NYI-PIT: Nelsonin toinen osuma ratkaisee ottelun

Torstain 13 ottelun NHL-kierroksella riitti vilinää ja vilskettä. New York Islandersin liito jatkui, vaikka Pittsburgh Penguins antoikin kovan vastuksen. Toronto Maple Leafs puolestaan aloitti uuden aikakauden voitokkaasti.

New York Islanders - Pittsburgh Penguins 4-3 ja.
Islandersin pisteputki venyi 16 otteluun ja uuteen seuraennätykseen, kun Penguins kaatui toisen kerran peräkkäin. Pittsburgh sortui turhaan jäähyilyyn, ja Islandersin ylivoima rankaisi kurittomuudesta. Ottelun puolivälissä Penguins vielä johti, mutta sitten Anthony Beauvillier tasoitti ylivoimalla. Kolmannessa erässä Beauvillier toimi syöttäjänä, kun Brock Nelson iski ylivoimalla Islandersin johtoon. Vieraiden pisteen pelasti Patric Hörnqvist puoli minuuttia ennen loppua, mutta Nelson ratkaisi jatkoajalla voiton Islandersille.
Arizona Coyotes - Toronto Maple Leafs 1-3
Sheldon Keefen ensimmäinen koitos Toronton tuoreena päävalmentajana oli onnistunut. Tyson Barrie, Pierre Engvall ja Auston Matthews iskivät Maple Leafsille maalin per erä ja se riitti voittoon. Arizona pilasi Frederik Andersenin nollapelin viimeisellä minuutilla, mutta se oli vieraille sivuseikka, sillä tuskastunut Toronto sai vihdoin katkaista kuuden tappion putkensa.

ARI-TOR: Matthews kaunistelee lukemia

Boston Bruins - Buffalo Sabres 3-2
Bostonin ykkösketju teki jälleen tehtävänsä. Rasmus Ristolaisen ylivoimamaali antoi Sabresille iltaan täydellisen lähdön, mutta sen jälkeen Bruins ryhdistäytyi. Brad Marchand iski kahdesti ja David Pastrnak kerran, kun Bruins nousi voittoon. Osumista kaksi jälkimmäistä syntyivät ylivoimalla. Sabres kavensi vielä kolmannessa erässä, mutta ei noussut enää tasoihin. Tuukka Rask torjui Bostonin maalilla 36 kertaa matkalla voittoon.

BOS-BUF: Rask syöksyy viime hetkellä kiekon tielle

Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 3-5
Carolinan loistava alku kääntyi tappioksi Metropolitan-divisioonan kamppailussa. Sebastian Aho iski avausmaalin ja syötti heti perään Teuvo Teräväisen 2-0-osuman ylivoimalla. Seuraavat kolme osumaa iski kuitenkin Flyers - ensin tasaviisikoin, sitten ylivoimalla ja lopuksi alivoimalla. Lucas Wallmarkin kolmannen erän osuma teki päätöserästä jännittävän, mutta ratkaisuhetkillä Flyersin kantti kesti paremmin. Claude Giroux teki Philadelphian neljännen maalin ja illan neljännen tehopisteensä ennen kuin Kevin Hayes viimeisteli loppulukemat.

CAR-PHI: Aho tähtää patjojen väliin

Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 5-4
Sinitakkien vahva päätöserä murskasi Detroitin haaveet vierasvoitosta. Alivoimamaali toisen erän lopussa siirsi Red Wingsin 3-2 johtoon, joka kuitenkin mureni muutamassa minuutissa kolmannen erän aikana. Oliver Bjorkstrandin ylivoimamaali oli käännekohta, ja vain minuuttia myöhemmin Boone Jenner vei Blue Jacketsin jo edelle. Eric Robinson iski vielä Columbuksen kolmannen maalin kuuteen minuuttiin. Blue Jacketsin maalia vartioineelle Joonas Korpisalolle kertyi 22 torjuntaa.
Florida Panthers - Anaheim Ducks 5-4 ja.
Ducks koki täyskatastrofin Sunrisessa, sillä reilu minuutti ennen toisen erän loppua vieraat olivat vielä dominoivassa 4-0 johdossa. Vakuuttava karkumatka ei ehkä vielä horjunut, kun Brett Connolly teki kaksi kavennusmaalia 27 sekunnissa ennen erätaukoa, mutta niistä alkoikin kissapetojen hurja kiri. Ajassa 51.55 Aaron Ekblad teki 3-4 osuman, hetkeä myöhemmin Dominic Toninato teki jo tasoituksen. Anaheimin pasmat olivat pahasti sekaisin, ja 11 316 katsojaa saivat todistaa uskomatonta nousua, joka huipentui Ekbladin jatkoaikaratkaisuun. Aleksander Barkov kirjautti kaksi maalisyöttöä iltana, jota Floridassa tuskin unohdetaan hetkeen.

