laine connor

Winnipeg Jetsin Patrik Laine osui kolme kertaa Vancouver Canucksin verkkoon. Hattutemppu oli tamperelaistykille kauden toinen. Florida Panthersin duunarihyökkääjä Juho Lammikko rohmusi neljä syöttöpistettä, kun Panthers kukisti Ottawa Senatorsin. Ennen maanantain ottelua Lammikolla oli tilillään vain yksi syöttöpiste.

Vancouver Canucks - Winnipeg Jets 3-6
Patrik Laine päätti kolmen ottelun maalittoman jaksonsa komealla tavalla. Hän viimeisteli Jetsin 4-1 johtomaalin, jonka jälkeen Canucks kiri maalin vielä päähän, mutta suomalaistykillä oli vielä kuteja piipussa. Laine ratkaisi pelin kolmannen erän 5-3 maalillaan ja huipensi iltansa pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun hän viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Laineelle hattutemppu oli kauden toinen. Canucksin Markus Granlund jäi pakkaselle kolme maalia.

VAN-WPG: Laine laukoo yläputken alle

Ottawa Senators - Florida Panthers 5-7
Panthersin Mike Hoffman venytti pisteputkensa jo 16 ottelun mittaiseksi, kun hän viimeisteli entistä seuraansa vastaan ottelun loppulukemat Juho Lammikon syötöstä. Hurjassa iskussa ollut Lammikko rohmusi peräti neljä syöttöpistettä ja viisinkertaisti NHL-uransa pistesaldon yhdessä ottelussa. Lammikko oli alustamassa joukkueensa viimeisen maalin lisäksi myös 1-1, 5-3 ja 6-3 osumia. Myös Panthers-kippari Aleksander Barkov oli pelipäällä ja iski pisteet 1+1. Senatorsin tehokkain oli Matt Duchene pistein 2+1.
Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 3-2
Pekka Rinne venyi 29 torjuntaan ja pohjusti Predatorsin voiton. Victor Hedman yllätti Rinteen jo avauserän alkupuolella, mutta Nashville nousi tasoihin ja ohi Kyle Turrisin, Filip Forsbergin ja Ryan Johansenin maaleilla. Nikita Kutsherovin kolmannen erän alun kavennus nosti Lightningin toiveita, mutta sen jälkeen Rinne ei ollut enää yllätettävissä. Predatorsin Miikka Salomäki jäi pisteittä.

New York Rangers - Dallas Stars 2-1
Rangers on löytänyt uuden avainpelaajan, kun Filip Chytil pääsi maalin makuun jo neljännessä ottelussa peräkkäin. Hän viimeisteli voitto-osumaksi jääneen 2-1 maalin kolmannen erän alkupuolella.
Tappion lisäksi Starsille mietittävää aiheutti maalivahti Ben Bishopin loukkaantuminen. Hän jätti pelin kesken kahden erän jälkeen alavartalovamman vuoksi. Vastustajan maalilla Henrik Lundqvist selvisi 16 torjunnalla. Starsin suomalaisista Esa Lindell alusti Tyler Seguinin maalin toisen erän alussa. Roope Hintz, Julius Honka ja Miro Heiskanen jäivät pisteittä.
Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets 4-2
Blue Jackets otti pisteitä seitsemästä ottelusta peräkkäin, mutta Maple Leafs katkaisi tämän sarjan. Ottelun alku tosin lupaili muuta. Sinitakit pääsivät Cam Atkinsonin (1+1) johdolla 2-0 karkumatkalle. Tyler Ennis ja John Tavares (1+1) nostivat toisen erän maaleillaan Maple Leafsin tasoihin, ja Zach Hyman ratkaisi pelin päätöserän maaleillaan. Maple Leafsille voitto oli neljäs peräkkäinen. Kasperi Kapanen nappasi kakkossyötön Tavaresin maaliin. Blue Jacketsin Markus Hännikäinen ja Markus Nutivaara jäivät pisteittä.
Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 5-6 ja.
Sabres jatkoi vahvaa menoaan ja otti kuudennen peräkkäisen voiton. Ratkaisijaksi nousi Jack Eichel, joka teki voittomaalin jatkoajalla Rasmus Ristolaisen syötöstä. Ristolainen nappasi syöttöpisteen jo avauserässä, kun hän oli pohjustamassa Tage Thompsonin 1-1 maalia. Tämän jälkeen Penguins karkasi 4-1 johtoon. Zach Bogosian aloitti Sabresin kirin toisen erän puolivälissä, Casey Nelson kavensi 3-4:ään ja Casey Mittelstadt tasoitti päätöserän puolivälissä. Penguins hävisi neljännen ottelun peräkkäin. Pittsburghin suomalaispuolustaja Olli Määttä ei päässyt pisteille, mutta kirjautti plus-miinuslukeman +1.

