Ristolainen

Rasmus Ristolainen nousi Buffalo Sabresin sankariksi, kun joukkue haki hienon vierasvoiton Anaheim Ducksista. Tampa Bay Lightning puolestaan kaatoi Chicago Blackhawksin ja Calgary Flames New York Rangersin vierasvoittojen NHL-kierroksella.

Anaheim Ducks - Buffalo Sabres 2-4
Anaheim Ducks tunsi pisteiden jo asettuvan takataskuunsa, kun Kiefer Sherwood vei isännät 2-0 johtoon toisen erän ylitettyä puolivälinsä. Sabres oli selkä seinää vasten, mutta reagoi ahtaaseen tilanteeseensa erinomaisesti. Kyle Okposo tasoitti pian takaiskua seuranneella ylivoimalla ja vain puolitoista minuuttia myöhemmin Jeff Skinnerin onnistuminen tasoitti pelin.
Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta, mutta Ducksin seuraavakin jäähy oli kohtalokas. Sabres iski jälleen, ja tällä kertaa osumasta vastasi Rasmus Ristolainen. Maali oli turkulaisen kauden ensimmäinen, mutta piste jo neljäs yhdeksässä ottelussa.
Ristolaisen osuma jäi ottelun voittomaaliksi, sillä Ducks ei kyennyt nousemaan takaa-ajoasemasta tasoihin. Patrik Berglund viimeisteli loppulukemat tyhjään verkkoon. Ducksin maalivahti Ryan Miller seurasi voimattomana, miten 41 torjunnan ilta jäi tuloksettomaksi.

ANA-BUF: Ristolainen tekee johtomaalin ylivoimalla

Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning 3-6
Cam Ward urakoi hikisen illan Chicagon maalilla, mutta turhaan. Kovaan maalintekovireeseen päässyt Tampa vei voiton erityisesti toisen erän tykityksensä ansiosta.
Ensimmäisen erän jälkeen oltiin vielä tasalukemissa, mutta toisen 20-minuuttisen aikana jää alkoi kallistua selkeästi vieraiden eduksi. Lightning siirtyi ensin 2-1 johtoon ajassa 24.22 pelattuaan juuri sitä ennen ylivoimaa ja iski sitten erikoistilanteesta 3-1 osumansa ajassa 32.07. Vajaan parin minuutin kuluttua (34.01) verkko heilui jälleen.
Blackhawksista ei enää ollut nousemaan kanveesista, joten kolmas erä jäi lopulta kosmeettiseksi. Sielläkin molemmat joukkueet onnistuivat kuitenkin maalinteossa vielä kahdesti. Ward poistui maaliltaan tappion kärsineenä ja kuusi maalia päästäneenä, mutta huiman 49 torjunnan illan jälkeen.

CHI-TBL: Gourde viimeistelee ylivoimalla

New York Rangers - Calgary Flames 1-4
Myös New York Rangers dominoi laukaustilastoa, mutta Flamesilla oli oma sankarinsa tolppien välissä. David Rittich pysäytti 44 yritystä, kun Calgary vei pisteet Madison Square Gardenista.
Rangersin hakatessa päätään seinään Flames löi kiekkoa maaliin. Johnny Gaudreau avasi maalinteon jo ensimmäisessä erässä, toisessa erässä johtoa kasvatti Garnet Hathaway. Sama parivaljakko vastasi myös kahdesta muusta Calgaryn osumasta. Mika Zibanejadin ylivoimakavennus kolmannessa erässä jäi Rangersin kannalta laihaksi lohduksi.

NYR-CGY: Gaudreaun toinen maali tuo uran 300. pisteen

Ristolainen suhtautui uransa viidenteen voittomaaliin maltillisesti.
- En tunne maalintekopaineita. Haluan vain voittaa, koska takana on vaikeita vuosia. Muutamat viime ottelut ovat osoittaneet, että pelatessamme yksinkertaisesti voimme olla todella hyvä joukkue. Tällä kertaa olimme perässä, mutta nousimme upeasti rinnalle. Pelasimme koko ajan hyvin, mutta he hyödynsivät kaksi kunnon maalipaikkaansa, suomalaispuolustaja sanoi.
Calgary Flamesin kahden maalin mies Garnet Hathaway jakoi kehunsa maalivahti Rittichille.
- Kolmannessa erässä paketti vähän avautui, mutta silloin hänenlaisensa pelaaja astuu esiin. Joukkueellemme on todella iso asia, että hän kykenee pelaamaan joka kolmannessa tai neljännessä ottelussa ja torjumaan tuollaisen illan.