CBJ-WPG: Merzlikins esittää skorpionitorjunnan

Columbus Blue Jackets jatkoi hurjaa menoaan ja otti kuudennen peräkkäisen voittonsa. Minnesota Wild käänsi tuloksiaan parempaan suuntaan ennen tähdistöottelutaukoa.

Columbus Blue Jackets - Winnipeg Jets 4-3
Oliver Bjorkstrand kunnostautui edellisottelun tavoin Blue Jacketsin ratkaisijana. Tanskalaishyökkääjän paluu loukkaantumisen jälkeen on ollut erittäin onnistunut, sillä hän teki jälleen kaksi maalia, joista jälkimmäinen jäi voittomaaliksi. Nyt Bjorkstrand teki 2-2 maalin toisen erän alussa ja 4-3 maalin alle kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
Blue Jackets otti kuudennen peräkkäisen voittonsa ja paalutti asemiaan taistelussa Itäisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista. Peräkkäisten voittojen sarja on sinitakeille kauden pisin. Jetsin asema lännessä sen sijaan tukaloitui lisää, kun joukkue hävisi neljännen kerran peräkkäin.
Keskiviikon ottelussa Jets meni kolme kertaa johtoon, mutta Blue Jackets nousi joka kerta nopeasti rinnalle. Bjorkstrandin lisäksi Blue Jacketsin tehomiehinä kunnostautuivat Pierre-Luc Dubois (0+3) ja Seth Jones (1+1). Jetsin Kyle Connor teki pisteet 1+1 ja Luca Sbisa 0+2.
Jetsin Patrik Laine ja Sami Niku sekä Blue Jacketsin Markus Nutivaara jäivät pisteittä.

CBJ-WPG: Bjorkstrand ottaa kiinni voitosta

Minnesota Wild - Detroit Red Wings 4-2
Filip Zadina vei Red Wingsin johtoon kaksi kertaa, mutta Wild osoitti venymiskykyään. Kotijoukkue nousi tasoihin ensin Jordan Greenwayn ja sitten Mats Zuccarellon täysosumalla. Jason Zucker teki Wildille johtomaalin vain minuutti Zuccarellon toisen erän alun tasoituksen jälkeen. Eric Staalin erän puolivälin jälkeen tekemä 4-2 jäi loppulukemiksi.
Red Wings on saanut vain yhden pisteen kuudesta viime ottelustaan, mutta Wild on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme ja jatkaa taisteluaan lännen viimeisistä pudotuspelipaikoista. Jetsin tappio auttoi Wildia, jolla on nyt viisi pistettä matkaa viimeisen villi kortti -paikkaan. Vegas Golden Knightsin (57) ja Wildin (52) välissä olevilla Jetsillä ja Chicago Blackhawksilla on molemmilla 54 pistettä.
Mikko Koivu palasi sairastelun jälkeen Wildin kokoonpanoon, mutta jäi pisteittä. Red Wingsin Valtteri Filppula nappasi syöttöpisteen joukkueensa 2-1 johtomaaliin.

MIN-DET: Zuccarello lyö kiekon maaliin ilmasta

Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau oli tyytyväinen voittoon.
- Tämä oli kova ottelu. Jokainen ketju näyttää tekevän maaleja. Sillä tavoin voi todellakin voittaa, Boudreau sanoi lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.
Hyökkääjä Mats Zuccarello oli tyytyväinen tasonnostoon ottelun sisällä.
- Toisessa erässä nostimme tasoamme. Kolmannessa pidimme huolta, että nappaamme kaksi pistettä, Wildin hyökkääjä paalutti seuran Twitter-videolla.
Jetsin kapteeni Blake Wheeler oli pettynyt tappioon, mutta vakuutti joukkueen taisteluilmeen olevan kohdallaan.
- Olemme antaneet kaikkemme, ja olen ylpeä siitä. Joukkue on ollut sellainen kuin olen odottanut. Nyt on kahdeksan päivää aikaa hahmotella, mitä pitää työstää, miten saadaan puskettua eteenpäin ja mitä meiltä voi vielä odottaa, Wheeler tuumi Jetsin Twitterissä jaetulla videolla.