ArmiaBolts

Itäisen konferenssin kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevista kolmesta joukkueesta Carolina Hurricanes ja Montreal Canadiens ottivat voitot tiistain kierroksella, mutta Columbus Blue Jackets hävisi. Kolmikko on nyt sarjataulukossa yhden pisteen sisällä.

Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 4-2
Canadiens kesti paineet tyylikkäästi ja saalisti suomalaispelaajiensa johdolla kaksi arvokasta pistettä. Joel Armia viimeisteli 2-2 tasoituksen ennen toisen erän puoliväliä. Artturi Lehkonen vei Canadiensin johtoon kolmannen erän alkupuolella ja syötti hetkeä myöhemmin Max Domin maalin. Jesperi Kotkaniemi jäi pisteittä, mutta kirjautti plus-miinuslukeman +1. Canadiens onnistui puolustamaan tehottomaksi pistepörssin kärkimies Nikita Kutsherovin.

Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 2-6
Tuukka Rask hyydytti Blue Jacketsin pudotuspelihaaveita 32 torjunnalla ja Jake DeBrusk pistein 2+1. DeBruskin 4-0 maali oli liikaa Sergei Bobrovskille (19 torjuntaa), joka jätti ottelun kesken ajassa 36.00 ja teki tilaa Joonas Korpisalolle (3 torjuntaa). Korpisalon torjuntaprosentiksi jäi ankea 60. Vahvasti ei mennyt puolustaja Markus Nutivaarallakaan, jonka plus-miinuslukema oli -3. Bruins palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen ja sementoi Atlantic-divisioonan toisen sijansa. Blue Jackets pysyi maalieron turvin Canadiensin ja pudotuspeliviivan yläpuolella.

DeBrusk ja Parise nauttivat oudoista pompuista

Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 1-4
Hurricanes nousi sarjataulukossa pisteen erolla Blue Jacketsin yläpuolelle, kun puolustaja Dougie Hamilton otti roolia kahdella maalilla. Teuvo Teräväinen nappasi syöttöpisteen Hamiltonin kolmannen erän lopun maaliin, mutta Sebastian Aho ja Maple Leafsin Kasperi Kapanen jäivät pisteittä. Maple Leafs oli jo aiemmin varmistanut pudotuspelipaikkansa.
Colorado Avalanche - Edmonton Oilers 6-2
Avalanche saalisti jälleen tärkeitä pisteitä pudotuspelipaikan jahtaamiseen, mutta jäi avauserässä takaa-ajajaksi, kun Oilers rynnisti 2-0 johtoon. Avalanchen toisen erän vyöry oli kuitenkin liikaa vierasjoukkueelle. Nathan MacKinnon, Tyson Barrie, Alex Kerfoot ja Colin Wilson yllättivät suomalaismaalivahti Mikko Koskisen, eikä Oilers toipunut iskusta. Päätöserässä Kerfoot iski vielä toistamiseen ennen kuin Sven Andrighetto viimeisteli loppulukemat. MacKinnon saavutti 40 maalin rajan tällä kaudella ja 400 pisteen rajan NHL-urallaan. Puolustaja Barrien ottelun plus-miinuslukema oli +5. Avalanche kasvatti etumatkansa pudotuspeliviivan alla olevaan Coyotesiin neljään pisteeseen. Kummallakin on jäljellä kaksi ottelua. Mikko Rantanen oli edelleen sivussa loukkaantumisen vuoksi.

