidin joukkueemme pelistä tänä iltana ja olen pitänyt siitä läpi kauden, Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour iloitsi.