Finnish Roundup prime 32

Kolme supertähtiluokan kapteenia nousi lauantain NHL-kierroksella ylitse muiden. Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby ja Edmonton Oilersin Connor McDavid ratkaisivat ottelut omiensa eduksi, ja Dallas Stars puolestaan nautiskeli Jamie Bennin hattutempusta. Suomalaisittain hienoimmat suoritukset nähtiin Floridassa, jossa kotijoukkue Panthersin Henrik Borgström vietti kolmen tehopisteen iltaa, mutta Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ratkaisin voiton vieraille jatkoajalla.

Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 0-4
Kolme maalia syöttänyt Connor McDavid oli Blue Jacketsille aivan mahdoton pideltävä. McDavid astui valokeilaan toisessa erässä ja avitti Edmontonin syötöillään neljän maalin karkumatkalle. Sen jälkeen Sergei Bobrovski sai tehdä Columbuksen maalilla tilaa Joonas Korpisalolle, joka onnistuikin pitämään verkkonsa koskemattomana. Oilersin Mikko Koskinen puolestaan pelasi täyden 60 minuutin nollapelin pysäytettyään 30 kiekkoa.

CBJ-EDM: Draisaitlin rannari ei petä

Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 1-5
Montrealin lauantai-illassa meni pieleen moni asia, alkaen Penguins-kippari Sidney Crosbyn jo 21 sekunnin kohdalla tekemästä avausmaalista. Pittsburgh marssi heti avauserässä kolmen maalin vierasjohtoon ja käytännössä ratkaisi ottelun. Kamppailusta muodostui Crosbyn näytös, sillä hän ahnehti lopulta kaikkiaan neljä tehopistettä (1+3).

MTL-PIT: Crosby nousee Jagrin edelle

Florida Panthers - Carolina Hurricanes 3-4 ja.
Suomalaishyökkääjät ottivat roolia Sunrisessa. Henrik Borgström teki Panthersin maaleista kaksi ja syötti kolmannen, kun Florida nousi 0-2 tappioasemasta johtoon. Carolina vei pelin kuitenkin jatkoajalle, missä ratkaisijaksi nousi Sebastian Aho. Muut suomalaiset eivät tehneet pisteitä. Hurricanesille voitto oli viides peräkkäinen.

FLA-CAR: Mrazek ja Aho huipentavat jatkoajan

St. Louis Blues - Dallas Stars 1-4
Kokoonpanoon palannut kapteeni Jamie Benn oli ratkaiseva ero Bluesin ja Starsin välillä. Benn teki ottelun avausmaalin ensimmäisen erän lopulla, mutta asettui kunnolla valokeilaan vasta toisen erän loppuhetkillä Dallasin johtaessa 2-1. Ensin hän kasvatti johdon kahteen maaliin ja löi sitten vielä viimeisen niitin kolmannen erän loppuhetkillä. Bennin hattutemppu toi voittoisan lopun vieraspelikiertueelle, jolta Stars nappasi kuusi pistettä kahdeksasta mahdollisesta.
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 6-3
Los Angeles sai tappioputkensa poikki vahvalla hyökkäyspelaamisella. Kings iski heti avauserässä kolme maalia, mutta menetti sitten johtonsa kahdeksassa peliminuutissa. Ailahtelu kuitenkin jatkui, ja maaleja tehtiin kolmen sarjoissa. Kolme viimeistä osumaa olivat jälleen isäntien käsialaa, ja ne ratkaisivat ottelun.

BOS-NJD: Rask pysäyttää Brattin rysty-yrityksen

Boston Bruins - New Jersey Devils 1-0
Tuukka Raskin nollapeli vankisti Bruinsin asemaa Itäisen konferenssin kakkospaikalla. Raskille kertyi 20 torjuntaa ottelussa, jonka ainoa maali nähtiin jo alle kolmen minuutin kohdalla. Asialla oli Brad Marchand, joka osui ylivoimalla. Erikoistilanne olikin Bostonin illan ainoa, joskin Marchand epäonnistui myöhemmin rangaistuslaukauksesta.
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 5-1
Sarjataulukon ääripäiden mittelö ei tarjonnut yllätyksiä. Kymmenen ottelun voittoputken katkettua edellisessä ottelussa Tampa ei jättänyt mitään sattuman varaan palatessaan voittojen tielle. Illan erikoismausteena neljä Lightningin osumista oli puolustajien tekemiä. Maalilla Andrei Vasilevski oli totutunlaisessa iskussa pysäyttäessään 36 laukausta, mukaan lukien Bobby Ryanin rangaistuslaukauksen.

TBL-OTT: McDonagh päihittää Andersonin

Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 5-2
John Tavares (1+2) ja Mitch Marner (1+2) viettivät kolmen tehopisteen iltaa Toronton toipuessa karusta tappiostaan New York Islandersille. Muut Leafsin sankarit olivat 35 kertaa torjunut Frederik Andersen ja ensiesiintymisessään maalin iskenyt Nic Petan. Voitto oli Torontolle jo kauden 40:s, kun takana on 65 ottelua.
Arizona Coyotes - Detroit Red Wings 3-1
Arizonan vahva vire sai jatkoa kuudennella peräkkäisellä voitolla. Josh Archibald ja Oliver Ekman-Larsson aloittivat maalinteon ensimmäisessä erässä. Dylan Larkin kavensi, mutta Vinnie Hinostrozan maali ratkaisi Detroitin seitsemännen peräkkäisen tappion. Kojoottien voittoputki on seuran pisin yli seitsemään vuoteen.

CGY-MIN: Staal iskee ykkössektorista

Calgary Flames - Minnesota Wild 2-4
Flames ja Wild tulivat tasatilanteessa päätöserään, jossa vieraat kuitenkin menivät menojaan. Matt Read ja Ryan Suter veivät Wildin kahden maalin johtoon, eikä Travis Hamonicin kavennus riittänyt käynnistämään kunnon kiriä. Ryan Donato viimeisteli loppulukemat.
Panthers-luotsi Bob Boughner lupasi, että Henrik Borgströmin hieno ilta ei jäisi viimeiseksi.
- Tuollaiseen hän pystyy. Hän on aika näppärä pelaaja. Hän kuitenkin opettelee vielä, ja on vain ajan kysymys ennen kuin tuollaista nähdään illasta toiseen.