kucherov     0218

Tampa Bay Lightningin hyökkääjä Nikita Kutsherov ja maalivahti Andrei Vasilevski olivat Columbus Blue Jacketsin turma maanantain NHL-kierroksella. Kutsherovin tavoin myös Chicago Blackhawksin Alex DeBrincat rohmusi viisi tehopistettä.

Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning 1-5
Sarjan kärkijoukkue Lightning tyrmäsi Blue Jacketsin, kun pistepörssin kärkimies Nikita Kutsherov hurjasteli tehot 2+3=5. Venäläishyökkääjä viimeisteli avauserässä kaksi maalia, pohjusti toisessa erässä Steven Stamkosin maalin ja vielä kolmannessa erässä kaksi Brayden Pointin täysosumaa. Blue Jacketsin Lukas Sedlak pilasi Lightning-maalivahti Andrei Vasilevskin (39 torjuntaa) nollapelin vajaat kaksi minuuttia ennen peliajan päättymistä. Joonas Korpisalo torjui Blue Jacketsin maalilla 15 kertaa. Markus Nutivaara pelasi Columbuksen puolustuksessa 19.32, mutta jäi pisteittä.

CBJ-TBL: Kutsherov viimeistelee längistä

Chicago Blackhawks - Ottawa Senators 8-7
Blackhawksin Patrick Kane pääsi pisteille 18. ottelussa peräkkäin, kun hän pohjusti avauserässä Alex DeBrincatin 1-2 kavennuksen. Ensimmäinen erä oli painajainen maalivahdeille, kun joukkueet lapioivat yhteensä yhdeksän maalia. Myös Blackhawks käväisi kahden maalin johdossa, mutta Senators kiri toisen erän alussa pelin tasoihin. Kolmen maalin mies DeBrincat aloitti uuden karkumatkan toisen erän puolivälissä 6-5 maalillaan, ja Gustav Forsling jatkoi. Kolmannen erän alussa DeBrincat pohjusti Jonathan Toewsin 8-5 maalin, joka jäi lopulta voitto-osumaksi. Senatorsin Thomas Chabot teki vielä kaksi kavennusmaalia.

CHI-OTT: Kane osuu rannelaukauksellaan

Calgary Flames - Arizona Coyotes 5-2
Coyotes kiipesi kaksi kertaa maalin takaa-ajoasemasta tasoihin, mutta Austin Czarnikin 3-2 maalia kojoottilauma ei enää pystynyt kuittaamaan. Czarnik viimeisteli maalinsa toisen erän lopulla. Kolmannessa erässä Michael Frolik kasvatti johtoa ja Mikael Backlund viimeisteli loppulukemat. Mike Smith torjui Flamesin maalilla 27 kertaa. Flames pysyi voitolla Läntisen konferenssin piikkipaikalla.

CGY-ARI: Giordano tekee maalin rystyltä

Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights 3-0
Avalanche otti maukkaan voiton ja otti kuuden peräkkäisen kotitappion jälkeen vihdoin voiton kotonaan. Semjon Varlamov torjui Avalanchen maalilla 40 kertaa ja piti maalinsa puhtaana. Maalintekijöinä kunnostautuivat Tyson Jost, Andrew Agozzino ja Matt Calvert, jotka viimeistelivät Avalanchelle osuman jokaisessa erässä. Mikko Rantanen kokeili Golden Knightsin maalivahti Malcolm Subbanin (35 torjuntaa) kestävyyttä kolme kertaa, mutta jäi pisteittä.

COL-VGK: Jost kääntää tilanteen ja tekee maalin

Los Angeles Kings - Washington Capitals 2-3
Aleksandr Ovetshkin otti jälleen kaksi askelta kohti maalipörssin voittoa, kun hän viimeisteli Capitalsin 1-0 ja 3-0 maalit. Venäläistykin kauden saldo on jo 42 täysosumaa. Voitto maistui Capitalsille sunnuntain Ducks-tappion jälkeen. Kingsin Alex Iafallon 1-3 kavennuksen syöttänyt Dustin Brown keräsi NHL-uransa 600. tehopisteen. Ilja Kovaltshuk teki Kingsin toisen kavennusmaalin vasta viimeisellä peliminuutilla.

LAK-WSH: Carlson kirjauttaa uransa 300. syöttöpisteen

San Jose Sharks - Boston Bruins 5-6 ja.
Sharks hävisi jatkoajalla Bruinsille ja jäi lännen sarjataulukossa pisteen päähän kärkeem nousseesta Flamesista. Bruins johti varsinaisella peliajalla parhaimmillaan 3-0, mutta Sharks nousi lopulta tasoihin toisessa erässä. Tehomies Joe Thornton (3+0) iski Sharksin vielä 5-4 johtoon, mutta Bruinsin Chris Wagner tasoitti alle kaksi minuuttia ennen loppua. Jatkoajalla Charlie McAvoy ratkaisi pelin David Krejcin (0+3) syötöstä. Myös Jake DeBrusk (1+2) ja Sharksin Joe Pavelski (1+2) viettivät kolmen pisteen iltaa. Tuukka Raskille kertyi Bruinsin maalilla 33 torjuntaa. Sharksin Joonas Donskoi jäi pisteittä.

SJS-BOS: Thornton tekee kolme maalia

Flamesin maalivahti Mike Smith oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen.
- Joukkue pelasi todella hyvin tänä iltana. Tämä on joukkue, joka tekee todella kovasti töitä. Pystyimme parantamaan pelin edetessä. Jätkät tekivät todella hyvin hommia ja puskivat eteenpäin, Smith tuumi.
Lightning oli alakynnessä Blue Jacketsia vastaan, mutta voitti pelin Nikita Kutsherovin ja Andrei Vasilevskin johdolla.
- Tällaisena iltana, jolloin joukkue ei ole parhaimmillaan, yksi iso pelaaja ja maalivahti nousivat esiin. Olimme onnekkaita, kun saimme kaksi pistettä, Lightningin päävalmentaja Jon Cooper tuumi.