Suomalaiset olivat vallan mainiossa iskussa keskiviikon kuuden ottelun NHL-kierroksella. Lukuisissa otteluissa nähtiin sinivalkoisia maalintekijöitä ja pistemiehiä, mukana myös yksi aivan uusi kasvo.

Anaheim Ducks - Florida Panthers 1-4
Suomalaiset tekivät ratkaisevan eron Anaheimissa, kun Panthers haki voiton Honda Centeristä. Aleksander Barkov teki yhden panttereiden neljästä maalista ja tasoitti tilanteen Ducksin iskemän avausmaalin jälkeen Jonathan Huberdeaun esityöstä.
Toisessa erässä NHL-tilastoihin saatiin kirjata kuitenkin upouuden maalintekijän nimi, kun Aleksi Saarela pöllytti verkkoa. Uransa neljännen NHL-ottelun pelannut hyökkääjä avasi pistetilinsä tehdessään Panthersin kolmannen osuman. Sergei Bobrovski torjui 35 kertaa ja Panthers voitti toisen kerran peräkkäin.
Chicago Blackhawks - New York Rangers 3-6
United Center heräsi henkiin kolmannessa erässä Rangersin rynnistäessä vierasvoittoon Blackhawksista. Kahden erän jälkeen oltiin Filip Chytilin ja Dominik Kubalikin maalien myötä 1-1 tilanteessa, mutta sitten vasta alkoikin tapahtua.
Päätöserästä tuli seitsemän maalin tulitus. Yli 21 000 katsojan kannalta ikävämpi uutinen oli, että näistä viisi osumaa oli Rangersin tekemiä. Varsinkin vieraiden kakkosketju oli pelipäällä; Pavel Butshnevitsh, Chris Kreider sekä Zibanejad keräsivät yhteensä kahdeksan tehopistettä ja ratkaisivat pelin.

CHI-NYR: Kreider ajaa maalille ja viimeistelee

Rangersin Artemi Panarin saavutti 30 maalin rajapyykin ja Kaapo Kakko sai yhden syöttöpisteen. Voitto oli Rangersille jo viides kuudesta viime ottelusta.
Dallas Stars - Arizona Coyotes 3-2
Ylivoimapelaaminen oli muodissa American Airlines Centerissä. Stars ja Coyotes pelasivat yhteensä vain neljä ylivoimaa, joista ehdittiin kuitenkin iskeä peräti kolme ylivoimamaalia.
Stars hyödynsi erikoistilanteistaan molemmat ja teki siten ratkaisevan eron. Tahtipuikkoa heilutteli Corey Perry, joka iski ottelun avausmaalin ja syötti Radek Faksan 2-1 osuman. Voittomaalin teki kolmannessa erässä Jamie Oleksiak. Ben Bishop hikoili Starsin maalilla 39 torjunnan edestä.
Starsin Miro Heiskanen ja Roope Hintz kirjauttivat maalisyötön mieheen. Voitto nosti Dallasin tasapisteisiin St. Louis Bluesin kanssa Central-divisioonan kärkipaikalle.
Edmonton Oilers - Boston Bruins 1-2 ja.
Divisioonaykkösten mittelö oli odotetun tiukka. Erikoistilanteita riitti, mutta ottelussa nähtiin silti vain yksi ylivoimamaali, kun Sam Gagner tasoitti lukemat kolmannessa erässä Bruinsin pelattua pitkään johtoasemassa Patrice Bergeronin 1-0 maalin jälkeen.
Ratkaisu löydettiin vasta jatkoajalta - ja varsin odotetulta suunnalta. Bruins nimittäin veti pidemmän korren David Pastrnakin astuessa esiin. Maalitykki pääsi läpiajoon, jonka päätteeksi Mike Smith antautui toistamiseen ja kaksi pistettä lähtivät Bostoniin.

EDM-BOS: Pastrnak päättää jatkoajan läpiajomaaliin

Tuukka Rask torjui 28 kertaa matkalla Bostonin kymmenenteen voittoon 11 viime ottelusta.
Colorado Avalanche - New York Islanders 3-1
Maali per erä oli Coloradon voiton avain. Sekä Avalanche että Islanders olivat kolmen ottelun tappioputkessa, mutta isäntien turhautumiselle tuli nyt loppu komean kotivoiton myötä.
Joonas Donskoi teki Avalanchen 1-0 maalin ensimmäisessä erässä ohjaamalla Cale Makarin laukauksen verkkoon. Samalla katkesi suomalaishyökkääjän 12 ottelun kuiva kausi ja seitsemän pelin täysin pisteetön jakso. Toisen erän avausminuutilla Andre Burakovsky tuplasi johdon. Kolmannessa erässä oli Gabriel Landeskogin vuoro turvata kotijoukkueen karkumatkaa.

COL-NYI: Donskoi ohjaa Makarin laukauksen maaliin

Coloradon Pavel Francouz oli kiinni nollapelissä viimeisille minuuteille asti, mutta vain Brock Nelsonin kavennus ajassa 57.46 pilasi kotijoukkueen täydellisen illan.
Vancouver Canucks - Minnesota Wild 3-4 vl.
Wild kamppaili sydämensä kyllyydestä laittaakseen lopun lievälle alakulolleen. Kaksi edellistä ottelua olivat pettymyksiä, ja varsinkin lauantainen tappio San Jose Sharksille lisäsi taistelutahtoa. Sen myötä Rogers Arenassa väännettiin pidemmän kaavan kautta.
Canucks esitteli uuden hankintansa, kun Los Angeles Kingsistä saapunut Tyler Toffoli debytoi joukkueen kakkosketjussa. Toffoli saikin heti juonen päästä kiinni alustaessaan yhden isäntien osumista.
Vancouverin tehomies oli J.T. Miller, jonka kaksi maalia käänsivät 1-2 tappioaseman 3-2 kotijohdoksi kolmannessa erässä. Toinen hiljattain kaupattu pelaaja, Alex Galchenyuk, kuitenkin nosti Wildin tasoihin. Jatkoaika ei ratkaisua tuonut, mutta voittolaukauskilpailussa Galchenyuk laukoi toisen pisteen vieraiden matkaan.
Rangers-tappion kaltaiset suoritukset tekevät hallaa Chicago Blackhawksin ohuillekin pudotuspelihaaveille. Villi kortti on karannut nyt jo kahdeksan pisteen päähän. Maalivahti Robin Lehner ilmaisi turhautumisensa joukkueensa puolustuspelaamiseen kolmannessa erässä, jossa Rangers teki viisi maalia.
- Voisin kutsua tätä romahdukseksi. Jokainen voi katsoa, millaisia maalit olivat. Paljon avoimia maalipaikkoja maalin edessä. Hävisimme kamppailut. Minun on pystyttävä torjumaan paremmin, mutta rehellisesti sanottuna se ei ollut kauhean hyvä erä, Lehner tuhahti.