salo

Columbus Blue Jackets kukisti Itäisen konferenssin ottelussa Toronto Maple Leafsin, kun Joonas Korpisalo venyi sinitakkien maalilla 39 torjuntaan. Joukkueet ovat nyt tasapisteissä sarjataulukossa. Blue Jackets nousi voitollaan kahden pisteen päähän Metropolitan-divisioonan ykkössijasta. Kierroksen muissa otteluissa Philadelphia Flyers voitti Detroit Red Wingsin ja Calgary Flames St. Louis Bluesin.

Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs 4-2
Joonas Korpisalo torjui Blue Jacketsin maalilla 39 kertaa, kun sinitakit kukistivat Maple Leafsin. Columbus nousi voitollaan Itäisen konferenssin sarjataulukossa tasapisteisiin Toronton kanssa.
Blue Jackets karkasi avauserässä 2-0-johtoon Lukas Sedlakin ja Seth Jonesin maaleilla. Maple Leafsin Jake Gardiner kavensi toisen erän alussa, mutta Pierre-Luc Dubois kasvatti sinitakkien johdon jälleen kahteen maaliin. Päätöserän puolivälissä Alex Wennberg teki ratkaisevan 4-1-maalin. Toronton Mitch Marner kavensi vielä kolme minuuttia ennen loppua, mutta kunnon kiriä joukkue ei saanut aikaan.

Maple Leafsin Leo Komarov ja Kasperi Kapanen sekä Blue Jacketsin Markus Hännikäinen ja Markus Nutivaara jäivät pisteittä. Suomalaisnelikosta Hännikäisen plus-miinuslukema oli +1, Nutivaaran 0, Kapasen 0 ja Komarovin -2.
Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings 4-3
Flyers osoitti taistelumieltä ja nousi kaksi kertaa tappioasemasta tasoihin. Voittomaalin laukoi kolmannessa erässä Sean Couturier, jonka osumaan esityön tehneet Wayne Simmonds (1+1) ja Claude Giroux (0+3) häärivät Flyersin tehomiehinä.
Simmonds laukoi toisessa erässä 2-2-tasoituksen, ja samassa erässä Robert Hägg toi Flyersin vielä uudestaan tasoihin 3-3-maalillaan. Giroux sai syöttöpisteen myös tähän maaliin. Flyersin suomalaishyökkääjät Valtteri Filppula ja Jori Lehterä jäivät pisteittä.

Calgary Flames - St. Louis Blues 2-1
Flames otti erittäin tärkeän voiton, kun se kukisti Läntisen konferenssin kärkijoukkueisiin lukeutuvan Bluesin. Samalla Flames kohensi asemiaan taistelussa pudotuspelipaikoista. Blues olisi noussut yksin Lännen ykkössijalle, jos se olisi saalistanut yhdenkin pisteen. Flames piti kuitenkin vastustajan kurissa, ja Mike Smith (21 torjuntaa) pysäytti yhtä vaille kaikki Bluesin laukaukset.

Michael Frolik teki Calgaryn 1-0-maalin avauserässä. Brayden Schenn tasoitti toisessa erässä, mutta Dougie Hamilton vei Flamesin uudestaan johtoon vähän ennen kolmannen erän puoliväliä. Hamiltonin maali jäi ottelun voitto-osumaksi. Jaromir Jagr ei ollut Flamesin kokoonpanossa alavartalovamman vuoksi.
Blue Jacketsin Joonas Korpisalo pääsi hyvin kiinni peliin, kun hän torjui jo avauserässä 12 kertaa.
- Se pisti minut liikkeelle. Tuolla tavalla on helppo saada itseluottamus kohdalleen, Korpisalo tuumi NHL.comin Craig Merzin haastattelussa.
Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock oli pettynyt omiensa suoritukseen. Tiistaina joukkue murskasi Hurricanesin 8-1, mutta nyt tuloksena oli tappio.
- Ei tämä johtunut edellispäivän ottelusta. Se peli oli jo tiistaina iltapäivällä, joten meillä oli aikaa valmistautua. Emme vain olleet tarpeeksi hyviä. Olisimme voineet olla paljon parempia. Vastustaja teki kovemmin hommia kuin me, Babcock ruoti Blue Jacketsin kohtaamista.
Flyersin Robert Hägg oli tyytyväinen voittoon ja ensimmäiseen NHL-maaliinsa.
- Nousimme hienosti tärkeään voittoon. Meidän oli voitettava tämä ottelu, koska hävisimme edellisen. Olen yrittänyt pelata ehjää puolustuspeliä, mutta tänä iltana pääsin tekemään maalin. Se oli hauskaa, ruotsalaispuolustaja Hagg sanoi Flyersin Twitter-tilillä jaetussa videohaastattelussa.