COL-EDM: Koskisen torjunta pudottaa leuat

Arizona Coyotes - Los Angeles Kings 1-3
Coyotes tarvitsi voiton, mutta ei sitä saanut. Mahdollisuus pudotuspeleihin on enää teoreettinen, koska Avalanchella on parempi maaliero. Coyotesin pitäisi voittaa kaksi viimeistä otteluaan, eikä Avalanche saisi saada enää yhtään pistettä. Brad Richardson vei Coyotesin johtoon toisen erän lopulla, mutta Kings porhalsi voittoon Kyle Cliffordin, Trevor Lewisin ja Drew Doughtyn maaleilla.
Minnesota Wild - Winnipeg Jets 5-1
Wild nappasi komean voiton, mutta menetti silti teoreettisetkin mahdollisuutensa edetä pudotuspeleihin, koska myös Avalanche voitti. Wildin tehomies oli kaksi maalia tehnyt Zach Parise. Jets on menettänyt pelivireensä juuri pudotuspelien alla, kun se on hävinnyt viidestä viime ottelustaan neljä. Patrik Laine jäi jälleen pisteittä ja plus-miinuslukemaan -2.
Dallas Stars - Philadelphia Flyers 6-2
Stars varmisti pudotuspelipaikkansa tyylikkäällä voitolla. Joukkueen tehomies oli Aleksandr Radulov pistein 2+2. Maalivahti Anton Hudobin torjui 32 Flyersin laukausta, mutta myös alakerran suomalaiset esiintyivät hyvin. Esa Lindell teki avauserän ylivoimalla 2-0 maalin sekä kirjautti plus-miinuslukeman +2, ja Miro Heiskasen plus-miinuslukema oli +1. Hyökkääjä Roope Hintz pohjusti Tyler Pitlickin 4-2 maalin toisen erän lopussa.

DAL-PHI: Lindell ohjaa kiekon näyttävästi maaliin

Buffalo Sabres - Nashville Predators 2-3
Pekka Rinne torjui Predatorsin maalilla 26 laukausta, kun joukkue nousi Jetsin kanssa tasoihin Central-divisioonan kärkeen. Ryan Johansen teki voittomaaliksi jääneen osuman kolmannen erän alkupuolella. Predatorsin Mikael Granlund laukoi kolmesti kohti Sabresin maalia, mutta ei päässyt pisteille. Rasmus Ristolainen nappasi syöttöpisteen Sabresin 1-1 tasoitukseen.
Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 4-1
Penguinsilla oli mahdollisuus varmistaa pudotuspelipaikka, mutta Red Wings pelasi jälleen energisen ottelun. Tyler Bertuzzi ja Anthony Mantha tekivät molemmat kaksi maalia, kun Red Wings höykytti Penguinsia. Maalivahti Jimmy Howard oli mainiossa vireessä ja torjui 38 Penguinsin laukausta. Olli Määttä kellotti Penguinsin takalinjoilla peliajan 19.22.

DET-PIT: Bertuzzi onnistuu maalinteossa ylivoimalla

Vancouver Canucks - San Jose Sharks 4-2
Sharks olisi varmistanut voitolla Pacific-divisioonan toisen sijan, mutta nyt Golden Knights voi vielä nousta ohi maalieron turvin. Markus Granlund vei Canucksin 3-2 johtoon kolmannen erän puolivälin jälkeen, ja suomalaishyökkääjän osuma jäi voittomaaliksi.
Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour oli mielissään arvokkaasta voitosta.
- Nämä kaverit pelaavat kovaa, mutta emme aina saavuta voittoja eivätkä asiat mene aina kuten haluamme. Tiedämme kuitenkin, että tällä asenteella ja työmäärällä saavutamme asioita. Nyt pelasimme ehjän ottelun, vaikka meille sattui pari pientä lapsusta. Maalivahti (Petr Mrazek) nousi esiin silloin, kun häntä tarvittiin. Olimme kaiken kaikkiaan parempi joukkue, Brind'Amour paalutti.
Blue Jacketsilla on matkaa Hurricanesiin yksi piste, ja Canadiens nousi tasoihin Hurricanesin kanssa.
- Saamme uuden tilaisuuden seuraavassa pelissä. Tämä on tietysti pettymys, mutta emme voi murehtia tätä liian kauan. Tämä ottelu on nyt ohi, Blue Jacketsin Nick Foligno kertoi.