PIT-TOR: Crosby kasvattaa Penguinsin johtoa

Sidney Crosby upotti Toronto Maple Leafsin ja siivitti joukkueensa divisioonan kärkeen. Sebastian Ahon upea pisteputki jatkui Carolina Hurricanesin voitossa. Ottawassa sen sijaan iskettiin maaleja vaikka millä mitalla.

Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs 5-2
Penguins kaappasi Metropolitan-divisioonan ykköspaikan haltuunsa vakuuttavalla esityksellä. Maple Leafsin vaikeudet jatkuivat, ja Penguinsin tasoinen joukkue hyödynsi ne tylysti. Toronto muun muassa otti kolme rangaistusta, joista jokainen johti Penguinsin ylivoimamaaliin. Tasaisen tykityksen myötä Pittsburgh oli ottelun keskivaiheilla parhaimmillaan 5-0 johdossa. Pingviinien ykköstähtenä hääri kapteeni Sidney Crosby, jonka pisteputki sai jatkoa. Crosby viimeisteli yhden Pittsburghin ylivoimamaaleista ja syötti kolme muuta osumaa.
Ottawa Senators - Buffalo Sabres 7-4
Kierroksen virallisessa vuoristoradassa haukottiin happea jo ensimmäisen erän jälkeen - taululla kun oli siinä vaiheessa kuusi osumaa. Sabres siirtyi kymmenen minuutin kohdalla 2-0 johtoon, mutta Senators iski neljä kertaa kolmessa ja puolessa minuutissa kääntääkseen tilanteen päälaelleen. Kahdessa myöhemmässä erässä tahti laantui, mutta vain aavistuksen. Olennaisinta kuitenkin oli, ettei Senators luopunut enää johdostaan. Jean-Gabriel Pageau oli isäntien tehomies kahdella maalillaan ja kahdella syötöllään. Artjom Anisimov komppasi kahdella täysosumalla.

OTT-BUF: Senatorsin yhdeksän sekunnin tupla

Nashville Predators - Carolina Hurricanes 1-4
Sebastian Aho jatkoi pisteputkeaan Hurricanesin vierasvoitossa, kun hän niittasi yhden osuman Predatorsin verkkoon. Aho on nyt tehnyt pisteitä kymmenessä ottelussa peräkkäin ja samalla jaksolla kymmenen maalia. Mukana on myös kuusi maalisyöttöä. Keskiviikkona Ahon tehokkuuden joutui toteamaan Predatorsin maalivahti Juuse Saros, jonka 26 torjuntaa eivät riittäneet sarjapisteisiin. Myös Erik Haula kirjautti Hurricanesin voitossa yhden pisteen. Mikael Granlund puolestaan alusti Predatorsin ainokaisen.
Detroit Red Wings - Montreal Canadiens 4-3
Canadiensin johto osoittautui paperiksi Red Wingsin vieraana. Canadiens kävi 2-0 ja 3-1 johtoasemissa, mutta kahden maalin karkumatka ei riittänyt voittoon kolmannessa erässä. Red Wings antautui kahdesti alivoimalla, mutta onnistui kolmannessa erässä pysymään poissa jäähyaitiosta. Niinpä Andreas Athanasiou sai lyödä tahtia kahdella maalillaan, ja Mike Green viimeisteli nousun 1-3 tilanteesta 4-3 voittoon. Valtteri Filppula syötti yhden Detroitin maaleista.
Philadelphia Flyers - Columbus Blue Jackets 5-1
Blue Jacketsia ja Elvis Merzlikinsiä koetellaan. Vain pieni tovi sitten latvialaismaalivahti joukkueineen oli NHL:n suosituimpia puheenaiheita, mutta nyt tilille kirjattiin jo kuudes peräkkäinen tappio. Merzlikinsin ottelu Wells Fargo Centerissä päättyi ennenaikaisesti, kun 1-4 tilanteeseen turhautunut Columbus-valmennus päätti vaihtaa valmentajaa. Siinä kohtaa vahinko oli kuitenkin jo tapahtunut. Flyers laukoi sinitakkien maalia kohti vain 15 kertaa, mutta oli harvinaisen tehokas. Kolme pistettä tehnyt Travis Konecny johti rynnistystä, jonka myötä ottelu oli isäntien heiniä alusta loppuun.

St. Louis Blues - New Jersey Devils 3-0
Jordan Binnington joutui torjumaan vain 17 kertaa nollatessaan Devilsin. Blues hallitsi ottelua kotikentällään, mutta ratkaisi vasta kolmannessa erässä. Päätöserään lähdettiin tiukassa 1-0 tilanteessa Ivan Barbashevin maalin jälkeen. Isännät saivat kuitenkin helpotuksen, kun Barbashev osui uudelleen ajassa 45.27. Jaden Schwartz viimeisteli loppulukemat erän loppupuolella.
Winnipeg Jets - Los Angeles Kings 6-3
Patrik Laine sinetöi Jetsin voiton Kingsistä. Jets pelasi yli puolet ottelusta tappioasemassa ja sai pelinsä toimimaan kunnolla vasta toisen erän jälkipuoliskolla. Tuolloin Laineen alustama 1-1 maali käynnisti kirin, jonka päätteeksi taululla oli toisella erätauolla 3-1 johto. Päätöserässä iskettiin vuorottelutahtiin viimeisille minuuteille asti, ja Dustin Brownin illan toinen osuma piti Kingsin maalin päässä alle viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Uhkapeli kuitenkin kostautui, kun Laine laittoi kiekon tyhjään maaliin.

WPG-LAK: Jetsin tutkaparin yhteispeli toimii

Toronton tilanne Atlantic-divisioonassa mutkistui entisestään. Päävalmentaja Sheldon Keefe kävi kuumana jo edellisen tappion jälkeen, eikä löytänyt syitä hymyyn myöskään Penguins-ottelun jälkeen.
- Näyttää siltä, että pyrkimyksenämme on tulla nolatuksi riittävän pahasti, kunnes katsomme kunnolla peiliin ja ymmärrämme, mitä kilpaileminen korkealla tasolla vaatii, Keefe manasi.
Toronton joukkue saa tilaisuuden vastata heti torstaina, kun se kohtaa Penguinsin uudelleen. Tämän kauden kaksi keskinäistä ottelua se on hävinnyt yhteismaalein 3-11.