Minnesota Wild - Colorado Avalanche 3-2
Minnesota sai todistaa Avalanchen Cale Makarin loistavuutta, mutta pystyi silti nappaamaan voiton. Wildin kaksi peräkkäistä osumaa toisen erän alussa tarvitsivat vastauksen, ja Avalanchen tulokaspuolustajalta sellainen löytyi. Makarin maalit toivat Coloradon tasoihin, ja hänen tilillään on kolmesta viime ottelusta nyt seitsemän tehopistettä. Siihen Avalanchen ilonaiheet jäivätkin, sillä Jason Zucker iski Wildin voittoon kolmannen erän maalillaan.

MIN-COL: Makar harhauttaa ja iskee

Nashville Predators - Vancouver Canucks 3-6
Vancouverin ylivoima oli poskettomassa vireessä, kun Canucks haki vierasvoiton Tennesseestä. Vieraat pelasivat ylivoimaa kuusi kertaa ja mättivät niistä tilanteista peräti viisi ylivoimaosumaa, jotka koituivat Predatorsin kohtaloksi. Elias Pettersson nautiskeli kolmen pisteen illasta, mutta kokonaisuutena Canucks sai onnistumisia laajalle rintamalle ja jokaisen maalin teki eri pelaaja. Pekka Rinne vaihdettiin Nashvillen maalilta toisen erän jälkeen, ja hänen tilalleen tullut Juuse Saros piti nollan päätöserässä, mutta Canucks laittoi kiekon vielä alivoimalla tyhjään verkkoon.
St. Louis Blues - Calgary Flames 5-0
Bluesin Jordan Binnington torjui 40 kertaa matkalla nollapeliin ja voittoon Flamesista. Kenttäpelaajista Bluesin ykkössankari oli Zach Sanford, joka keräsi yhden maalin kylkiäisiksi kolme syöttöpistettä. Flamesin koneet eivät 18 096 katsojan edessä käynnistyneet kunnolla missään vaiheessa, ja Calgary joutui nielemään jo kuudennen peräkkäisen tappionsa.
Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning 2-4
Blackhawks ja Lightning säästelivät maalejaan loppuhetkien tulitukseen. Mihail Sergatshovin ylivoimamaali vei Tampan avauserässä johtoon, mutta sen jälkeen luukut pysyivät kiinni pitkään. Kolmannessa erässä mätettiin kuitenkin viisi osumaa reiluun kymmeneen minuuttiin ja Lightning pystyi säilyttämään ottelun hallinnan. Brayden Pointin 3-1 osuma oli niistä ratkaiseva, eikä Blackhawks noussut enää yhtä maalia lähemmäs. Cedric Paquette lopetti pyristelyt laittamalla kiekon tyhjään maaliin.
Dallas Stars - Winnipeg Jets 5-3
Dallas oli nujertaa Winnipegin jo toisen erän tehokkaalla hetkellään, kun Mattias Janmark, Jason Dickinson ja Radek Faksa osuivat kuuden minuutin sisällä. Kyle Connorin kavennus kuitenkin piti Jetsin taistelussa, ja kolmannessa erässä Patrik Laineen sekä Luca Sbisan osumat tasoittivat pelin. Ratkaisevilla hetkillä Stars oli silti vahvempi, ja Jamie Benn jatkoi maaliputkeaan kolmeen otteluun kreivin aikaan. Bennin 4-3 maali syntyi heti Sbisan tasoitusta seuraavassa vaihdossa. Tyler Seguin viimeisteli loppunumerot tyhjään maaliin.
Vegas Golden Knights - San Jose Sharks 1-2 ja.
Läntisen konferenssin viholliset pelasivat vähämaalisen ottelun T-Mobile Arenassa. Timo Meier rikkoi kuparisen toisen erän alussa, mutta Brayden McCann tasasi numerot päätöserässä. Tasainen vääntö ratkesi vasta jatkoajalla, missä Sharksin sankariksi nousi Logan Couture.

VGK-SJS: Couture iskee omasta paluukiekostaan

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 5-1
Huono alku maksoi Oilersille voiton Kaliforniassa. Mike Smith antautui kolme kertaa ensimmäisessä erässä ennen kuin Mikko Koskinen vaihdettiin vieraiden maalille herättelemään koko ryhmää. Piristys jäi kuitenkin Connor McDavidin 1-3 kavennukseen, eikä Edmontonilla riittänyt enää potkua tulla lähemmäs. Kings osui vielä kahdesti ja nappasi jo neljännen voittonsa viiteen viime otteluun.

LAK-EDM: McDavidin laukaus yllättää Quickin

Islandersin suomalaishyökkääjä Otto Koivula pelasi kolmannen NHL-ottelunsa, eikä hän ole vielä kokenut tappiota. Kaikki pelit ovat menneet vähintään jatkoajalle, mutta jokaisena kertana Islanders on ollut vastustajaansa vahvempi ja pystynyt jatkamaan historiallisen pitkää pisteputkeaan.
- Onhan tämä iso juttu ja kertoo paljon joukkueesta. Vastustaja oli nopea ja taitava, vauhti oli kova. Voitto ratkesi ihan yksilötaitoon, Nelson on tehnyt muutaman noita jatkoaikamaaleja, Koivula sanoi.