Finnish Roundup 319 Prime

Peräti kaksi suomalaismaalivahtia sulki luukut visusti tiistain NHL-kierroksella. Sekä Nashville Predatorsin Pekka Rinne että Boston Bruinsin Tuukka Rask sinetöivät joukkueidensa voitot nollapeleillä. Aleksander Barkov puolestaan kannatteli kahdella maalillaan Florida Panthersia, joka joutui kuitenkin taipumaan Dallas Starsille.

New York Islanders - Boston Bruins 0-5
Islanders oli pitkälti aseeton Bruinsia vastaan käydyssä kamppailussa. Sean Kuraly oli ainoa kahden maalin mies, kun Bruins latoi kiekkoa verkkoon tasaisesti erästä toiseen. Vieraiden muut maalintekijät olivat Noel Acciari, Patrice Bergeron sekä Jake DeBrusk. Tuukka Rask pelasi kauden neljännen nollapelinsä ja joutui torjumaan vain 13 kertaa. Islandersin Valtteri Filppula joutui jättämään ottelun kesken alkuminuuteilla vastaanottamansa taklauksen jälkeen.

NYI-BOS: Komarov kokeilee, Rask hoitaa

Nashville Predators - Toronto Maple Leafs 3-0
Nashville jatkoi voittoputkeaan kolmeen otteluun. Pekka Rinne joutui venymään pariin huipputorjuntaan matkalla kauden toiseen nollapeliinsä. Maaleista vastasivat Brian Boyle, Filip Forsberg ja vasta ensimmäistä kertaa Predators-paidassa osunut Wayne Simmonds.

NSH-TOR: Rinne torjuu Tavaresin namupaikan

Dallas Stars - Florida Panthers 4-2
Aleksander Barkovin kaksi maalia eivät riittäneet Floridalle vieraskentällä. Barkov teki avausmaalin jo kahden minuutin kohdalla ja katkaisi Ben Bishopin 233 minuutin mittaisen nollaputken. Seuraavat kaksi osumaa iskivät isännät ennen kuin Barkov tasoitti ylivoimalla tilanteeksi 2-2. Lopulta sankariksi nousi Starsin Aleksandr Radulov, joka teki päätöserässä kaksi maalia. Dallasin Tyler Seguin ahnehti peräti neljä maalisyöttöä, ja myös Roope Hintz alusti yhden osuman.

Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins 3-2 vl.
Carolina ja Pittsburgh eivät meinanneet millään kyetä ratkaisemaan keskinäistä paremmuuttaan. Maalittoman avauserän jälkeen joukkueet vuorottelivat johdossa kahdessa seuraavassa. Kris Letangin osuma nosti Penguinsin kiinni voiton syrjään viisi minuuttia ennen loppua, mutta Justin Williamsin tasoitus vei ottelun yliajalle. Ratkaisu nähtiin lopulta vasta voittolaukauskilpailussa.
New York Rangers - Detroit Red Wings 2-3
Rangers jää sadattelemaan antamaansa etumatkaa, sillä sen kolmannen erän kiri tuli jo liian myöhään. Red Wings siirtyi toisen erän alkuminuuteilla kahden maalin johtoon ja tarrasi kiinni voittoon. Vieraiden maali pysyi puhtaana pitkään, ja Rangersin ensimmäinen kavennus nähtiin vasta viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Kaksi maalia Detroitille iskenyt Andreas Athanasiou kuitenkin lopetti pyristelyt nopeasti.
Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens 1-3
Montreal kamppaili tärkeät kaksi vieraspistettä keskellä kiivasta taistelua pudotuspelipaikasta. Carey Price torjui maalillaan 32 laukausta, mikä takasi voiton Canadiensille heikommallakin maalintekotehokkuudella. Canadiensin osumat syntyivät Brendan Gallagherin, Shea Weberin ja Max Domin lavoista.

PHI-MTL: Weberin laukaus viuhuu ruuhkan läpi

New Jersey Devils - Washington Capitals 1-4
Toinen erä oli Devilsin tuho kotikentällä hallitsevaa mestaria vastaan. Isännät olivat tehneet 1-1 tasoituksen avauserän viimeisellä sekunnilla, mutta seuraavassa erässä verkko heilui tiuhaan Devilsin kenttäpäädyssä. Capitals iski kolme kertaa reilussa seitsemässä minuutissa.
Minnesota Wild - Colorado Avalanche 1-3
Colorado jatkoi ansiokasta taisteluaan paikasta pudotuspeleihin. Illan hahmo oli Avalanche-veskari Philipp Grubauer, jolle kertyi hikisen ottelun mittaan 36 torjuntaa. Tyson Barrie, Tyson Jost ja Ian Cole vastasivat vieraiden maaleista. Voitto nosti Coloradon kahden pisteen päähän Läntisen konferenssin toisesta villi kortti -pudotuspelipaikasta.
St. Louis Blues - Edmonton Oilers 7-2
Oilers ajautui Missourissa synkkään kierteeseen ottavaksi osapuoleksi. Blues johti ottelua jo avauserän jälkeen 1-0, mutta käynnisti sitten todelliset maalijuhlat. Toisessa erässä iskettiin kaikkiaan viidesti, tosin Oilers pysyi vielä kamppailussa mukana kahdella erän loppuhetkien osumallaan. Päätöserään virtaa ei kuitenkaan enää riittänyt, ja Blues osui vielä kolmesti.

STL-EDM: Schwartz iskee kolmesti

Calgary Flames - Columbus Blue Jackets 4-2
ach Werenskin avausmaali oli sinitakeille hyvä alku, mutta sitten Calgary otti ohjat. Johnny Gaudreaun tasoituksen jälkeen Flames teki kaksi seuraavaakin osumaa ja meni jo kahden maalin johtoon, josta se ei enää suostunut luopumaan. Päätöserässä Blue Jackets onnistui vielä kaventamaan ylivoimalla, mutta Matthew Tkachuk ratkaisi taiston laukomalla kiekon tyhjään maaliin.
Nashville Predatorsin Wayne Simmondsille maalitilin aukeaminen uudessa seurassa oli valtava helpotus.
- Upea tunne. Luulin jo, etten tekisi maalia enää koskaan, pitkäaikaisesta peikostaan vihdoin eroon päässyt veteraanihyökkääjä nauroi.