NSH-EDM: Draisaitl kylvää tuhoa Nashvillessa

Maanantain NHL-kierroksella ohjelmassa oli vain kaksi ottelua. Niistä yhdessä väännettiin vähämaalisesti ja tasaisesti, toisesta taas tuli kahden supertähden huima näytös. Edmonton Oilersin Leon Draisaitl ja Connor McDavid nappasivat pistepörssin kaksoisjohdon tehdessään selvää jälkeä Nashville Predatorsista.

Nashville Predators - Edmonton Oilers 3-8
Pysäyttämätön Draisaitl oli Oilersin voiton takuumies Nashvillessa. Saksalaishyökkääjä otti tasaisen ottelun haltuunsa kolmannessa erässä ja vietti peräti neljän maalin iltaa. Tuttu tutkapari oli myrkkyä, sillä Draisaitlin neljän osuman ja viiden tehopisteen illan lisäksi Connor McDavid kirjautti tehot 1+4.
Draisaitl oli osunut ensimmäisen kerran jo ensimmäisessä erässä, jossa Oilers pääsi 2-0-johtoon. Toisessa erässä Nashville kuitenkin heräsi ja nousi mukaan voittotaisteluun. Päätöserään lähdettiin 3-3 tasatilanteesta.
Viimeisten 20 minuutin aikana kentällä oli kuitenkin vain yksi joukkue - ja lähinnä yksi mies. Predatorsin maalia vartioinut Pekka Rinne sai kylmää kyytiä ja joutui tekemään tilaa Juuse Sarokselle kymmenen minuuttia ennen loppua antauduttuaan kahdeksan kertaa.
Mikael Granlund syötti Nashvillen ensimmäisen maalin, jonka viimeisteli Roman Josi. Hienoa kautta pelaava sveitsiläispuolustaja teki talven 16. osumansa ja uuden yhden kauden maaliennätyksensä.
Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 1-2
Avalanche venytti voittoputkensa seitsemän ottelun mittaiseksi Red Wingsin kustannuksella. Avalanche-debyyttinsä tehnyt maalivahti Michael Hutchinson torjui 17 kertaa ja antautui vain kerran vähämaalisessa ottelussa, jonka Logan O'Connor ratkaisi toisen erän maalillaan.
Red Wings meni johtoon kuuden minuutin kohdalla Anthony Manthan osumalla, joka jäi kuitenkin isäntien ainoaksi. Vladislav Namestnikov tasoitti vielä ennen erätaukoa ensimmäisellä Avalanche-maalillaan. Toisessa erässä Gabriel Landeskog uhrasi itsensä ja otti vastaan kovan taklauksen pedatakseen paikan O'Connorille, joka pääsi kapteenin syötöstä ratkaisevaan läpiajoon.
Vierasvoitto oli Coloradolle jo yhdeksäs peräkkäinen. NHL-historian pisin vierasvoittoputki on nyt enää kolmen voiton päässä. Kahden pisteen saalis nosti Avalanchen pisteen päähän Central-divisioonaa johtavasta St. Louis Bluesista.

DET-COL: O'Connor karkaa ja onnistuu läpiajosta

Pistepörssiä johtavalla Draisaitlilla on nyt koossa tältä kaudelta 43 maalia ja 107 tehopistettä. McDavid nousi 94 pisteeseen ja pörssikakkoseksi. Kahdessa viimeisimmässä Oilersin voitossa Draisaitl on mättänyt peräti kahdeksan pistettä.
- Olen toitottanut tätä jo viiden vuoden ajan. Hän on uskomaton pelaaja. Hienoa, että nyt hän vihdoin saa ansaitsemansa huomion, McDavid sanoi tutkaparistaan.