Montreal Canadiens - Washington Capitals 4-5 ja.
Canadiensin Brendan Gallagher tasoitti 2-2:een toisen erän avausminuutilla, ja sen jälkeen Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen olivat mukana johdattamassa Canadiensia karkumatkalle. Kotkaniemi syötti Jeff Petryn 3-2 maalin, ja suomalaiskaksikko alusti alle puoli minuuttia myöhemmin Kenny Agostinon maalin. Canadiens loihti kolme maalia 75 sekunnissa. Täsmäisku ei riittänyt Capitalsin nujertamiseen, vaan mestari nousi tasoihin Nicklas Bäckströmin ja Aleksandr Ovetshkinin maaleilla. Jatkoajalla pelin ratkaisi Lars Eller.

MTL-WSH: Eller yllättää Pricen längistä

St. Louis Blues - Los Angeles Kings 0-2
Cal Petersen venyi Kingsin maalilla uransa ensimmäiseen nollapeliin, kun hän torjui 29 kertaa. Matt Luff vei Kingsin johtoon toisessa erässä, ja Anze Kopitar tuplasi johdon varsinaisen peliajan päätösminuutilla. Kings voitti vieraskiertueensa kolmesta ottelusta kaksi, joten synkkä alkukausi näyttäisi nyt kääntyvän hiukan valoisampaan suuntaan.
Calgary Flames - Vegas Golden Knights 7-2
Flames tyrmäsi Golden Knightsin jo avauserässä, jossa se teki viisi maalia. Kuumimpina roihusivat Matthew Tkachuk (2+2), Johnny Gaudreau (1+3) ja Sean Monahan (2+1). Monahan teki maaleistaan molemmat jo avauserän ryöpytyksessä, josta Golden Knights ei toipunut. Tkachuk osui toisen kerran toisen erän alussa. Flamesin suomalaispuolustaja Juuso Välimäki sai mukavasti peliaikaa (19.42) ja jäi plussalle yhden maalin.
Dallas Starsin suomalaisleirissä harmiteltiin niukkaa tappiota.
- Eka erä oli minusta meille ihan hyvä. Saatiin paljon painetta vastustajan päätyyn. Toinen eräkin aloitettiin ihan hyvin ja saatiin se maali, mutta sitten vähän lopahdettiin. Ei oikein ehkä tehty töitä niin paljon. Sitten lähti vähän kääntymään. Vastustaja sai pitkiä hyökkäyksiä ja sitten oli vaikea lopussa kääntää. Kaveri sai vielä maalin siihen alkuun. Lopussa saatiin ihan hyvä paine, mutta ei maalia, Miro Heiskanen kertoi NHL.com/fi:lle New Yorkissa.
Starsilla oli takanaan sunnuntailta ottelu, jossa se kohtasi New York Islandersin.
- Vähän tietysti tuntui jaloissa, kun on pelit peräkkäisinä päivinä. Se oli kuitenkin aikainen peli, joten ihan suht hyvältä tuntui tänäänkin. Oma peli oli ihan ok. Ei ehkä paras mitä on ollut, mutta ihan peruspelaamista. Olisi tietysti voinut tehdä maalin jostain paikasta, koska niitäkin oli muutama, kaksi kertaa kohti maalia laukonut Heiskanen jatkoi.
Julius Honka korosti myös viimeistelyn merkitystä.
- Ylivoimalla olisi pitänyt tehdä maaleja. Meillä on ollut aika paljon ylivoima-aikaa, mutta emme ole saaneet tehtyä maaleja niistä. Vähämaalinen peli, joka ratkeaa yhdestä maalista. Tällaista tiukkaa vääntöä. Oma peli oli ihan hyvää, ja jalka tuntui freesiltä. Pääsin hyökkäyssuuntaan pelaamaan ihan ok, Honka sanoi.