MIN-MTL: Zucker osuu Koivun tarjoilusta ylivoimalla

Sunnuntain NHL-kierroksella pelattiin viisi ottelua, joiden näkyvin suomalaishahmo oli Minnesota Wildin kapteeni Mikko Koivu. Wild voitti vasta kauden toisen ottelunsa, kun Koivu iski Montreal Canadiensin verkkoon tehot 0+2. Patrik Laine onnistui voittolaukauskilpailussa, kun Winnipeg Jets kaatoi Edmonton Oilersin.

Minnesota Wild - Montreal Canadiens 4-3
Wild sai hurjaa painolastiaan kevyemmäksi, kun joukkue kaatoi Canadiensin hienon nousun jälkeen. Wild karkasi avauserässä 1-0 johtoon, kun Jason Zucker onnistui ylivoimalla maalinteossa Mikko Koivun pohjustuksesta. Canadiens nousi ottelussa vielä kaksi kertaa johtoasemaan, mutta Wild ratkaisi voiton päätöserässä Brad Huntin ja Zach Parisen osumilla. Koivu syötti joukkueensa ensimmäisen ja neljännen maalin. Voitto oli Wildille vasta toinen kauden kahdeksasta ottelusta. Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen jäivät ilman tehopisteitä.
Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 1-0 vl.
Jetsin ja Oilersin matsista muodostui melkoinen maalivahtien taisto. Isännät aloittivat ottelun vaisusti, mutta joukkue paransi otteitaan pelin edetessä. Jets pääsi yrittämään maalintekoa ylivoimalla neljä kertaa, mutta ilman tulosta. Siihen suurimpana syypäänä toimi Oilersin maalilla pelannut Mike Smith, joka pysäytti sunnuntaina 23 laukausta. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta voittolaukauskilpailussa, jossa Kyle Connor ja Patrik Laine ohittivat Smithin. Connor Hellebuyck venyi sunnuntaina kiekon tielle 28 kertaa, pysäytti kaikki Oilersin yritykset voittolaukauskilpailussa ja pelasi nollapelin. Ville Heinola ja Markus Granlund jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

WPG-EDM: Laine ratkaisee voittolaukauskilpailun

New York Rangers - Vancouver Canucks 2-3
Canucks ratkaisi sunnuntain ottelun jo ensimmäisessä erässä, kun vierailijat karkasivat kolmen maalin johtoon Bo Horvatin, Brock Boeserin ja Jay Beaglen osumilla. Rangers heräsi otteluun mukaan toisessa erässä, kun Jesper Fast (1+1) avasi joukkueen maalihanat. Kiri käynnistyi kunnolla vasta kolmannessa erässä, kun Artemi Panarin toi Rangersin maalin päähän. Jacob Markström venyi kuitenkin kiekon tielle 38 kertaa ja varmisti voiton vierailijoille. Rangersin Kaapo Kakko jäi ottelussa ilman tehopisteitä.
Chicago Blackhawks - Washington Capitals 3-5
Capitals näytti ratkaisseen ottelun kolmannen erän alussa, kun Aleksandr Ovetshkin vei vieraat 3-1 johtoon ajassa 43.52. Blackhawks nousi ottelussa kuitenkin tasoihin jo ennen erän puoliväliä David Kubalikin ja Patrick Kanen osumilla. Capitals osoitti vahvan selkärankansa heti tasoituksen jälkeen, kun Tom Wilson vei vieraat jälleen johtoon. Lars Eller sinetöi loppulukemat tyhjään rysään ja varmisti pisteiden ryöstön Chicagosta. Blackhawksin Olli Määttä jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

CHI-WSH: Ovetshkin tykittää suoraan syötöstä

Anaheim Ducks - Calgary Flames 1-2
Hurjassa vireessä oleva ankkaparvi joutui pettymään, kun Calgary Flames ryösti pisteet Anaheimista. Ducks avasi ottelun maalihanat, kun Jakob Silfverberg vei isännät johtoon toisen erän alussa. Michael Stone tasoitti ottelun toisen erän lopussa, joten ratkaisu venyi kolmanteen erään. Siellä esiin nousi Flamesin kokenut Mikael Backlund, joka iski ottelun voittomaalin ajassa 48.57. Cam Talbot pysäytti sunnuntaina 29 kiekkoa Flamesin maalilla ja oli yksi voiton takuumiehistä.
Wild voitti vasta kauden toisen ottelunsa, kun joukkue kaatoi Canadiensin maalein 4-3. Se maistui luonnollisesti joukkueen kärkihyökkääjä Jason Zuckerille.
- Meidän täytyy muistaa tämä tunne. Tämä tuntuu erittäin hyvältä. Meidän täytyy haluta tämä tunne takaisin. Voimme puhua ja tehdä asioita oikein joka päivä, mutta niillä ei ole väliä ennen kuin pelaamme sen mukaisesti, Zucker kommentoi.
Blackhawksin viime kesän ensimmäisen kierroksen varaus Kirby Dach teki NHL-debyyttinsä Capitalsia vastaan pelatussa ottelussa. Hän jäi ottelussa ilman tehopisteitä, mutta peli jää varmasti nuorukaisen mieliin ikuisiksi ajoiksi.
- Tietysti olisin halunnut voittaa ensimmäisen ottelun, mutta muuten tunsin oloni hyväksi kaukalossa. Pelissäni oli silti asioita, jotka voin tehdä paremmin tulevaisuudessa, Dach tuumaili.
Rangers hävisi sunnuntain ottelunsa jo avauserässä, kun Canucks karkasi kolmen maalin johtoon.
- Ottelua ei voi voittaa avauserässä, mutta hävitä sen kyllä voi. He olivat valmiina pelaamaan, me emme olleet. Tuntui, että he voittavat meidät jokaisella osa-alueella. He saivat liian helposti hyviä maalipaikkoja, ruoski Rangersin kokenut maalivahti Henrik Lundqvist.