barkov shootout

Washington Capitals ja Florida Panthers tekivät maaleja muidenkin edestä perjantain NHL-kierroksella. Minnesota Wild puolestaan haki vierasvoiton Texasista vahvan kolmannen erän ansiosta, kun taas Nashville Predators nappasi pisteet Calgary Flamesilta.

Washington Capitals - Florida Panthers 5-6 vl.
Johtoasemat olivat harvinaisen hataralla pohjalla pääkaupungissa. Molemmat kävivät kuskin paikalla, eikä 60 minuuttia lopulta riittänyt paremmuuden selvittämiseen.
Avauserä näytti kotijoukkueen kannalta synkältä, sillä Panthers laittoi kiekon Braden Holtbyn taakse peräti neljä kertaa. Kapteeni Aleksander Barkov oli mukana syöttämässä Jevgeni Dadonovin iskemää ylivoimamaalia, joka syntyi 32 sekuntia sen jälkeen kun John Carlson oli laukonut osuman Capitalsille.
Holtby vaihdettiin maaliltaan toiseen erään, jossa Washington ryhdistäytyi. Kun Capitals oli kivunnut tasoihin kolmella peräkkäisellä maalilla, oli Panthersin vuro vaihtaa veskaria. Tämän näytöksen jälkeen alkoi jäähykisa, jonka mittaan molemmat osuivat vielä kertaalleen ylivoimalla. Jatkoajalle lähdettiin villistä 5-5 tilanteesta.
Ratkaisu löytyi vasta voittolaukauskilpailusta. Panthersin neljästä laukojasta onnistui kolme, heidän joukossaan upean harhautuksen esitellyt Barkov. Floridan veskari Michael Hutchinson pysäytti kaksi Capitalsin yrittäjää.

Calgary Flames - Nashville Predators 3-5
Nashville sai unelmastartin Calgaryssä, kun Ryan Johansen vei petopaidat johtoon jo ottelun ensimmäisellä minuutilla. Flames ei kuitenkaan suostunut päästämään vierastaan sen suuremmalle karkumatkalle, vaan kamppailu jatkui tasavahvana kolmanteen erään asti.
Kolmeen otteeseen Predators maalasi ensin ja Flames tuli tasoihin. Pari minuuttia 3-3 osuman jälkeen Predators joutui vaihtamaan maalivahtia, kun Pekka Rinne luisteli arasti pois maaliltaan yhteentörmäyksen jälkeen. Juuse Saros hyppäsi kehiin eikä antautunut kertaakaan.
Zac Rinaldon 4-3 maali oli lopulta se, johon Calgaryllä ei enää ollut vastausta. Kotijoukkue sai viimeisen mahdollisuutensa, kun tehot 1+1 merkkauttanut Kevin Fiala passitettiin jäähylle neljä minuuttia ennen loppusummeria, mutta Predatorsin alivoima kantoi vastuunsa. Filip Forsberg ratkaisi ottelun lopullisesti ampumalla kiekon tyhjään maaliin.

CGY-NSH: Rinaldo vie Predatorsin johtoon

Dallas Stars - Minnesota Wild 1-3
Texasin helteessä kamppailtiin huomattavasti tasaväkisemmin ja vähämaalisemmin. Dallas Stars ja Minnesota Wild pääsivät kumpikin vetopaikoille, mutta maalivahdit olivat vireessä. Starsin Ben Bishop keräsi 33 torjuntaa, samoin Wildin Devan Dubnyk, jonka torjuntaprosentti kipusi komeasti 97:ään.
Maaleja saatiin odotella viimeiselle kolmannekselle asti, kunnes Starsin Jason Spezza avasi hanat. Esityön maaliin teki tulokaspuolustaja Miro Heiskanen. Stars puolusti johtoasemaa aikansa, mutta viimeiselle kymmenminuuttiselle tultaessa Wild löysi vastustamattoman kirivaihteen.
Matt Dumba tasoitti pelin ajassa 49.37 Mikael Granlundin syötöstä, ja heti kolme minuuttia myöhemmin Ryan Suter vei vieraat jo johtoon. Yhtäkkiä Stars olikin takaa-ajajana eikä enää kivunnut rinnalle. Zach Parise teki ratkaisuosuman tyhjään verkkoon.

DAL-MIN: Dubnyk pysäyttää Bennin tylyllä torjunnalla

Panthersille voitto oli helpotus viime aikojen tuskaan. Voitto oli ensimmäinen viiteen otteluun, ja harteilta hellittänyt paine näkyi pelin jälkeen pukukopissa.
- Olemme olleet lähellä voittoa kaikissa otteluissa. Nyt vihdoin saimme ensimmäisemme. Tämä muuttaa heti asetelmia jatkoa ajatellen, ja pääsemme tavoittelemaan seuraavaa jo huomenna, totesi Panthersin hyökkääjä Jonathan Huberdeau.
Capitalsin leirissä nostettiin esille jopa pientä mestaruuskrapulaa. Sekä Lars Eller että päävalmentaja Todd Reirden puhuivat tunnepuolen ongelmista.
- Samanlaisen tunnetason saavuttaminen ei taida olla realistista. Sitoutuminen sekä intensiteetti ovat omaa luokkaansa. Vaikka miten yrittäisi kanavoida seitsemännen finaalin energiaa ja ohjata sitä oikeaan suuntaan, se on vaikeaa. Jokaisena iltana pitäisi kuitenkin pystyä olemaan valmis. Muutoin tämä sarja on vain liian kova, Reirden pohti.